הפרת חוזה לא רשמי

caroline barina

New member
הפרת חוזה לא רשמי

שלום, ואני ובן זוגי מצאנו דירה להשכרה באתר אינטרנט והלכנו לראותה. לאחר שהגענו למקום הבנו שהדירה אינה כפי שהיא מוצגת באתר כיוון ששם נרשם שהיא יחידת דיור ובפועל היא יחידת מרתף וכך גם לגבי הגודל שלה שהוצג לנו כ-70 מ"ר ובפועל הוא לא יותר מ-50 מטר מרובע. בסופו של דבר החלטנו שאנחנו שוכרים אותה ולבעל המרתף לא היה את החוזה מוכן אצלו ולכן חתמנו על דף שהיה מן סוג של חוזה זמני או זיכרון דברים. על הדף נכתב תאריך של אותו היום ותאריך מעבר לדירה, הסכום לתשלום ומועד התשלום, תכולת הדירה, ת.ז של 2 הצדדים וחתימה. לאחר מספר ימים החלטנו שאין באפשרותנו להיכנס לדירה והודענו לבעל הדירה כשבוע לפני תאריך הכניסה. בעל הדירה דורש סכום של חודש בטענה שהפרנו את החוזה. כשבפועל בחוזה שנחתם בינינו לא היה שום סעיף המדבר על הפרת החוזה. ברצוני לדעת מהי העמדה החוקית בנושא. אשמח לעזרתכם..

לפי התיאור שלך כל הפרטים החיוניים הוסכמו

ולכן החלטתכם שלא לקיים את ההתחייבות מהווה הפרה המצדיקה תשלום פיצויים.

caroline barina

New member
עוד לא נכנסנו לדירה

ובחוזה שכתבנו לא היה סעיף של מה קורה במקרה של הפרה. לא דיברנו על זה בכלל. לבחור היה עוד שבוע עד למועד המעבר. ומי בכלל מחליט שמדובר על חודש כפיצויי? אם אני רוצה לתת לו חצי חודש? פשוט מנסה להבין איך הדבר עובד.. תודה לך..

תשובות

1. אם לא נקבע מה קורה במצב של הפרה אז חל מה שקובע חוק החוזים בעניין הזה (גם אם קובעים בדר"כ קובעים שזה יהיה לפי חוק החוזים). 2. לא אמרתי שהפיצוי הוא בהכרח של חודש. תנסו להגיע להבנה בעניין.

caroline barina

New member
וזו בדיוק שאלתי...

מה קובע חוק החוזים? אני לא חושבת שמגיע לו כלום. בין היתר כי הדירה קיבלה ניקיון יסודי של כמה שעות טובות ממני ומעוד חברה.. זה לא כאילו הוא הפסיד עלינו כלום.. אפילו לא הכנסנו את הדברים שלנו.. אז שוב, מה קובע החוק הכללי בעניין?

החוק קובע

שהצד המקיים את ההסכם רשאי לדרוש את האכיפה שלו וכן זכאי בנוסף או במקום לקבל פיצויים. יש כל מיני סוגי פיצויים אפשריים ולא אכנס כאן להגדרות ולתנאים. כאמור, מגיע לו פיצוי וההצעה הטובה ביותר שאני יכולה לתת היא לנסות הלגיע אתו לפשרה בעניין. מה שהוא הפסיד זה למשל את ההסתמכות על כך שממועד מסויים תהיה לו הכנסה קבועה מסויימת לתקופה מסויימת או משל הטרחה שהוא צריך עכשיו לחפש שוכר חדש. קחו בחשבון שלמעשה הוא יכול היה לדרוש שתמצאו שוכר אחר ובמצב כזה הייתם חייבים לשלם שכר דירה עד למציאת השוכר החליף.

caroline barina

New member
אוקיי מקובל..

שאלה נוספת שעולה כרגע על הפרק היא האם ניתן כן להיכנס לדירה וכן לקיים את החוזה כ-רגיל.. בעצם, להתעלם מכל מה שהיה בשבוע האחרון ולהמשיך כרגיל במתוכנן.. האם כרגע בעל הדירה "מחוייב" להכניס אותנו או שהוא רשאי לוותר עלינו?

מה שחשוב להבין זה שיש לכבד

גם את האינטרסים של הצד השני. במצב כזה אם הצד השני יאמר שאיבד את האמון בכם והוא לא מוכן יותר להשכיר לכם את הדירה, עדיין תהיה לו זכות לקבל פיצוי.

למעלה