הפרת חוזה שכירות

shay6748

New member
הפרת חוזה שכירות

שלום לכולם, אני מצוי בבעיה קשה. עקב נסיונות חוזרים ונשנים של בעלת הבית לרמות אותי בדרכים שונות ונשנות החלטתי שאין מנוס מלעזוב את הדירה. הבעיה היא שבחוזה של סטימצקי עליו חתמתי אין סעיף יציאה לפני תום התקופה, ויתרה מכך מצויין כי אם אצא מהדירה אני אאלץ לשלם את יתרת החוב, כלומר על כל החודשים (שישה במספר) שנותרו לי תחת החוזה. השאלה היא, עד כמה הסעיף הזה "תופס"? - לא נראה לי הגיוני שאני שבהמ"ש יחייב אותי ב6 חודשי שכירות במידה ואעזוב את הדירה. מה ההשלכות במידה ופשוט אקח את הדברים ואעזוב? אם לעצם העובדה שניסתה ומנסה להונות אותי יש משמעות ? תודה לכל המגיבים!!

עזיבה בטרם סיום הסכם

אם האופציה הזו אינה נזכרת בהסכם הרי שאם תרצה לעזוב תצטרך למצוא שוכר חליף תחתיך. יתכן והתנהגות המשיכרה מהווה הפרה של ההסכם המקנה לך עילה לביטולו: זאת ניתן יהיה לדעת לאחר שמיעת טענותיך וקריאת ההסכם.

shay6748

New member
אע"פ שזה לא רשום בחוזה?

כלומר, כפי שציינתי אין סעיף בחוזה שאומר שאני יכול להביא דייר חלופי , לשביעות רצונה של המשכירה. המשכירה יכולה לסרב לקבל דייר חלופי ולדרוש את הפיצוי בחוזה - שישה חודשי תשלום מלאים? אני שואל זאת מכיוון שמהיכרות שלי עם המשכירה היא תנסה לסחוט ממני כמה שיותר ולנצל את הסיטואציה לעשיית רווח אישי.

זה רשום בחוק

חוק השכירות והשאילה, תשל"א-1971 22. העברת השכירות השוכר אינו רשאי להעביר לאחר את הזכות להחזיק ולהשתמש במושכר או להשכירו בשכירות משנה, אלא בהסכמת המשכיר; אולם אם לא הסכים המשכיר לעסקה מטעמים בלתי סבירים או התנה את הסכמתו בתנאים בלתי סבירים, יהיה - (1) בשכירות מקרקעין - רשאי השוכר לעשות את העסקה בלי הסכמתו של המשכיר; (2) בכל שכירות - רשאי בית המשפט להרשות את העסקה בתנאים שייראו לו; ובשכירות של מקרקעין רשאי בית המשפט לעשות כן על אף האמור בחוזה השכירות.

shay6748

New member
והלכה למעשה?

אם היא לא תסכים מטעמים בלתי סבירים או שתתנה זאת בטעמים בלתי סבירים, אז אני יכול לעזוב את הדירה? (אני לא יכול למצוא שוכר אחר אם היא תסרב להשכיר את הדירה באופן כללי)

הלכה למעשה

תמצא שוכר שמסכים לשכור את הדירה באותם התנאים להם אתה התחייבת. תציג אותו בפני המשכירה. אם היא תסרב מטעמים בלתי סבירים תהיה רשאי לעזוב את הדירה. תדאג להקליט את השיחה כך שאם היא תתבע תהינה לך ראיות.

למעלה