הפרת סודיות

• פותח הנושא ipv6
  • פורסם בתאריך

ipv6

Member
הפרת סודיות

מקרה דימיוני אבל יכול לקרות.
נניח שהמצב הוא כזה, אני עובד בחברה א' ומחליט לחפש עבודה חדשה.
מכין קו"ח שרשום בהם בוודאות שהחיפוש הוא דיסקרטי. מגיע לראיון בחברה ב'.
מודיע בתחילת הראיון :"תשמע אני מחפש באופן דיסקרטי, מבקש שלא תפיצו את העובדה שאני מתראיין כי בחברה שלי, א' לא יודעים את זה". המראיין לא אומר כלום או מהנהן עם הראש ומתחילים בראיון.
בסוף הראיון המראיין מחברה ב' מתקשר לחבר שלו מחברה א' לשאול איך אני בתור עובד.

הדבר נודע למנהלים שלי בחברה א' וכתוצאה ישירה מזה (נניח שמופיע במכתב) אני מפוטר. נניח שיש לי הכל מוקלט אבל המראיין בחברה ב' מעולם לא חתם על שום דבר שמחייב אותו לסודיות אלא אמרתי בע"פ.

יש קייס פה? יש תקדים לדבר כזה? לא מעניין אם אני 100% זוכה, השאלה אם סביר לתבוע על דבר כזה או שזה מגוחך..?

תודה.

Nachum Takum

New member
לא מוכרחים למסור בקו"ח את שמה המדויק של החברה בה אתה עובד

השם המדויק של מקום עבודתך הנוכחי אינו מהותי ואינו קריטי, ואם בראיון העבודה תישאל עליו, תסביר שאינך מעונין בשלב זה למסור את שמו.

ipv6

Member
זאת לא מהות השאלה

מעניינת אותי הסיטואציה מבחינה משפטית. לא איך להתגונן.

Nachum Takum

New member
מבחינה משפטית אין איסור בחוק לברר על עברך המקצועי

פסיקת בתי המשפט עסקו בנושאים אחרים, למשל, דרישה ממרואיין לוותר על סודיות רפואית, או, דרישה ממרואיין להמציא תצהיר על עברו הפלילי.
במקרה שתארת, אין צורך לבקש ממך "היתר מיוחד" לצורך קיום בירור עם מקום עבודתך הנוכחי, כי אין הוראת חוק המגבילה זאת, וזה שאתה מבקש בקורות החיים ובראיון שלא לעשות זאת אין בו כשלעצמו כדי להגביל מישהו אחר.
בקיצור - הגבלה יכולה להיות מכוח חוק או מכוח הסכם.

במקרה המתואר לכאורה יש הסכם

בתחילת הראיון המרואיין מבקש (ולדעתי בהתחשב בנסיבות יש לראות זאת כ "דורש" ) שלא לפנות למעסיקו הנוכחי, המראיין מהנהן וממשיך בראיון. זהו למעשה קיבול של הדרישה ואם המראיין לא מסכים היה עליו להבהיר זאת ולתת למרואין אפשרות להפסיק את התהליך, וודאי שלא להמשיך בראיון ולפנות למעסיק.

זה לא הסכם

אין כאן "הצעה וקיבול", אין תמורה, יש כאן אדם שמבקש מאדם אחר לעשות מעשה או להימנע ממעשה. הנהון כתגובה לבקשה, זה לא הסכם מחייב.

אמירמל

New member
אני מבקש לחלוק עליך

כפי שכתב גיא - יש הצעה (בקשת המרואיין) ויש קיבול (הנהון - או אפילו המשך הראיון לאחר הצבת הדרישה תוך הסכמה משתמעת). יש מסוימות ויש העדה על גמירות דעת.
תמורה אינה חלק מהנדרש לשם יצירת חוזה ועדיין לו הייתה נדרשת גם היא קיימת - המרואיין הסכים להמשך הראיון לאור ההסכמה.

אני לא חושב שאפשר להתייחס לאמור כ"הצעה"

1. גמירות דעת:
אני לא חושב שלמרואיין הייתה כוונה לבסס מערכת יחסים חוזית ובוודאי שהמראיין לא הבין שהוא "נקלע" לחוזה מחייב.
ראשית, הפרשנות החוזית לפי הנהוג והמקובל מראה שהסכמי סודיות נחתמים בכתב כשהם כוללים תנאים לחשיפת הסוד, לשמירה עליו ולסנקציה בגין הפרת ההסכם.
חוזה בהתנהגות? הסיטואציה אינה מגלמת תנאים לקיומו של חוזה סודיות, המרואיין כבר נמצא במקום, "חשף את הסוד" ולמעשה הוא לא מתנה שום דבר בשום דבר.
מה אם המראיין היה משיב לשלילה? אפילו אם המרואיין היה מסתלק מהמקום, הרי שהמראיין יכול ליצור קשר עם המעסיק. אז איזו גמירות דעת הייתה למרואיין להתקשר עם המראיין בחוזה?
&nbsp
2. מסוימות:
מה המרואיין מציע למראיין? מה המראיין מקבל? מה הם התנאים לקבלת התמורה המוצעת? אין כאן פרטים מהותיים לצורך בניית הסכם מחייב.
התמורה לא חייבת להיות כספית או בעלת שווי כספי - אבל הסכם במהותו מאפשר לצדדים להתחייב זה אל זה במטרה לקדם כל צד את ענייניו. מה המראיין מבקש, במה הוא מתנה את זה וכיצד "הסכם" יכול לקיים או למנוע את אותו עניין?
&nbsp
סיטואציה אחרת:
המרואיין מגיע אל המראיין כדי להציג בפניו רעיון עסקי. הוא אומר למראיין - אני עומד לחשוף בפניך את הרעיון שלי, בתנאי שאתה תתחייב לשמור על סודיות מוחלטת לגביו עד לשעת פרסום הרעיון ברבים.
לא תסכים? אזי לא אציג בפניך את הרעיון.
אפיון העסקה: המראיין אומר שככל שהרעיון ימצא חן בעיניו, הוא יתמוך כלכלית בהגשמתו.
כאן כבר מתגבש הסכם, עם גמירות דעת, עם מסויימות, עם כוונה לקיים מערכת יחסים חוזית ומחייבת...
אבל "בחייאת אל תגלה לאף אחד שאני כאן" זו לא הצעה להתקשר בהסכם מחייב.

Nachum Takum

New member
בנוסף לדברי ערן

השואל טוען שכל הפרטים נחשפו כבר בשלב כתיבת קורות החיים עוד טרם קיום הראיון.
כמו כן השואל טוען ש-"המראיין לא אומר כלום או מהנהן עם הראש"
אם לא אומר כלום, בטח שאין קיבול.
הנהון הוא קיבול בדיוק כמו דחיית בקשת הקיבול.
סעיף 6(ב) לחוק החוזים קובע: "קביעת המציע שהעדר תגובה מצד הניצע ייחשב לקיבול, אין לה תוקף"

למעלה