הפרת חוזה

Sim28

New member
הפרת חוזה

ב 26/10 רכשתי דירה , הדירה נמכרה על פי יפוי כח כללי משנת 1996, על מוסדות המדינה היה מקובל יפוי הכח ואכן נרשמה הערת אזהרה על שמי עם קבלת 10% מערך הדירה, כאשר ניסיתי במס' בנקים לקבל משכנתא, לא היה מקובל עליהם יפוי הכח, ונאמר לי כי על מנת לקבל את המשכנתא עליי להציג יפוי כח חדש וספציפי למכירת הדירה (דבר שהינו בעייתי כרגע, הדירה רשומה על שם בנו של המוכר והוא נמצא כרגע בחו"ל), במידה ולא יצליחו המוכרים להציג יפויי כח כדרישת הבנק האם זוהי עילה מבחינתי לאי ביצוע הרכישה מבלי לשלם קנס על הפרת חוזה. יש לציין כי לפני שבוע שלח הבן בקשה (במעמד קונסול) לפטור אותו מתשלום מס שבח על רכישת הדירה (דבר המעיד על רצונו למכירת הדירה) לתשובתכם המהירה אודה בברכה, אמיר.

צריך לקרוא את ההסכם

בדר"כ יש סעיף הקובע שאי קבלת משכנתא אינו פוטר את הקונה מחיוביו. מדוע שבעל הדירה לא יחתום על יפוי כוח בפני הקונסול הישראלי?

Sim28

New member
המשך שאלה...

בחוזה אין סעיף הקובע שאי קבלת משכנתא אינו פוטר את הקונה מחיוביו. בעל הדירה נמצא במרחק יומיים נסיעה מברלין הוא טוען שאינו יכול לעשות זאת.... אמיר.

אז איך

הוא הגיש בקשה לפטור ממס שבח? אולי כדאי שתתיעץ עם העו"ד שייצג אותך בחתימת ההסכם. יכול להיות שהוא אולי יצליח לשכנע בנק לתת משכנתא (אני בספק, אם יפוי הכוח הוא כללי זו ממש בעיה במקרקעין) או למצוא פתרון אחר. הוא גם מכיר את ההסכם ויודע מהם גבולות המשחק בו (ואולי גם היה צריך למנוע את חתימת ההסכם אם יפוי הכוח לא מתאים).

Sim28

New member
תגובה

עורך הדין שלי טוען שזו אינה בעיה של המוכר, שכן מוסדות המדינה מכירות ביפוי הבח ועובדה היא שבטאבו נרשמה הערת אזהרה על שמי. מה עושים?? אם הבנק לא יאשר, אין לי דרך לבטל את העיסקה מבלי לשלם 10% קנס ??? ושאלה נוספת - האם ניתן להכריח את המוכר להקפיא את הדולר, למצב שאכן ימצא פתרון אולם העיכוב שנוצר גורם לי להפסד כסף משמעותי בכל יום שעובר... תודה אמיר

Sim28

New member
שאלת המשך,,,

עורך הדין שלי טוען שזו אינה בעיה של המוכר, שכן מוסדות המדינה מכירות ביפוי הבח ועובדה היא שבטאבו נרשמה הערת אזהרה על שמי. מה עושים?? אם הבנק לא יאשר, אין לי דרך לבטל את העיסקה מבלי לשלם 10% קנס ??? ושאלה נוספת - האם ניתן להכריח את המוכר להקפיא את הדולר, למצב שאכן ימצא פתרון אולם העיכוב שנוצר גורם לי להפסד כסף משמעותי בכל יום שעובר... תודה אמיר

תשובות

אני חושבת שעורך הדין שלך טועה וכנראה גם התרשל. אנילא הייתי נותנת ללקוח שלי לחתום על הסכם לרכישת דירה עם מי שמציג יפוי כוח כללי מלפני כמעט 10 שנים. אני גם חושבת, כמו שאמרתי, שהעובדה שנרשמה הערת אזהרה אין בה להגיד כלום. אי אפשר להכריח את המוכר להקפיא את שער הדולר. אני חושבת שאתה במצב בעייתי ומציעה שאם עוה"ד שלך לא יכול לעזור תתייעץ בדחיפות עם עו"ד נוסף לפני שתהיה בהפרה שתעלה לך בפיצוי המוסכם.

Sim28

New member
מצטער על ההטרדה..עוד שאלה אחת..

במידה והבן יאות לספק יפוי כח ספציפי למכירת הדירה האם לא צריכים שני הצדדים להיות נוכחים בעת נתינת יפוי הכח? האם מספיק שהבן יעשה זאת בפני הקונסול וישלח את זה בדואר ?? תודה אמיר

תוספת

עם יפוי הכוח הקונסולרי ניתן יהיה מאוחר יותר גם לחתום בשם המוכר על כל מסמך נדרש כגון שטרי מכר וכד'.

Sim28

New member
תודה...

אני מקווה שהוא יסכים לעשות את זה...(אני מבין מהעו"ד שלי שגם את זה הוא לא חייב לעשות..) אעדכן אותך לגבי המשך התקדמות הענייין.. תודה אמיר

עצה שתעזור לאחרים

כאשר נחתם הסכם מכר נכס מכח יפוי כח כללי, יש לדרוש בהסכם המכר כי תנאי לתשלום השני יהיה חתימת המוכר על יפוי כח מיוחד להעברת הזכויות בנכס על שם הקונה. עם יפוי כח כזה, ניתן לרשום הערות אזהרה למשכנתא, במשרד רשם המקרקעין. (טאבו).

באופן אישי

לא הייתי מאפשרת ללקוח שלי לחתום על הסכם לרכישת נכס מקרקעין ללא יפוי כוח בלתי חוזר ספציפי (בטח שלא על סמך יפוי כוח כללי משנת 1996...).

למעלה