הפרש גילאים בזוגיות

yosef 30

New member
גם אתה בעניין... ../images/Emo13.gif

של גלגלול נשמות
אני מאוד מאמין בקארמה. אך אני אצטרך לנסות עם כל אחד ולראות אולי זו הקארמה שלי אני לא ממש אצליח להיות בקשר
. ואולי בגלגול הזה החוויה היא תיקון בזוגיות מבחינת גילאים. אולי הפעם אני אמור לחוות חוויה מתקנת עם בני גילי - לך תדע מה קרה באחד הגלגולים. לא יודע מה לומר לך.... אני חושב על זה
. שבוע טוב ומבורך לך יוסף.

yosef 30

New member
הפרש גילאים בזוגיות

שבת שלום חברים. ישנם הפרשי גילאים שלא הייתם נכנסים אליהם לזוגיות. שלשום ייצא לי לדבר עם בחור בן 25. אמרתי לו שאני לא מעוניין, שאני מחפש להכיר בני גילי. התשובה שהתקבלה הייתה אתה מפספס ובגדול - אני שונה ממה שאתה מכיר. יכול להיות שהוא צודק. אך לי ברור שאני בפער גילאים כזה לא אכנס לשום הכרות כזו או אחרת. על מה בדיוק אני אדבר עם בחור שרק עכשיו מתחיל את חייו, כשאני כבר נמצא בקריירה שניה בחיי. אני לא אומר שזה לא יכול לעבוד באופן כללי. יש אנשים שהם ייסתדרו עם אותם חלומות של אותו בחור וחלומות של עצמם. אך אני מאמין שאני לא אמצא את עצמי מבחינה אינטלקטואלית ובמיוחד מבחינת בגרות ריגשית. האם אתם יכולים להזדהות עם זה. לכם זה לא משנה העיקר שיש חיבור טוב
מה אתם חושבים על פערי הגילאים הזה
שבת שלום יוסף.

blaor

New member
אז ככה בגדול ...

נכון שיש סיכוי גדול יותר שתתחבר עם בני גילך אבל שמעתי על חיבורים אחרים והם מדהימים בוא ואשאל אותך אחרת האם אתה רואה את עצמך מתחבר למישהו בן 47? 57? האם ניסיון החיים שלו כלכך מעמיק שלא תוכלו להתחבר? זה מאוד תלוי בבנאדם ישנם בני 25 שיש להם תובנות של אנשים בגילי (ואני מכיר יותר מאחד ) לא חושב שזה הוגן לשפוט על סמך הגיל ודווקא בגלל הניסיון והוותק שלך על "הכביש" לא פעם הבחור הצעיר יכול ללמד אותך להסתכל באופן אחר תחשוב על זה שהוא גדל בדור קצת יותר משוחרר הראיה שלו על החיים לפעמים קלילה יותר אז מה רע בזה לפעמים הוא יכול להפיך רוח חיים שאולי אצלך כבר נשכחה... חיים רק פעם אחת (כן אני יודע בגלגול הזה) תמיד אפשר להיפגש לנסות ולכל היותר נפרדים בידידים אולי תרוויח עוד ידיד???? וגם זה בכלל לא רע וכמו ש ז'זו חלסטרה היה אומר ותחשבו על זה.... יאלה תזרום תיפתח על תהיה כזה כבד

תרגילים במתמטיקה

היי בלאור, זה נכון שיש סיכוי ליצור קשר עם בסיס רחב ומוצק עם בני גילנו. עם השנים אנחנו עוברים שינויים בחיים שלנו ומי שמצוי באותה שכבת גיל יוכל להבין טוב יותר את המצב בו אנו נמצאים באותו הרגע. מה שמעניין בני 20+ רחוק מלעניין בני 40+ וכו'. וזה גם נכון שפה ושם מוצאים בני זוג מאושרים יחד שהם בני גיל שונה למדי. כששומעים על דוגמאות כאלה, צריך להבין שככל הנראה יש תכונות מסויימת באופי שלהם שמאפשרות את הבסיס לקשר הזה. זה אומר שלא כל אחד יכול למצוא את עצמו בקשר של הפרשי גילאים כאלה ולכן קשה להסיק ממערכות יחסים כאלה לגבי עצמנו. יש משהו באותם אנשים שמחבר אותם יחד ויש תכונות שמאפשרות את זה ויכול להיות שלנו אין התכונות האלה. לכן קשה לתת ליוסף תשובה מוחלטת בנושא הזה - כן או לא. מה שבטוח הוא שזאת יכולה להיות עוד חוויה בחיים ואפשר לנסות. האמת שגם לי יש דוגמא בנושא - בדיוק עכשיו סיימתי שיחת טלפון עם בחור מקסים שהכרתי. חזרנו, בן זוגי ואני מטיול במזרח טורקיה לפני מספר שבועות ועל אמצע הדרך, בדרכנו להר געש נפלא, הכרנו חבורת סטודנטים מאוניברסיטה באיזור, והתחברנו עם בחור כורדי מקסים, עם לב שעשוי מהרבה רגשות וגם זהב וישר, בלי עכבות, הוא הצטרף אלינו לטיול להר הגעש. בדרך, גיליתי שלמרות גילו הצעיר מאוד, 23, לבחור יש תובנות שהרבה פעמים אנשים לא מגיעים אליהם כל החיים ויכולתי לדבר איתו שנה וחצי רצוף. בחיים לא נתקלתי בבחור כל כך צעיר עם תפיסה והבנה כזאת מדהימה של דברים ותהליכים, בוגר ורגיש כל כך. אמרתי לעצמי שזה בחור שיכול להיות חבר לכל החיים (חוץ מזה שהוא נראה מדהים, ויש לו עיניים עמוקות כמו אוקיינוס. בן הזוג שלי דווקא לא חושב שהוא נראה טוב כלל) ומאז אני מדבר איתו בטלפון כל כמה ימים, וכל שיחה מעניינת לפחות כמו הקודמת. אז הנה עוד דוגמא להיכרות בפער גילאים, אומנם לא לצורך זוגיות אבל לחברות - עיקרון דומה.

yosef 30

New member
משוטטטטטט הייקר

שתדע לך שאני ממש מתגעגע למסעות שלך אז אנא ממך - קח אותנו לקצת יותר טיולים איתך
. מאוד התחברתי למה שכתבת לבלאור (מגיע לו לחטוף בראש) זו יכולה להיות עוד חוויה בחיים. אך כרגע, בזמן זה, לא בא לי להתחיל לנסות או לצאת לחוויה מסוג זה. הרפתקאות יש לי מספיק ממקומות אחרים
אני כלכך עסוק שעד שאני מוצא זמן - הייתי רוצה למצוא משהו ...כל דבר שאני אכתוב מתפרש אצל האחר אחרת לכן זו לא ממש תהיה הבנה של מה שאני רוצה. בגלל הפרשנות הסבוייקטיבית. וכמו שכתבתי לבלאור - כנראה החיספוס הזה - עושה לי את זה יותר
מבחינתי יש משהו יותר שלם בנוכחות המחוספסת הזאת. משהו שליו...
שבוע מבורך איש ייקר יוסף

כיף לחזור

אהלן יוסף יקר
, החיבוקים ממך תמיד מתקבלים בשמחה וגם אני תמיד מתגעגע ואז שמח לראות אותך פה
. נכון - הפסגות בחיים מורכבות מחוויות וזאת היתה יכולה להיות עוד חוויה. מכיוון שנשמע שגם ככה החיים שלך מלאים בחוויות (אני מרשה לעצמי להניח את זה) - והם מלאים בהרבה דברים טובים, ולכל אחד מאיתנו 24 שעות ביממה, מוקצבות, אז אפשר להבין למה וויתרת. אני אשמח לספר פה עוד סיפורים וחוויות כי הצטברו הרבה כאלה לאחרונה מטיולים במקומות עלומים ונהדרים...

yosef 30

New member
אז ככה

שלום ידידי הפזיז והעליז לפי הדרך בה אתה כותב ניתן לשמוע בין השורות עליצות מוכרת וסביר להניח שזה השפיע על דעותייך. לאקס שלי יש בן זוג הצעיר ממנו באחת עשרה שנה והם ביחד כבר חמש שנים. זוג מדהים לכל דעה !!! אני יודע שזה אפשרי, אני יודע שקיימים זוגות עם פערי גיל משמעותיים (בעייני). האמת שלא ממש מסתדר לי בראש להיות עם בחור צעיר כלכך אני לא מצליח לראות את זה בדימיוני, זה לא מגרה אותי מספיק, לא מושך אותי, אולי אני פשוט אוהב את זה מחוספס
. ובכל גיל לומדים מהאחר הרפתקאות שלא הכרת קודם. וכל אחד מביא רוח חדשה - לא רק הצעירים
ואני שמח שהפנמת את ה"בגלגול הזה"
. לילה טוב ושבוע מבורך לך. יוסף.

daphts

New member
על זוגיות ופערי גיל

והפעם תשובתי בסרט של דוקו yes סרט מדהים בעיניים- מרגש עד דמעות... יוסף ניראה לי שהסרט הזה יתן לך תשובה די רצינית לשאלתך! אמנם סרט ארוך אבל שווה ביותר.

yosef 30

New member
וואווו יופי של סרט

בהחלט מראה על אהבה רבה ואכן מורכבת. ניתן לראות בסרט את התפקידים שכל אחד בחר להיות בהם ועוד יותר גם את הצורך של כל אחד מהדמויות. אני מודע לזה שגם בזוגיות שלנו יש תפקידים וכל אחד בוחר במודע או שלא במודע. אהבתי מאוד את היכולת שלהם לגשר על הרבה פערים, יש ביניהם חיבור וקשר מאוד מיוחד. אני מאמין שזה מאוד קשור גם לרוח התקופה. נכון שעד היום ירימו גבה לפער גילאים כזה, וכמובן יהיה גם מה לומר ובשפע רב. ויהיה גם נכון לומר שאנחנו לא חיים על דעות של אנשים, אך מסתמן שכן. וכמה רחוק נרצה ללכת עם זה - תלוי במידת היכולת שלנו לחיות עם זה. ולמצוא את החיבור והקשר המיוחד הזה - מסתבר שלא כלכך פשוט

הפרש הגילים ביני ובין בן זוגי הוא 16 שנים

אנחנו ביחד 32 שנים. זה הצליח. לדעתי הפרש גילים אינו משפיע על הצלחת הקשר. אני מכיר עוד כמה זוגות כאלה. זוג ישראלי בקליפורניה וזוג קנדי במונטריאול שאותם אני מכיר מקרוב. אין בעיות. זאת עוד מגבלה מלאכותית שמונעת יצירת זוגיות. יש להתנער ממנה, ולשפוט את בן הזוג לפי תכונותיו האחרות, לא לפי גילו.

מריו57

New member
החוקיות - שאין חוקיות

האם אפשר חיבור בין שמן לרזה? האם אפשר חיבור בין לבן לשחור? האם אפשר חיבור בין צעיר לזקן? האם אפשר חיבור בין גבר לאישה? האם אפשר חיבור בין גבר לגבר? האם אפשר חיבור בין נכה ללא נכה? אני מניח שכל אחד יודע את התשובה... בגלל ניסיון אישי או הכרות עם חברים הייתי חלק במספר סוגים של זוגיות שלעיל. בכל הניסיונות שהיו לי נהניתי... בכולם למדתי על החיים ועל עצמי... החשוב עבורי: לא פסלתי ולא פחדתי... האם הייתי חוזר על אותן החוויות? לחלק מהן - בהחלט כן, בעיקר על זוגיות עם הפרשי גילאים. שבוע טוב לכולנו.

סורנטו

New member
מסכימה איתך לחלוטין, להרפתקה, אולי ...אבל

זוגיות או חברות ארוכת טווח קשה לי עם זה לדעתי לרוב לא תצליח בהפרש גילאים כה גדול..., ייתכן שזו סתם תפיסה, לי לא מרגיש נוח להיות עם בחור צעיר בעשרים שנה מגילי ויכול להיות בגיל של הבן שלי כמעט וגם, השיחות, האנרגיות, החולומות, אחרים ועשויים להיות שונים אם כי אני מאמינה שעשוי להיות מצב של התאהבות והגבול שהצבת מטשטש... אולי יש מי שיכול להסתדר כאשר אין לו עקבות, או עם תפיסה אחרת, משוחרר וראש צעיר וזורם...

למעלה