הפרת זכרון דברים

הפרת זכרון דברים

שלום רב, חתמתי זכרון דברים עם קונה לרכבי בו סוכמה מכירה וקניית הרכב ללא ציון סכום במקרה של הפרת זכרון הדברים. זכרון הדברים נחתם בפקס והוא כולל את הפרטים הבאים : - שמות המוכר והקונה - ת.ז. - מספר רכב - שנת ייצור מספר מנוע - תאריך זכרון הדברים - סכום המכירה/רכישה בסעיף פיצוי בגין הפרת החוזה לא צויין סכום הפיצוי וסומן קו (לשם מחיקה) רק על הקו שאחרי "סך של..." הקונה התקשר ואמר כי הוא לא מעוניין לרכוש את הרכב, האם לאור העובדות אני יכולה לתבוע אותו על נזק שנגרם לי ? כ-7 אנשים התקשרו במשך היום וביקשו לראות הרכב (מה שעשוי היה להביא למכירתו) והשבתי להם כי "לא רלוונטי" שניים מהם רצו לבצע בדיקה לרכב במיידי. בעקבות העובדה שהרכב פורסם, הוסר ושוב יפורסם והעובדה שהפסדנו קונים פוטנציאלים גרמו לי נזק רב. האם אפשרי לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות ? והאם חתימה בפקס מספקת ? תודה

באופן עקרוני זה אפשרי

השאלה היא האם זה שווה את הטרחה. בכל מקרה חלה עליך חובת הקטנת הנזק, דהיינו לנסות למכור הרכב ככל הניתן במחיר שהוסכם עליו בזכרון הדברים.

אני כמובן פירסמתי את הרכב

שוב למכירה - כוונתי היתה ונשארה למוכרו... לא הבנתי למה כתבת "האם זה שווה את הטירחה" ? אני מבינה שאם אני רוצה לתבוע בבית משפט לתביעות קנות נניח נזק של 3000 ש"ח שזה 10% משווי הרכב ומה שנהוג לרשום בזכרון דברים עלי לשלם לבית המשפט אגרת מינימום של 50 ש"ח האם נכון ?

התשלום הוא של אגרת מינימום +

אגרת הקלדה (לדעתי כ- 35 ש"ח). הטרחה אליה התכוונתי היא לאו דווקא האגרה אלא הצורך להכין את התביעה וגם להוכיח אותה. לתשומת לב - גם אם היה כתוב סכוםצ פיצוי מוסכם קרוב לודאי שלא היית מקבל את כולו (לבית משפט סמכות להתערב בסכום הפיצוי המוסכם). בכל מקרה מציעה להתחיל בפניה מסודרת במכתב לצד המפר ולדרוש פיצוי.

למעלה