הפרת חוזה

HilahSL

New member
הפרת חוזה

שלום, אני גרה בשכירות בדירה כבר יותר מחצי שנה. כארבעה חודשים לאחר תחילת החוזה (עם תחילת החורף) החלו בעיות רטיבות בבית. בתחילה בעיות קלות ובשיא החורף, הייתי חוזרת לבית שבו כל הכניסה רטובה. הודעתי לבעל הדירה פעם, פעמיים, שלוש ואולי אף יותר, בע"פ. הוא מצידו אמר שצריך להמתין להתחממות של מזג האוויר ושאני צריכה להסתדר עם השלוליות בבית, להשתמש במגבות שלי לספוג אותן ושהוא ינסה לעשות משהו על הגג בשביל שזה לא יחמיר והוא אכן שם ניילונים שהפחיתו במידה מסויימת את הבעיה. המים הגיעו גם לארון החשמל וכיום ארון החשמל שלי פתוח ונאלצתי לסדר את הרהיטים כך שתהיה אליו גישה רק למבוגרים בכדי שהילדים לא יגעו בו בטעות. סיכמנו, שוב בע"פ שברגע שיתחמם הוא יסדר את הנזק בעיקר לאחר שהתפתח עובש רב, כל הקיר מתקלף ומתפורר מה שברגע שהחל גרם לבני הצעיר לבעיות נשימה ומאותו רגע הוא לא יוצא מזה כבר יותר מחודש ובעיות הנשימה רק מחמירות כמובן שגם על כך הודעתי לבעל הדירה. לפני כשבוע סיכמנו שבסוף השבוע הזה בו הילדים נמצאים אצל אביהם הוא יסדר את הבעיה, אפילו סידרתי שהם יהיו אצלו סוף שבוע ארוך בשביל שנוכל לסדר לגמרי את הבעיה. אתמול בעל הדירה הודיע שהוא יעשה רק הכנה לעבודה ולא יבצע את העבודה עצמה במהלך סוף השבוע. די, כלו כל הקיצים. ביקשתי ממנו בגלל בעיות הנשימה של הילדים שהעבודה לא תתבצע בזמן שהם כאן (נראה לי סביר) אז למעשה נאלץ להמתין עוד שבועיים עד שתהיה עוד הזדמנות לעבודה וזה עוד זמן שאנחנו גרים בתנאים שלא מצדיקים את השכירות הגבוהה שאנחנו משלמים. ברור שאם הייתי יודעת מראש על בעיות הרטיבות לא הייתי שוכרת את הבית, בעיות הנשימה של הילד לא חדשות ואני יודעת שרטיבות ועובש מחמירים את הבעיה ורק לאחר שהבעיה התחילה בעל הדירה אמר לי שזה קורה להם כל שנה בשנים האחרונות אבל הוא חשב שהוא תיקן את זה. אני הודעתי לו שבגלל הבעיה אני מעוניינת לצאת מהדירה הוא אמר לי להביא שוכר אחר אבל אף אחד לא רוצה את הבית ככה ובצדק. האם יש בסיפור הזה איזו שהיא עילה לביטול החוזה, האם עצם העובדה שזה כבר 4 חודשים לא מטופל, מחמיר ופוגע בבריאות הילדים נחשב הפרה יסודית? תודה רבה מראש.

לדעתי

עליך לשלוח לו מכתב בדואר רשום בו תספרי בקצרה את הסיפור ותתני לו ארכה בת שבועיים לתיקון. תודיעי לו שאם לא יתקן בזמן שנקבע תראי בכך הפרה יסודית של ההסכם. העובדה שידעת שלילד בעיות העלולות להחמיר עם רטיבות משמעה שהיה עליך לברר נקודה זו בטרם חתימת ההסכם. כל זה לא מונע כמובן את האפשרות שהוא יתבע אותך על הפרה או יפתח תיק הוצל"פ. רצוי להגיע להסכמות (למשל בדרך של הפחתה כלשהי בשכר הדירה) ולא לפתוח במלחמת עולם.

למעלה