לא רק בגיל 13- לדעתי הסוף חזק מאוד
Darkness Falls - פרק מעולה אני מחלקת את ההתייחסות שלי לפרק לשני נושאים שונים לגמרי שעליהם דיברתן:
1. הסוף גם בעיני סוף מפחיד ומצמרר, וכמו שעינת אמרה, זה בדיוק מה שעושה אותו כ"כ חזק וטוב, הרי מה יותר טוב מקטעים שמעוררים בנו תחושות חזקות? באמת סוף בלתי צפוי שאתה לא מבין מאיפה נפל עליך, בהחלט קטע חזק!!
2. הפרק עצמו אני ממש אהבתי את הפרק, זה אחד הפרקים האהובים עלי בעונה 1, מכל מיני סיבות: הקייס שהם חקרו לדעתי היה מאוד מעניין גם מהבחינה המדעית ומאוד מהבחינה הבינאישית. כלומר, מאלדר וסקאלי נקלעו לכל מיני יריבויות בינאישיות מתוסבכות והיה נורא מעניין לראות איך הם מתמרנים בתוך כל אלה ומנסים להצליח בסופו של דבר להיעזר בכולם. מעבר לכך, פרק דינמיקה בינאישית מעולה, בדומה ל- Ice, גם כאן יש קבוצת אנשים לא קשורים שבעל כורחם נאלצים להיתקע יחד במקום מסוים תחת סכנת חיים קרובה ומאיימת, ומעניין לראות כיצד הם מתמודדים עם המצב, האם מתחילים לפנות זה כנגד זה או לשתף פעולה או לריב ולהתווכח, ובכלל מה קורה. סקאלי כאן קצת איבדה עשתונות (באופן לא אופייני), מאלדר הצליח להרגיז כאשר (להגדרת סקאלי) הוא לקח בעצמו החלטה שמשפיעה על החיים של כל הקבוצה. אוי, וכמובן המתח הרב הבלתי נלאה והפחד והאימה כאשר החשכה יורדת, החרקים כמעט ועולים עליהם בבקתה, פשוט דקות מלאות מתח ומורטות עצבים, עד שברגע האחרון השחר עולה והם ניצלים.. אחת מהסצנות היותר מותחות בסדרה, יאמר לזכותה. כמובן גם הסצנה אח"כ במכונית היא מאוד מפחידה ומורטת עצבים, ואז כבר הגענו לסוף המפחיד והמזעזע.. אבל העיקר שהם ניצלו בסוף
נ.ב. ואיך שכחתי את ההערה של מאלדר בתחילת הפרק: סקאלי:"ומה יש לי לחפש שם?.." מאלדר:"אולי חבר?!.."