הפתעה... (בשבילי)

Nadavcat

New member
הפתעה... (בשבילי)

אני מאד מאד אוהב את קינג קרימזון...(עד RED לפחות, כולל) ותמיד אמרו לי שהאלבום The Cheerfull Insanity Of Gile Gile & Fripp הוא בינוני ומטה. ואפילו ראיתי את זה כתוב פה בפורום מספר פעמים... אבל בימים האחרונים שמעתי אותו כמה וכמה פעמים (לראשונה העמקתי בו) וגיליתי שמדובר באלבום מאד מאד יפה... אולי הוא לא מתקדם(ובמיוחד לא יחסית לחומר שייצא אחרי לפריפ) אבל הוא מאד שנות ה60 כזה... רגוע, שקט ומלודי וגם אהבתי מאד את הנושא בו... וקטעי הטקסט בין השירים. נ.ב. מי הזמר ?

epitaph

New member
גיילס, גיילס ופריפ.

גם אני זילזלתי בהתחלה באלבום הזה עד שגיליתי שדי התמכרתי אליו, מאוד התאהבתי בקטעים מסויימים, יש הרבה רמיזות למה שקרימזון יהיו בהמשך, התיפוף הייחודי של גיילס, הגיטרה הג'אזית של פריפ. למרות שרוב האלבום סובל מהומור די יבש הוא עדיין הצליח לגרום לי להתאהב בו איכשהוא. לגבי השאלה, הזמר הוא פיטר גיילס, למרות שנראה לי שמדי פעם יש את מייקל גיילס שעושה קולות רקע.

Nadavcat

New member
שמע...

פיטר גיילס שר לא רע... (מאד בריטי אבל יפה) רגע... ובאלבום של מייקל גיילס ואיאן מקדונלד רק איאן שר נכון ? אגב... ההומור באלבום הוא הומור בריטי מטורף... אבל הוא מאד יפה לדעתי. I Know A Man And His Name Is George George Is His Name And A Man I Know Know I George His Name And A Man Man His Name Is George And I Know

Nadavcat

New member
דבר שמסקרן אותי מאד...

האם מישהו יודע מי מקריא את הקטעים ? (על רודני ועל ג'ורג') האם יש סיכוי שאני שומע את פריפ לראשונה בחיי ?

epitaph

New member
בקשר לקטע על ג'ורג'.

אם אני לא טועה אלה שלושתם שמדברים. בקשר לפריפ ומייקל גיילס אני בטוח. בעיקרון פריפ הוא זה שהגה את הרעיון ל"סאגה של רודני טודי" ומייקל גיילס רשום על הקטע של "רק ג'ורג'".

Nadavcat

New member
אם כבר, אז כבר.

יש להם עוד איזה אבלום כזה לא ? משהו Tapes לא ? איך הוא ?

Slim Jim

New member
the brondesbury tapes

העלתי את זה פה לפני איזה חודש. זהו למעשה אוסף ולא אלבום. הוא מכיל בתוכו שירים מתוך הצ'ירפול. וגם שירים עם זמרת ששכחתי את שמה (אולי dyule?) ואם זאת מי שאני חושב שהיא אז היא הייתה הסולנית באלבום הראשון של fairport convention

epitaph

New member
The Brondesbury Tapes

זה לא בדיוק אלבום, אלה הקלטות מהתקופה שגיילס, גיילס ופריפ הצטרפו לאיאן מקדונלד וג'ודי דיבל (וגם קצת אחרי שהיא עזבה). הם מנגנים חלק מהחומר של The Cheerful Insanety עם התוספת של איאן מקדונלד כקול נוסף או בחליל וגם הרבה דברים חדשים, חלקם הגדול לא נוגנו יותר מאוחר, חלקם נוגנו בהופעות של קרימזון ב69, כמו לדוגמא Why Don't You Just Drop In, שזה גם השיר השלם היחיד שפריפ כתב לו את המילים וקרימזון ניגנו. כמו כן, יש שם את I Talk to the Wind בגירסאות הראשוניות שלו, הגירסה היותר מוכרת משם היא הגירסה שבה ג'ודי דיבל שרה ויש גם את הגירסה שפיטר גיילס שר. הוא יצא רק בשנות האלפיים, תכלס הוא מאוד מומלץ אם אהבת את האלבום של גיילס, גיילס ופריפ, גם כסוג של מסמך היסטורי של תחילת קרימזון וגם מבחינת כמה פנינים שנמצאות באלבום הזה. יצא עוד משהו בסגנון מאותה תקופה בשם Metaphormosis שאלה בעצם ההקלטות של פיטר גיילס מאותה תקופה, בעיקרון הוא חוקי אבל אין שם משהו שמחדש לעומת The Brondesbury Tapes והרבה יותר קשה למצוא אותו.

Rudess

New member
כן

למעלה