הפרת חוזה שכירות?

obshar

New member
הפרת חוזה שכירות?

שכרתי דירה לפני כשלושה שבועות ברמת גן. החלפתי דיירים קודמים שעזבו לאחר חודשיים. הובא לידיעתי כי הייתה בעיית רטיבות בארונות המטבח ובעלת הדירה הבטיחה כי העניין יטופל במהרה. יש עובש בכל ארונות המטבח התחתונים וריח חזק ולא נעים. לאחר שבוע הגיע בן זוגה של המשכירה והתקין פלטות חדשות בגב ארונות המטבח, לטענתו כיוון שאין יותר רטיבות, הבעיה תעלם. שבועיים לאחר מכן, לאחר שניסיתי לנקות, לאוורר וכל דבר אפשרי אחר, בעיית העובש עדיין קיימת ולא ניתן להשתמש בארונות המטבח. מיותר לציין כי עובש הוא גם בעיה בריאותית. בשיחה עם בעלת הדירה ובן זוגה הם אמרו לי שטיפול יסודי בבעיה הוא יקר ואין הם מתכוונים לעשות זאת. הם טענו כי בחתימת החוזה ידעתי על הבעיה והם הצהירו שיעשו כל שביכולתם ולמעשה תיקון הבעיה היא לא במסגרת היכולת שלהם. כשטענתי שאני לא יכולה לחיות בצורה הזאת הם אמרו שאני יכולה למצוא לעצמי מחליף. ושוב מיותר לציין כי מעבר דירה זה לא עסק זול וכי הוצאתי כסף רב על הובלות ומעבר דירה לאחר חודש זו הוצאה נוספת. התיקון לא צוין בחוזה במעמד החתימה. האם זה נחשב הפרת חוזה? מה אני יכולה לעשות בנידון? אם אני אקליט שיחה עם בעלת הדירה בה היא מודה שהיא התחייבה לתקן את הבעיה אך לא מתכוונת לעשות זאת בפועל, זה יהווה הוכחה להפרת חוזה? במידה וארצה לעבור דירה בגלל הבעיה, אני אוכל לתבוע אותה על ההפסדים? היא יכולה לדרוש ממני למצוא מחליף? בתודה מראש, שרון

זה יצירתי

"לא במסגרת היכולות שלהם"... נחמד. תבדקי אם אין איסור קיזוז בחוזה, ואם אין אז תתקני בעצמך (ע"י בעל מקצוע עם קבלות שיתן תאור מפורט והסבר של הבעיה והתיקון) ותקזזי את זה משכר הדירה. (לפני נקיטת הצעד תתריעי בכתב ובדואר רשום שזו כוונתך אם הם לא מתקנים תוך עשרה ימים נאמר). אם יש איסור קיזוז אז עדיין אותו דבר, רק במקום לקזז משכר הדירה צריך לתבוע אותם בת"ק. הקלטות והתנהלות בכתב יעזרו בכל מקרה.

obshar

New member
בנוסף גם גיליתי

שהדירה מחולקת, אבל זה לא חוקי. התקשרתי למחלקת הנדסה של העירייה ואין בקשה להיתר. האם זו גם עילה לביטול חוזה? ושוב תודה שרון

להקליט זה רעיון מצוין.

התשובות שקיבלת ממשתתף הפורום נכונות. בכל מקרה יש לשלוח מכתב בדואר רשום, להתרות על הפרה של החוזה ולתת X ימים לתיקון ההפרה.

למעלה