הפרת הזמנת עבודה.

שוני111

New member
הפרת הזמנת עבודה.

אני קבלן משנה בתחום ההייטק. הגשתי הצעת מחיר ב fixed price וקיבלתי מהלקוח הזמנת עבודה אשר מחולקת לתשלומים לפי אבני דרך בהתאם להצעה שלי. אולם לקראת אבן הדרך האחרונה הוא החליט משיקולים עסקיים שלו להשלים אותה בעצמו ומסרב לשלם לי בגין אבן דרך זו. הוא מסתמך בין השאר על מסמך כללי של שלו שלטענתו מצהיר כי במקרה מעין זה הוא אינו חייב לשלם מאחר ולא נגרמו לי הפסדים מוחשיים (בזבוז חומרים וכו').
אני טוען שלהבדיל מהצעת מחיר לפי שעות, אני רואה בהצעת מחיר קבוע יחידה שלמה למרות החלוקה לאבני דרך. אני יכול למשל להחליט משיקולים שונים לדרוש את רוב הסכום באבן הדרך האחרונה למרות שרוב העבודה בוצעה כבר עד לנקודה זו. כמו-כן יתכן וויתרתי על אופציה לבצוע עבודה נוספת עבור לקוח אחר במקביל לעבודה זו מחשש לעומס יתר. התוצאה בכל מקרה שאני מפסיד למרות הטיעון הפשטני של הלקוח.
בנוסף, המשפט הבא מתוך המסמך הכללי שלו אומר, לדעתי, במפורש שהוא חייב לפצות אותי בגין ביטול אינטרסנטי:

If the Long Term Agreement /
Purchase Order / Release is terminated by Buyer for convenience, any
claim of Seller shall be settled on the basis of reasonable costs
(excluding anticipated profits) it has incurred in the performance of the
Long Term Agreement / Purchase Order / Release

מה דעתכם?

Ninja

New member
צודק. תבע אותו ותזכה. בוודאות!

עו"ד המתמחה בדיני חוזים ענתה לך תשובה רצינית עד מאוד. "צריך לקרוא את כל ההסכם כדי להבין או לנסות להבין מהו המצב המשפטי."
מקריאה מילולית פשוטה, כתוב שבכל הפסקת חוזה שתבוצע, יימסר החזר עלויות הגיוניות ולא תהה התחשבות ברווחים צפויים.

לאיזו תשובה בדיוק אתה מצפה?! לתשובה כגון הכותרת המגוכחת של ההודעה הנוכחית?

שוני111

New member
תודה לשניכם. הבעיה עם התשובה של פלורי

היא שזה נכון תמיד לקרוא את כל החוזה, אבל בשביל זה צריך לשכור עו"ד ולא לפנות לפורום.
ניסיתי לבדוק אם עו"ד מנוסה יסכים איתי שעל-פניו זה נראה כמו קייס מוכר שמזכיר עושק של מעביד. לדאבוני אנחנו קבלני המשנה נמצאים בעמדת חולשה דומה מאוד לזו של השכירים והשאלה היא אם אכן בתי המשפט נוטים להתחשב בנו כשם שזה קורה תדיר עם עובד שכיר?
למעשה קיבלתי ממך, נינג'ה, את התשובה שציפיתי. אני מבקש רק שתחדד אותה מעט - האם אני צודק בטענה שמגיע לי לפחות פצוי כלשהו גם אם אני לא מוכיח שהיפסדתי כסף אלא היפסדתי רק פוטנציאל לרווח (גם זה בהנחה שהמשפט ההוא במסמך הינו היחידי שרלוונטי לענינינו)?
דרך-אגב, אין לי ספק שאם אני הייתי זה שעוצר את העבודה באמצע אז הייתי חוטף מיד תביעה משפטית.

Ninja

New member
ככתוב, לא תהה התחשבות ברווח פוטנציאלי

זה לא רלוונטי כלל לנסות להתייחס לרווח שהופסד. ככתוב שם למעלה, "לא תהה התחשבות ברווחים צפויים" שהופסדו.

מוסכם בניכם שכל טענה שאתה כמוכר תעלה, תוסדר על ידכם בהסכם פשרה על בסיס עלויות הוגנות שנצברו במהלך העבודה. עכשיו זו כבר שאלה משפטית.

הממ... מי יקבע מיהו המפשר ואיך תיקבענה מהן עלויות הוגנת

האם מדובר על מחיר שעת עבודה
האם זה כולל הוצאות א.ש.ל
נסיעות
הוצאות משרדיות
טלפונים
וכן הלאה וכן הלאה.

בקיצור, יש להתייחס לכלל החוזה. לא ניתן להשיב תשובה עניינית רק על סמך המידע הקיים.

שוני111

New member
האם יתכן שבמונח anticipated profits הכוונה

היא לרווחים שהייתי אמור להרוויח במסגרת ההזמנה מהלקוח הזה אלמלא עצר לי את העבודה?
אני טוען שבגלל שנעתרתי להזמנת העבודה של הלקוח הזה, ויתרתי על לקוח אחר שביקש שאבצע עבורו פרויקט באותו זמן. זה כבר לא רווח פוטנציאלי אלא ממש נזק.

reasonable costs

העוגן היחיד שנראה לי כאן זו במהות ההגדרה של reasonable costs. אם זה יגיע לפני שופט הוא יצטרך לפסוק האם עלות שעת עבודה שלך כוללת רק רווח או שהיא כוללת עלות+רווח כאשר עלות תהיה עלות ש"ע סבירה של עובד במקצוע שלך וברמתך. לדעתי שופט סביר לא יכריע שלא מגיע לך כלום ויקבל את הפרשנות שבתוך הצעת המחיר שלך היה מרכיב של עלות (=מס שעות עבודה לפרויקט * שכ"ע לשעה) ומרכיב הרווח (שזה מה שנשאר מעבר לכך.

אז לסיכום, שעו"ד יקרא את כל החוזה ויחווה את דעתו המקצועית ואז הוא ישלח מכתב רשמי לחברה ויתבע תשלום.

אם אתה רוצה לעשות את זה לבד (לא מומלץ!!) תוכל לנסח מכתב כזה בעצמך אבל דע שזה צעד לא הפיך ואחרי שתשלח את המכתב יהיה לך קשה מאד לשכתב את מה שכתוב בו וייתכן שיהיה לך שם טיעונים שיתפקדו כחרב פיפיות

שוני111

New member
תודה רמת השרון. אני מוכרח לציין שאני

מאוכזב מהעובדה שמבחינה משפטית זה לא מובן מאליו שאני הצד החלש פה. מה כבר ההבדל בין פרילנסר שנלחם בשיניים על פרנסה לבין עובד שכיר? - הלקוחות שלנו שהינם חברות מבוססות לא מהססים לחתוך בתשלומים כראות עינם כי הם יודעים שנהסס לפנות לבית משפט שמא נאבד אותם.
אבל אם נשים את הרגשנות בצד אני רוצה לחדד ולהסביר שהסכם בצוע פרויקט במחיר קבוע אינו דומה לפרויקט לפי שעות - להבדיל מעבודה לפי שעות אשר בה יכול כל אחד מהצדדים להפסיק בכל רגע נתון ומתחשבנים לפי השעות שבוצעו, בעבודה במחיר קבוע הלקוח מבקש להגיש הצעה לבצוע פרויקט שלם מתחילתו ועד סופו.
כאן ברור לשני הצדדים שאם המבצע מחליט להפסיק באמצע אזי יכול להיגרם נזק רב למזמין. ולחילופין אם המזמין מפסיק באמצע אז המבצע יכול להינזק מאוד כי בהגשת ההצעה הוא צריך לתכנן את צעדיו לטווח ארוך (חודשים רבים) ובשל כך הוא נאלץ, למשל, לדחות לקוחות אחרים, ועוד נזקים עקיפים כאלה ואחרים.
יוצא שאני מגיש הצעת מחיר מסוימת, הלקוח מחזיר בהזמנת עבודה תואמת להצעת המחיר (כולל ציון כל אבני הדרך והתשלומים) אבל באיזה שורה אחרונה למטה הוא מפנה למסמך כללי ודראקוני שמנסה לפטור אותו מאלף ואחד עניינים שלא מוזכרים בהצעה שלי כלל.

אז מה אתה טוען? שהחיים לא תמיד הוגנים?

אתה היית צריך בשלב של קבלת ההזמנה לערער על הסעיף הזה שמאפשר להם לחתוך את הפרויקט באמצע ולבקש שיהיה רשום בהזמנה מה קורה במקרה כזה. צריך גם לראות מה כתוב בהצעת המחיר שלך והאם יש שם התייחסות למקרה של הפסקת עבודה באמצע. אני נוטה להאמין שאם העניין יגיע למשפט השופט לא יסכים לקבל את הטענה שכל שעות העבודה שהקדשת הן "רווח". אני חושב שאם החברה תקבל מכתב מעו"ד היא תנסה להגיע לפשרה. בכל מקרה, לא ציינת באילו סכומים מדובר ולכן לא ברור לי אם פנייה לעו"ד תהיה כדאית כספית.

לשם הבהרה - אני לא עו"ד

שוני111

New member
לצערי הקלישאה הזו נכונה וכואבת.

אני מסכים שהייתי צריך לערער על הסעיף הזה אבל אז הייתי מסתכן בכך שלא אקבל את הפרויקט כלל. כבר אמרתי שזה מצבם העגום של הפרילנסרים שנאלצים לקחת פרויקטים בכל מחיר.
הסכום גדול עבורי אבל איננו מספיק גדול לטיפולו של עור-דין. אני מתכוון לשלוח התראה בעצמי. אולי הם יגיעו למסקנה שלא כדאי להם להתבזות בבית משפט עבור סכום עלוב שכזה (עבורם).

למעלה