הפשטידה ואני

הפשטידה ואני

יצאתם מהבית והתחלתם לבשל? יש לכם התמחות מיוחדת בפשטידות? ניסתם לעשות מרק עגניות ובטעות יצא לכם מרק חצילים? אם יש לכם סיפורים פיקנטיים בטעם פיקנטי או לא, עליכם ועל האוכל שלכם מאז שיצאתם מהבית, כאן המקום לשרשר...

Jazz Singer

New member
לא ממש סיפור פיקנטי

וגם לא ממש בישולים אלא סתם סיפור ילדות... שהייתי קטנה הייתה לי נטייה לשבור בכוס ביצה, לערבב פנימה כל מה שמצאתי בארונות הבית (תבלינים וכו'...) בסוף כל התהליך הייתי שופכת לכיור הכל עד לפעם הבאה.

Laybe

New member
לא סינדרלה

דווקא בבית אבא- אמא בישלתי לכ-ל המשפחה (בשישי שבת כאילו), אבל מאז שיצאתי מהבית אני מתמחה בעיקר בחימום דברים במיקרוגל החדש והמהמם שלי (נירוסטה ..
). אבל סיפור יש - בפעם הראשונה שניסיתי להכין משהו עם חצילים (לזניה, למתעניינים), פעלתי לפי ההוראות בספר - חתכתי והמלחתי את החצילים והנחתי אותם להגיר נוזלים במשך שעתיים, וגם טיגנתי בצל והשקעתי ברוטב עגבניות בן- זונ... ויצאה לזניה שנראית מאמא- מיה מעשה ידי
, אבל מה- בביס הראשון גילינו ששכחתי לשטוף את החצילים לפני הטיגון וכך לאחר כל העבודה הרבה הלזניה היפה שלי הושלכה לזבל מחשש להרעלת מלח קיבוצית. מוסר השכל- מאז אני לא מתעסקת יותר עם איטלקים....

מותר לי

New member
ספגטי מוקרם ../images/Emo5.gif

מחממים מים בסיר, שמים ספגטי, אחרי שתי שניות המים גולשים, זה הסימן להנמיך את החום, מבשלים 10 דקות (הכי בטוח כי רשום 7), מוציאים את המים, מוסיפים מים קרים, שופכים גם אותם, להזהר שלא יישפך הספגטי, אין להעזר במסננת, אם נשארו מים בסיר אז לא נורא, שופכים חצי מיכל שמנת לבישול וקופסא של פיטריות חתוכות, מערבבים קצת, מחממים קצת, אוכלים קצת וזורקים את השאר

אקסיומה

New member
../images/Emo5.gif נשמע נורא...

אני דווקא הכנתי ספגטי ממש טעים היום... קצת בצל מטוגן, פטריות שמפניות טריות (לא מקופסא, אלא שקונים שלמות) שטיגנתי והוספתי, 2 תיבוליות בזיליקום של קנור, שמנת לבישול ומעט פירורי פרמזן... יאמי!!
ואני בד"כ לא מבשלת, סתם כי אין לי כוח. היום משום מה היה לי חשק לבשל...

ככה נראות ארוחות ערב במכינה שלי!!

וייי... (רגשי נוסטלגיה. אתמול נגמרה השנת מכינה. יצאנו מהדירות והחזרנו מפתח)

צ'יפס במיקרו...

לוקחים שקית צ'יפס שופכים לתוך צלחת מפזרים טוב טוב ומחממים 3 דקות על חום גבוה

נעל יודעת, שבכל פעם שאני מתקשרת

ושואלת "איזו פשטידה אני אעשה היום?..." זה אומר שיש לי כמויות מסחריות של גבינות שפג תוקפן במקרר...
אני מבשלת מאז ומעולם, אבל בשנים האחרונות היצירתיות שלי חוצה גבולות... למשל: קופסאת סלט חצילים של שטראוס (שאלוהים יודע מה עשתה אצלי במקרר...)+ 2 ביצים+3 כפות קמח+גבנ"צ מפוררת+גביע קוטג'/גבנה לבנה/יוגורט או איזה גבינות שיש בבית (בד"כ בני שבוע לפחות)- לשפוך לתבנית עם גבנ"צ מפוררת מלמעלה, 170 מעלות ל 40 דקות- מעדן!!!! מי היה מאמין...פשטידה שנולדה מסלט חצילים אדומים...

nickey

New member
אני מרימה ארוחות לעצמי

אחת לשבועיים, ארוחה רצינית כזאת, עם המון תוספות וכו', וכשלא נשאר מקום בבטן, מזמינה חברים
כל שבוע לפחות מכינה עוגה אחרת וכמובן מזמינה חברים שמלקקים את האצבעות אין דבר שאני לא מכינה ולא מצליח לי, הכל יוצא לי פיקס.. אצל ההורים כבר הרמתי ארוחות לבד, אמא רק עזרה פה ושם אבל כל הת'כלס היה עליי.. ולחשוב שרציתי ללכת לתדמור..

את כותבת בפורום רק בשביל לקטול?

זה פורום יוצאים מהבית ולא פורום ירידות על אנשים, אז למה בכלל את כותבת כאן? לא זכור לי שסיפרת בכלל מי את או שכתבת הודעה שלא ירדת בה על אנשים, אז מה בעצם מעשייך פה? אם כל כך משעמם לך לכי תראי טלויזיה.

איזה תזמון יש לך

אני בדיוק מתענגת על ירקות ועוף מוקפצים עם נודלס (נו טוב, אטריות שעועית). אצלי הקטע של האוכל בעייתי, כי בגלל ההגבלות שלי אני לא יכולה לאכול את רוב סוגי האוכל התעשייתי וכדי לאכול דברים שווים אני צריכה לאלתר, לכן אני מאתרת מתכונים שווים ומשדרגת אותם. המנה הזאת יצאה מדהימה וקיבלתי מחמאות מהשותפה שלי, וזה כשבדרך כלל שתיהן מעדיפות לשמור מרחק מדברים שאני מבשלת (אחת מהן אמרה שרק לשמוע "טופו" או "נטול" מוציא לה את החשק).

מה? את מאכילה את השותפות שלך?

אחרי כל מה שהן עושות לך, בייגל'ה לא הייתי נותן להן

ביגל'ה אני אכן לא נותנת להן

כי אני לא אוהבת ביגל'ה ואין לי בבית
"כל מה שהן עושות לי" זה לעצבן קצת מדי פעם, עדיין זה לא הגיע למצב כזה שגורם לי לשקול בכלל לעבור דירה אז לא לכבד אותן במשהו טעים שבישלתי? מה גם שבימים האחרונים אחרי שדיברנו על כל מה שמפריע חל שיפור עצום בהתנהגות של זו שעצבנה יותר, אז באמת שזה יהיה קטנוני מצידי להיות מגעילה אליה.

gesus

New member
אני הולך ומרזה

אמנם אני רזה אבל מאז שעברתי השילוב בין אימונים למרתון ומטבח שהוא בעצם כיור בכניסה לחדרון הביאו אותי לשחיפיות.

fibs

New member
שמח במטבח

ידעתם שאפשר להרוס טוסט? לשרוף פיתה? להסריח מטבח שלם בריח של פלפלים חרוכים? ידעתם? ההתחלה נראתה מבטיחה, חברים, לא היה סימן לפורענות המתרגשת לבוא. פיתה אחת נחצתה לשניים והולעטה בגבנ"צ, בולגרית, קטשופ חריף ופלפל אדום. הטוסטר הופעל ואוכלס אחר כבוד בשני חלקי הפיתה. ניחוחות מעוררי תיאבון התפשטו בחלל המטבח, אך כעבור דקות ספורות עלו מכיוון הטוסטר קולות פצפוץ משונים. בדיקה קצרה העלתה שהפיתה נדבקה לחלקו העליון של הטוסטר, הפלפלים האדומים נטשו את משמרתם ויחד עם הגבינה הצהובה הקימו מחנה מחתרתי מחוץ לפיתה. הכל גלש ובעבע, הפלפלים נשרפו, הגבינה הותכה והמטבח הסריח. אכן, תמונות קשות.

למעלה