הפרת חוזה

just me 89

New member
הפרת חוזה

שלום לכולם
אני גרה כרגע ביחידת דיור, החוזה שלי הוא עד ה 1.8, החלטנו שאנחנו עוברים דירה, הודענו לבעל הדירה מצאנו דירה עם תווך זמן של כחודשיים,
אנחנו מפרסמים את היחידה בכל דרך אפשרית, כל קבוצה אפשרית בפייסבוק יד 2, אין היענות, אנחנו עוזבים עוד שבועיים וחצי, עדיין לא מצאנו דייר,
היום אנחנו מבינים ששילמנו ממש יקר אנשים שבאו לראות את הדירה (לא הרבה) טענו שיקר, השאלה מה אנחנו יכולים לעשות
אין לי כסף מיותר לשלם על עוד חודשיים גם לדירה הזו וגם לדירה החדשה
כמעט בטוחה שאם המחיר היה נמוך יותר היה יותר קל למצוא דייר, האמת שבכלל לא חשבנו שיהיה לנו בעיה למצוא דייר כי אנחנו חטפנו אותה כשראינו אותה
אבל כנראה שהמחירים השתנו/שהיינו נאיבים מידי

יש איזושהי הצעה מה אוכל לעשות?
תודה רבה

B L I M P

New member
כמה אפשרויות

דבר ראשון לקח לעתיד להתעקש תמיד על סעיף שבירת חוזה לאחר הודעה מראש (אולי יש כזה ולא בדקתם היטב?).

דבר שני - דברו עם הבעל בית. כולנו אנשים ויכול להיות שהוא יצליח לעזור לכם למצוא פתרון שיספק את שני הצדדים.

אם לא עוזר - ואם אתם באמת לא מוצאים משהו במחיר הזה שווה אולי לפרסם כסאבלט לחודשיים במחיר זול ולהשלים את ההפרש מהכיס שלכם. זה עדיף מאשר לשלם מחיר מלא על שתי דירות.

nariko

New member
סאבלט זה רעיון טוב

(חשוב אבל לבדוק בחוזה שאין סעיף שמונע את זה)

סאבלט אכן נשמע כפיתרון הכי טוב

והוא לא בהכרח חייב להיות במחיר יותר זול - אם היחידה נמצאת באזור מבוקש ייתכן ותצליחו לסבלט באותו מחיר שאתם משלמים. אפשרות אחרת - לסבלט את הדירה החדשה לעוד חודשיים כך שתוכלו לעבור מייד לאחר סיום החוזה של הדירה הקודמת. אם הדירה בת"א תוכלו אפילו לסבלט לתיירים.

אני מצטרפת גם להצעה לדבר עם בעל הדירה ולמצוא פיתרון.

ו-תוספת קטנה: זה שאנשים אומרים שיקר, זה לא אומר שזה באמת יקר. יש אנשים שלא אוהבים לגור ביחידות דיור, יש אנשים שלא מעודכנים במחירים (שעלו מאוד בשנים האחרונות ורק ממשיכים לעלות באופן קבוע). יש גם אנשים שחושבים שאם יטענו שיקר המשכירים יורידו מהעלות, כולל במקרים שמדברים עם שוכרים שעוזבים.

פרסמתם תמונות של היחידה? הדגשתם את היתרונות שלה?

just me 89

New member
תודה לכם על התשובות

סליחה על הבורות - מה זה סאבלט? שיגורו פה זמני?
כי אם כן זה נראה לי לא לגמרי רלוונטי כי לא יהיה פה ריהוט ולא נראה לי שמישהו יביא לכאן ריהוט לחודשיים
לגבי המחיר הסתכלתי על מודעות אחרות, יש עוד במחיר הזה אבל יש גם הרבה במחירים יותר נמוכים ושכוללים טלויזיה/אינטרנט/מים וכו

סאבלט זו אכן השכרה לפרק זמן קצוב

בדרך כלל בסאבלט הדיירים הנוכחיים משאירים את הריהוט שלהם, אם תשאירו דירה ריקה לגמרי זה אכן יהיה בעייתי.

זה שיש דירות במחירים נמוכים יותר לא אומר הרבה - מדובר בדירות בגודל דומה? במצב דומה? אני יכולה לספר שבמהלך חיפוש הדירה האחרון שלי ראיתי המון דירות בטווחי מחירים דומים, וההבדלים ביניהן היו עצומים. בנוסף, מהניסיון שלי חשבונות שכלולים בדירה הם לא דבר חיובי בהכרח ולא יהיו רלוונטיים לכולם.

just me 89

New member
לא ישאר הרבה בדירה

ככה שלצערי זה לא נראה לי יהיה רלוונטי, אבל אחפש את החוזה נראה מה כתוב בו
בנתיים עדיין מחזיקה אצבעות שכן נמצא דייר

גם בתקופה שאנחנו חיפשנו ראינו דברים מזעזים ובגלל זה ברגע שראינו את הדירה הזו חטפנו אותה אבל מי שהיה פה לא הגיב באותה צורה
אז או שכרגע יש יותר היצע, או שהמחירים ירדו
באמת שאני לא יודעת להגדיר את הסיבה

לדעתי אנשים יותר בררנים מבחינת מחיר

בגלל שהמחירים נהיו באמת מטורפים ויוקר המחיה כולו משתולל, בזמן שהמשכורות לא עולות, לא מעט אנשים מנסים לחסוך יותר ויותר, ושכ"ד אחרי הכל זו ההוצאה הכי גדולה - ככה נוצר גם מצב כמו שסיפרה nariko, של זוגות שמוכנים לגור בדירת 40 מ"ר מחולקת.

למעלה