הפרש גילאים

הפרש גילאים../images/Emo23.gif

הפעם שאלה לכל באי הפורום מה דעתכם על הפרש גילאים בין בני זוג האם הגבר יכול להיות יותר צעיר ובאיזה הפרש והאם האשה יכולה להיות צעירה ב 10 שנים ויותר ממתין לראות את תשובתיכם

אקדמאית

New member
המבחן הוא אחר

חולה אהבה יקר, איך אפשר לענות לשאלה כזו?????? זה נורא תלוי באישיות של שני בני הזוג. לאקס שלי שהוא בן 40 יש חברה בת 26. אני אישית לא מבינה מה הוא עושה איתה. היא ממש ילדונת שלא עברה עוד כלום בחיים. אבל האקס שלי תינוק ומה שחשוב לו זה כנראה בחורה שתסתכל עליו בעינים מעריצות ותכשכש בזנב (אם היה לה) כשהוא נכנס הביתה. יכול להיות שעושה לו טוב גם הציצים העומדים והקנאה של החברים בני גילו. מנטלית לדעתי היא לא יכולה לספק צרכים של אדם בגילו ולו מן הטעם שעוד לא היה לה מערכת יחסים מחייבת ולא חוותה גידול ילדים מהו. אבל - כולנו מכירים זוגות שיש ביניהם הפרש גדול של למעלה מ10 שנים (בד"כ האישה היא הצעירה יותר) וזה עובד. ולגבי גבר צעיר יותר מאשה - גם היו דברים מעולם. יצאתי פעם עם גבר צעיר ממני (רק לפגישה אחת) ומה שלי הפריע זה לא שהוא היה צעיר ממני אלא שהוא עדיין לא התחתן ולא היו לו ילדים - דברים שלדעתי מאוד מבגרים ונותנים לבן אדם פרספקטיבה אחרת לחיים. בקיצור - לדעתי המבחן הוא לא אם צעיר יותר או בכמה, אלא מה עבר בחיים וכיצד התפתחה אישיותו.

שאלה שאין עליה תשובה אחת...

שהרי כל אחד מאיתנו הוא אינדבדואל וגיל בדרך כלל הוא מספר. בגילאים צעירים יותר אולי המשמעות של הגיל מהווה עניין משמעותי אך ככל שחולף הזמן מסתבר שהוא משמעותי פחות. אם היית שואל אותי את השאלה הזו לפני מספר שנים הייתי אומרת שאין לי כל עניין בגבר שאינו מבוגר ממני בכמה וכמה שנים טובות,גברים בגילי או למטה מכך היו ילדים בעיני.מאז חלפו אי אלו שנים ומסתבר כי הפער נסגר והיום לגיל יש משמעות פחותה בעיני. חייתי עם גבר שהיה צעיר ממני ולא הרגשתי בפער גילאים,הקשר הסתיים בגלל דברים אחרים לחלוטין.מה שברור בעיני הוא שהאדם אשר ארצה להיות לצידו חייב להיות צעיר בנפשו (גם כשיגיע לגיל שבעים)וברוחו. דוקא פרמטרים אחרים כמו מצב משפחתי ,מנטליות ויכולת להשאר ילד בנשמה הם אלו שמעניינים אותי יותר מהגיל הכרונולוגי. ואגב ידידי לפחות מבחינה מינית יש פרדוקס כיוון שמבחינה זו כשאישה נמצאת בשיאה דוקא בן הזוג שבדרך כלל מבוגר ממנה נמצא בנסיגה וההפך

ועוד נקודה

אם פעם הגבר שאיתי היה מבוגר ממני בעשר שנים לא היתה לי כל בעיה,היום אני יכולה לומר בפרוש שקשה לי לראות את עצמי עם גבר בן 50...

amigor

New member
שלום! לא חשוב הגיל חשוב התרגיל

חשוב שהשניים מרגישים זוג מפרגן הדדי ישנה תקשורת הדדית נו באמת....איזה שאלה זו אני שואל אחרת, אשה בוגרת יותר מהאקס שלה איך היא אמורה להרגיש את ה..נו.. איך אומרים
או שהיא יכולה גם לקרוא עיתון אני מנסה להיות צנוע..נכון מה לא?

maof

New member
פער הגילים

לא מחייב להפריע העינין זה הכימיה והתיקשורת בין הצדדים ידוע שנשים מגיעות לבגרות נפשית לפני הגברים לפי דעתי יהיה קשה לגבר לחיות עם ילדה (מעבר לבילוי ולסקס) בדיוק כמו שאשה לא תירצה לגדל ילד נוסף מגודל מה שכן לא הייתי מנסה לחיות עם סבתא שלי אני חושב שיש גם סבירות לפער הגילים עד לרגע שהאשה או הגבר מרגישים שהם חיים עם אדם זקן בגופו נפשו או ברוחו. כל אחד מהצדדים הנוגעים לעינין צריך להיות שלם עם ההחלטה שהוא קיבל ובנוסף ההתאמה בן בני הזוג חייבת להיות (זה לא נעלים לפי מידה) אבל זאת תחילתה של דרך חדשה. מעוף

ממש נורא תלוי בהרבה דברים

ביכולות בדברים המשותפים שאלה מאוד מורכבת דעתי האישית גבר 5 שנים מעל יפה אבל שוב זה ממש לא משנה הגיל יותר משנה המצב המשפחתי דרך החיים וכו´

בטי בם

New member
באופן אישי אני מעדיפה גברים

בגילי או צעירים ממני בשנה שנתיים או שלוש, ככה לפחות יצא לי עד עכשיו בדרך כלל. אם פוגשת מישהו שמבוגר ממני בעשר שנים לא פוסלת על הסף, זה יכול לעבוד ויכול גם לא, תלוי במי שעומד מולי. בכל מקרה, לשני המצבים יש יתרונות וחסרונות, מבחינת הסיטואציה בחיים, אני מתכוונת. בכל מקרה נראה לי שהגיל הוא רק נתון שלא תמיד יש קשר בינו לבין הביוגרפיה. למשל לי אין ילדים ויש גברים צעירים ממני שיש להם ילדים וכולי... בעיקר צריך להקשיב ללב, ורצוי גם להיות עם מישהו שיכול לספק אותנו לאורך זמן, לא רק פיזית, אלא מבחינת רמת הבגרות ותחומי עניין, רמת שיחה משותפת וכו´

galgalit

New member
אני חושבת שכולנו רוצים להאמין

שלדברים כאלה אין משמעות ושמה שקובע זה האופי וטיב הקשר. אבל, מה לעשות, כנראה שזה בכל זאת משנה. לדעתי האישית, יותר כשמדובר בגבר הצעיר מאשה בהפרש גדול, מאשר להפך. בכל מקרה, על כל דבר אפשר להתגבר ואם הקשר טוב, זה באמת הופך להיות חסר משמעות.

*יערית

New member
ואני תמיד..תמיד חשבתי....

שלגיל אין משמעות כאשר יש כימייה והתאמה בין הזוג! יצאתי בעברי בצעירים ממני,במבוגרים ממני ולכאן או לכאן היתה לי מסקנה אחת בלבד!לא היתה התאמה לא בגלל הגיל....בגרות נפשית, מנטליות שונה,השקפות עולם,תחביבים שונים בתכלית,לא היתה כימייה, אף פעם לא אמרתי הוא גדול עליי,הוא קטן עליי,כל אדם הוא אדם ולא חשוב מה גילו..מבחינתי זה חסר משמעות! אבל תמיד היתה לי משיכה לאנשים בוגרים,אנשים שיודעים מה הם מדברים, אמיתיים כנים ורגישים...ומכל אחד טעמתי ולמדתי משהו על החיים, היום כפי שרבים יודעים יש הפרש גילאים ביני לבין הבן זוג שלי דיי גדול, למעשה הכי גדול שיצאתי איי פעם...אבל אני יכולה לומר בפה מלא: לא מרגישים וזה מכיוון שיש לו ראש צעיר,וגם לי יש לו חכמת חיים מבורכת וגם....
יש בו רגישות מאין כמוה שבלעדיה היה לי קשה
יש בו נתינה גדולה יש בו חמלה יש בו אהבה יש בו אמת ואנחנו מנסים לגשר בין עולמות שונים לא בגלל פער הגילאיים, אולי המנטליות שלנו שונה אך זה ניתן לגשר עם הרבה רצון ואהבה. בסה"כ אני חושבת שאם האדם הנכון מגיע לפתח דלתינו צריך לקבל אותו בברכה ולא לחשוב על סמנטיקה! שלכם יערית.

חולה אהבה גש הלום בבקשה ../images/Emo70.gif

מה זה פה? בחינה? שאלת שאלה ואמרת תודה לתשובות? יש ציונים בסוף? אז יאללה אולי תספר לנו מה דעתך?

ניצת../images/Emo23.gif

בטח בחינה וכמובן שיש ציונים כמו בכל בחינה ואני אוסף את הבחינות ביום שישי בשעה 15:00 ציונים יהיו כנראה ביום ראשון וזה תלוי בשלושת ילדיי המקסימים כמה הם יתנו לבדוק לכם את הבחינות

למעלה