הפרת חוזה

Q T g i r l

New member
הפרת חוזה

שלום, התחלנו לשכור דירה לפני חודש. עברנו על החוזה טוב טוב והכל תקין. כבר כשנכנסו לדירה אמרתי לה שנראה לי שמשהו במקרר לא בסדר. אבל אחכ הוא התחיל לפעול ועזבתי את זה.
עכשיו יש בעיה שהמקרר מוציא טיפות וגם מרגישים שהוא לא מקרר מספיק ודברים מתקלקלים.
אמרנו לה והיא אמרה שהיא תביא טכנאי. ואחכ הוסיפה: "אם זה יהיה תיקון אני אשלם אבל אם צריך להחליף מקרר תצטרכו לקנות". בתגובה לזה אמרנו לה שזה הפרת חוזה ושזה חלק מהחוזה והיא אמרה "אז תעזבו את הדירה".
לקראת הסוף הוסיפה "טוב בואו נראה מה הוא יגיד".

אני ממש לא אהבתי את ההתנהגות שלה. המקרר רשום כחלק מהחוזה וכמו כן רשום שכל נזק שנגרם מבלאי(כלומר לא משימוש לרעה) הוא עליה (לא זוכרת את הסעיף במדוייק אבל חוזה סטנדרטי)

אני לא יודעת בדיוק מה הבעיה במקרר אבל נכון לעכשיו במידה והיא רוצה להעיף אותנו מהדירה על חוזה שהיא הפרה היא יכולה? רק נכנסנו לפני חודש וקנינו הכל כמעט חדש חלק מהדברים בכלל לא הגיעו ולא בא לי לעבור ככה. מה עושים במצב כזה?
תודה.

לליתות16

New member
לא משתגעת על ההייחסות שלה..אבל ..

לא הייתי מפרה חוזה בעקבות זאת.

אני לא יודעת אם זה שווה לי את האירוז מחדש של החפצים
הוצאות ההעברה וכל הכרוך בזה..

וזו נקודה, קצת בעייתית. והיא , מנצלת את המצב ,
אולי כל הסיפור יסתיים בהוצאה של כמה מאות שקלים,
אולי צריך להחליף מקרר?

הייתי בודקת כמה יעלה לי מקרר יש 2
או מחפשת באתר "אגורה" שנמסר בו ציוד בחינם.

ולומדת לפעם הבאה, להיות ברורה ( ושיהיה כתוב) מה הציוד בדירה,
ומי אחראי על תקינתו ( הדייר, בשימוש סביר ) או הבעלים , בכל מקרה. לא להשאיר נקודות מעורפלות.

לליתות16

New member
ההתייחסות שלה ..כמובן. ( תיקון טעות )

Q T g i r l

New member
כנראה לא הסברתי נכון

אני לא מפרה חוזה, אלא היא.
היה רשום בציוד בבית "מקרר" ושהיא אחראית על התיקון שלו, והיא אמרה שאם צריך להחליף אותו אנחנו נצטרך לקנות חדש. כשאמרנו לה שאנחנו לא מוכנים ושהיא מפרה חוזה איתנו היא אמרה "אז תעזבו את הדירה"
מקווה שעכשיו זה ברור יותר.

לליתות16

New member
בזה שהיא לא מתחייבת לקנות חדש, או ליתר

דיוק , "אחראית" על תיקון הישן..היא לא מפרה חוזה.

כתוב באיזה שהוא מקום בחוזה, שהיא אחראית על הציוד ותקינותו ?

סביר להניח שלא.

יש סעיף סטנדרטי, שבעל הדירה אחראי לתקן ליקוים בדירה, תוך שבעה ימים,
זה לא ליקוי בדירה.
זה ליקוי בציוד של הדירה.
הציוד, זה "בונוס".
באותו מידה, אפשר היה לציין את מקרר כחלק מהריהוט בדירה,
ושאסור לכם להשתמש בו.
היא "מאפשרת " לכם , שימוש סביר.

אני חושבת שאת צריכה לחפש איך להתסדר איתה,
לא לריב על מקרר.( לעניות דעתי )
אלא לשאוף שהיא תתקן..
או לבדוק לחלופין , אם לא יסתדר, התיקון , שתרכשו יחד ( חצי חצי)..אולי ?

ושוב, הכל מתוך נקודת הנחה, שלמי מתחשק שוב לארוז, לחפש וכאלה ..( והכל בגלל מקרר)

אם המקרר רשום בחוזה, וסביר להניח שזה כך

בעל הבית אחראי שיהיה מקרר תקין בדירה.

Alm0st Happy

New member
ענייני הפרות חוזה

אם אכן בחוזה כתוב שהמקרר ותיקונו באחריות בעלת הבית, הדרישה שלה מכם לקנות מקרר אכן מהווה הפרת חוזה.
גם האולטימטום ההזוי שהיא הציבה לכם, לעזוב את הדירה, יכול להיחשב כהפרת חוזה מצידה- תלוי מה החוזה אומר לעניין סיום מוקדם של השכירות.

מה אפשר לעשות עם הפרת החוזה הזאת? לא יותר מידי.
ברגע שמתקיימת הפרת חוזה על ידי אחד הצדדים אי אפשר "לשבור את הכלים ולא משחקים"- אתם צריכים להתריע בפניה שהיא הפרה את החוזה עמכם ולתת לבעלת הבית זמן סביר לתקן את ההפרה. אם לא עשיתם את זה ונניח ששברתם חוזה ועזבתם את הדירה- אתם אלה המפרים את החוזה ולא בעלת הבית.
(זה טיפטיפה יותר מורכב מזה כשנכנסים לתחום של הפרות יסודיות. לא ראיתי את החוזה שלכם אז אני לא יודעת מה אתם מחשיבים כהפרה יסודית. אני בספק אם אי תיקון המקרר הוא הפרה יסודית, זאת לעומת עזיבה ללא התראה מראש/מציאת דייר שלרוב מוגדרת כהפרה יסודית)

אם בעלת הבית מתעקשת שלא לתקן את המקרר או להביא אחד חדש גם לאחר שנתתם לה התרעה וחיכיתם זמן סביר, אתם רשאיים לסיים בעצמכם את החוזה, משמע לעזוב את הדירה ולמצוא אחת חדשה.

מה זה נתן לכם? בעיקר כאב ראש. אתם יכולים, אחרי שעזבתם את הדירה, ללכת לתביעות קטנות ולתבוע את בעלת הבית בגין הנזקים הכספיים שנגרמו לכם (הובלות, לינה ארעית, אובדן ימי עבודה וכו'). זה כבר כאב ראש גדול, ולא בטוח מה ייצא ממנו.

בקיצור, אם אפשר לפתור את כל הסיפור בדרכי נועם- לכו על זה. זה הרבה יותר פשוט. להיכנס לתוך בלאגנים של הפרת חוזה ועניינים זה פשוט כאב ראש.

דרך לפתור את התסביך בדרכי נועם: בהנחה והמקרר הלך לעולמו, תציעו לבעלת הבית להתחלק חצי חצי בעלויות, ובתום תקופת השכירות שתהיה בידיכם האופציה אם לרכוש ממנה את מחצית המקרר ולעבור איתו לדירה הבאה, או שהיא תרכוש מכם את מחצית המקרר והוא יישאר בדירה.

(נראה לי מיותר לציין, אבל אני לא עורכת דין וכל האמור כאן ממש אבל ממש לא מהווה ייעוץ משפטי או ייעוץ כלשהו, לפותח ההודעה או לכל אדם אחר)

adi23e

New member
ניסתם להוריד את הטמפרטורה?

אני לא מבינה למה הכוונה במוציא טיפות,
אבל כשאני עברתי לדירה הנוכחית- שהיא כוללת מקרר, שמתי לב כעבור שבוע לערך שיש דברים שמתקלקלים מהר יותר מהצפוי, והבעיה בסוף הייתה שהשעון של הטמפרטורה לא היה מכווןן לטמפרטורה הנכונה.
אולי שווה לבדוק את זה לפני שמביאים טכנאי (אם לא בדקתם)

למעלה