הפרת צו שיפוטי

הפרת צו שיפוטי

האם המשטרה נוהגת לטפל בתלונות על הפרת צווים של בית משפט (עבירה לפי סעיף 287 לחוק העונשין), או שהדרך היעילה לטפל במפר היא באמצעות בקשה על-פי פקודת ביזיון בית המשפט? ושאלת אגב בעניין אחר: יש חוקים ישנים, שהקנסות הרשומים בהם אינם מעודכנים (למשל, 5000 לירות, שזה, למיטב זיכרוני, חצי שקל חדש). האם קיים חיקוק כללי, המסמיך את בית המשפט להטיל את הקנס על-פי ערכו הריאלי?

תשובה

המשטרה אמורה לטפל בעבירה של הפרת הוראה חוקית. לגבי קנסות ישנים אולי התשובה נמצאת בחוק העונשין בפרק על קנס.

תשובה לא מנסיון.

עד כמה שאני יודע- בזיון בית משפט לוקח אותך לבית משפט. עבישו עליך להחליט למי יש יותר זמן, לבית המשפט או למשטרה. נראה לי שהמשטרה מנצחת. (אני לא עו"ד)

תודה לשניכם, אבל:

באשר לשאלתי הראשונה, המצב החוקי ידוע לי. השאלה התייחסה למצב למעשה, כלומר: האם תלונה במשטרה תהיה יעילה במקרה כזה, או שרוב הסיכויים שהמשטרה תסגור את התיק בנימוק של חוסר עניין לציבור ותפנה את המתלונן להליך החלופי: בקשה על פי פקודת ביזיון בית המשפט. ובאשר לשאלתי השנייה, כל שמצאתי הוא סעיף 64 לחוק העונשין, המסמיך את שר המשפטים לעדכן בצו את שיעורי הקנסות הקבועים בכל חוק. זה עדיין לא מסביר לי מה עליי להסיק, למשל, מסעיף 16 לחוק האזרחות, הקובע: "מי שמסר ביודעין פרטים כוזבים בעניין הנוגע לרכישתה או לאיבודה של האזרחות הישראלית, שלו או של אחר, דינו - מאסר עד שישה חודשים או [שימו לב] קנס עד חמש מאות לירות [= חמש אגורות בערכים של היום] או שני העונשים גם יחד".

תלוי מה אתה רוצה להשיג ...

אם אתה רוצה ענישה על הפרת הצו השיפוטי - לך למשטרה. היא יכולה להעמיד לדין ולהביא לענישה. אם אתה רוצה לאכוף את הצו - לך לבית משפט. הוא אמור לתת צו המכוון כלפי העתיד (ולא בא להעניש על העבר) במטרה שהצו יכובד.

למעלה