הפרת חוזה שכירות

הפרת חוזה שכירות

שלום לכולם, השכרתי דירה לפני כשנה למשפחה . בהתחלה הכל הלך כשורה ,לאחר חצי שנה השוכר הפסיק לשלם שכירות בטענה שהוא נקלע לקשיים כספיים והבטיח לשלם מאוחר יותר, כך נמשכה חצי השנה השנייה של השכירות בהבטחות חוזרות ונשנות לתלומי ההפרשים שלא שולמו. ביום ראשון האחרון הסתיים החוזה והשוכר חייב כבר כ-2200$ ובנוסף הוא מסרב לפנות את הדירה כפי שהוא אמור לנהוג עפ"י תום חוזה. מה לעשות?? נא עזרתכם הדחופה,כל עצה הגיונית וחוקית תתקבל בברכה!! תודה.

תביעה לפינוי וסילוק יד

פנה בהקדם לעו"ד על מנת שיגיש בשמך תביעה לפינוי וסילוק יד (וכן בקשה לפיצול סעדים). אני מקווה שבידיך בטחונות טובים באמצעותם תוכל להפרע מהשוכר בגין שכר הדירה שלא שולם. כמו כן אני מקווה שיש בהסכם סעיף הקובע קנס בגין כל יום של איחור בפינוי הדירה. לצערי, ההליכים בבית המשפט אורכים זמן ואין פתרון שיאפשר את סילוק השוכר באופן מיידי.

רוצה להוסיף לדבריי עו"ד פלורי

במידה ובהסכם ביניכם מופיע הסכם לפיו מותר לך, כבעלים, להחליף את המנעול, לסלק את חפצי השוכר באם לא יעמוד בתנאי השכירות או יסרב להתפנות - עשה כן, זה חוקי (שוב, במידה והנ"ל מופיע בהסכם. במידה ולא - אז לא) אני רוצה לחדד את עניין הבטחונות שעו"ד פלורי ציינה, אם יש בידך בטחונות אזי תוכל לתבוע ישירות בהוצאה לפועל מבלי להזדקק לתביעה בבית משפט (תביעה שאורכת בדר"כ יותר זמן ואף עולה יותר), השאלה היא איזה בטחונות אתה מחזיק בידך (שטר חוב, שיק בטחון, ערבות בנקאית...)

nekudatzikuy

New member
סתם מעניין אותי, האם צ'ק שרשום עליו

"לפקדון בלבד". צריך ללכת להוצאה לפועל או שאפשר ישר להפקיד בבנק? כמו כן, האדם שנותן את הצ'ק כפיקדון, האם יש לציין על הצ'ק למה הפיקדון או שבכלל למקרים מהסוג הזה יש להשתמש בשטר חוב? תודה.

אני מסכימה עם דברי עו"ד לזר

אולם מבקשת להבהיר כי הפעלת הבטחונות לא תמנע את הצורך בתביעת פינוי (אלא אם השוכר יבהל ויפנה מרצונו).

דעה הפוכה לחלוטין

אין עשיית "דין עצמי" בפינוי מושכר, גם אם רשום בחוזה הסעיף הנזכר והמשכיר עלול להתבע על אבדן חפצי ערך שמזמן אינם בדירה, אבל יש קבלות על קנייתם. לכן החלפת המנעול והוצאת חפצי השוכר, הם מעשה שעלול לגרום למשכיר צרות והפסד כספי לא קטן.

הבהרה

כמובן שיש לעשות את "הפינוי" רק אם הוא מצויין בהסכם ורק בנוכחות / ליווי של מישהו נוסף (לעיתים המשטרה מוכנה לשתף פעולה ואפשר לבקש את ליוויה), תוך רישום של כל חפצי המטלטלין שמוצאים מהדירה. אז ניתן יהיה לתבוע את הדייר גם "דמי אחסון" של החפצים אני באופן אישי הייתי נוכחת לא פעם ולא פעמיים בפינוי שעשה לקוח שלי לדייר שלא עמד בתנאי ההסכם

smart one

New member
כל הכבוד

"...אני באופן אישי הייתי נוכחת לא פעם ולא פעמיים בפינוי שעשה לקוח שלי לדייר שלא עמד בתנאי ההסכם...".

פינוי בלא פסק דין של בית משפט?

מאד מענין. לצערי אף אחד מן השוכרים של לקוחותי לא הסכים מעולם להתפנות ללא פסק דין של פינוי.

למעלה