הפרת חוזה?

יעל1002

New member
הפרת חוזה?

שכרתי חדר בדירה המיועדת לשלושה שותפים, לא חתמתי על החוזה, אך שילמתי במזומן את שכר הדירה עבור החודש הראשון. הסיבות שלא חתמתי עדיין על החוזה היו שזו היתה פגישתנו הראשונה ועדיין לא נמסר לי שטר הביטחון וכן נפגשתי עם אשתו של האדם שאמור לחתום על החוזה (כמובן, גם היא בעלת הדירה). הסכמנו בע"פ שנחתום על החוזה בפגישה נוספת במהלך אותו חודש (כאמור שילמתי לה במעמד זה על החודש הראשון). בהסכם בע"פ נאמר לי כי אהייה רשאית לסנן (כדבריה) שותפים אשר לא ייראו לי (בין היתר מעשנים או מסוממים) מאחר ואני החותמת הראשונה על החוזה. לאחר שבוע מכניסתי, היא החתימה אדם נוסף לחדר השני מבלי להיוועץ בי, לאחר ששוחחתי עם אותו אדם, גיליתי כי הוא מסומם וסירבתי לכך שייכנס כשותף עמי. הבטחתי לבעלת הדירה למצוא לו מחליף כדי לא לגרום לה לאובדן הכנסה - ואכן ביצעתי את הבטחתי. למרות זאת, היא העמידה בפני שתי אופציות: לחתום על חוזה על כל הדירה או לעזוב עם תום החודש, יש לציין שזהו שינוי מובהק של ההסכם בע"פ ושל החוזה עליו הייתי אמורה לחתום (חוזה על שליש דירה). שאלתי: האם היא רשאית על פי החוק להרע את תנאי החוזה באופן זה? במידה ובחרתי לעזוב כי אינני יכולה לממן את כל הדירה או להבטיח תשלום שכ"ד מעוד שני שותפים האם אני זכאית לפיצוי כלשהו?

יעל1002

New member
תוספת

תוספת: האדם אותו פסלתי היה האדם הראשון איתו שוחחתי, כלומר לחלוטין לא ניתן להגיד שאני פוסלת "כרונית". לראיה, האדם השני עימו שוחחתי כן נראה לי והייתי מעוניינת בהיכנסו לדירה.

שינוי תנאי הסכם

יכול להיעשות בהסכמת שני הצדדים. הבעיה היא להוכיח את תוכנו של הסכם בע"פ. אם תרצי לתבוע פיצוי תצטרכי להוכיח מה בדיוק הוסכם ואם אין לך עדים להסכמה זו תהיה מילה שלך מול מילה של המשכיר.

למעלה