הפרש גדול בין ילדים

נייטי

New member
הוא בא במקום הקריירה

אין ספק שהפורום אשם באין קריירה שלי. עכשיו הכל ברור.

טאניוש

New member
ביני לבין אחותי הפרש של 10 שנים

למען הסר ספק, אנחנו שתיים. היא, מן סתם, גדלה 10 שנים כבת יחידה
, אני - ממש לא. נכון, היחסים בינינו אחרים מאלה של אחיות "צמודות", אבל "אחר" זה לאו דוקא רע, נכון? והיום בכלל כבר לא מורגש שום פער (אלי כי אחותי אינפנטילית
). בקיצור, לא הייתי מוטרדת מהעיניין.

בונגרו

New member
נראה לי שעוד אטריד אותך בברור הענין

אבל לא יותר מדי ביום הראשון כדי שלא תגידו שהחדשות נדחפות

ה ו ר י ת

New member
go בונגרו go ../images/Emo140.gif

בתור אמא לבן 14, 12.5 ושנתיים וחצי אין לי ספק שעשינו את הדבר הנכון (בהתחשב בכיעורו ובחוסר מוצלחותו של הגמד הקטן- ויעידו חברות הפורום שחזו בו- אולי לא כ"כ
) האמת - לא תכננתי פער כזה. אני במירוץ לילד השלישי (והרביעי...)מאז שהאמצעי שלי היה בן 3. בגליציה אגב יש פתגם שמתחרז בשפת הילידים "האדם מתכנן ואלוהים צוחק" אז אחרי כמעט 10 שנים של צחוק (והרבה דמע ,זריקות ואובדן) הוא נולד. הילד הזה החייה לנו את הבית. הגדולים - מוטרפים עליו. הוא- מחכה לרגע שנצא מהבית כדי להישאר איתם. נראה לי שהם לומדים ממנו המון- (ובמיוחד כמה קשה לליטאית לגדל תינוק וכמה הם צריכים להעריך אותה על קרבניותה
) הוא מצידו למד גם כן דברים חשובים:להגיד בגיל שנה וחצי מאנייק, מי זה בובליל ולאחרונה "אמא תביאי כ-ס-ף ! אני דווקא חושבת שהוא הדביק את המשפחה שלנו וצופף אותה. הרגעם של ההתמוגגות ממנו מאחדים אותנו, החוכמות שלו משגעות את כולנו. גם לוגיסטית פער כזה מלא ביתרונות- אני לא מצפה מהם לטפל בו, אבל העזרה שלהם חיונית ומקלה עליי מאוד. אני מודעת לעובדה שבעוד כמה שנים הם יפרחו מן הקן- גם אם יהיו פיזית בבית. מקווה שהיסודות המשפחתיים החזקים ישמרו את הקשר החזק. ואין דבר שרציתי יותר (חוץ מבריאות - אני גם ורשאית) מילד רביעי. זה לא יקרה לצערי.... אני "מתנחמת" בידיים המלאות שלי. יאלה תתחילי לישם את האנוכיות שלך. שיהיה בהצלחה רבה וברוכה הבאה

happy

New member
את לא יודעת כמה חיממת את ליבי

הורית כלכך מאושרת לקרוא אותך ככה

בונגרו

New member
אני חייבת להגיד

שכשקראתי את כותרת ההודעה, חשבתי בדיוק על ההקשר של סוף ההודעה שבו את שולחת אותי "לעבוד" בליווי צליפת שוט קלה. אני יכולה להגיד לך שאנחנו בעבודה כבר שלוש שנים. נו, לפחות את העבודה הזו אני מבצעת כמו שצריך. הרגת אותי עם "אמא תביאי כסף"
שמחה מאוד לקרוא על התחושה של ידיים מלאות.

תמי ס

New member
הי בונגרו

מאד שמחה שקיבלת את הצעתי והצטרפת לכאן
. אספר לך על עצמי:
בכורי בן 17,
האמצעית בת כמעט 13,
יהלי כמעט בת 4 - מה שאומר שכשהיא נולדה הבכור היה בן 13 והאמצעית בת 9. חששתי רבות מהפער העצום הזה, אבל הדחף להצליח היה גדול יותר. והאמת? זה טוב יותר מכפי שאפשר בכלל לדמיין, הם אוהבים אותה אהבת נפש
, עדיין מתחרים על תשומת ליבה, משחקים איתה, מלמדים אותה, משמרטפים עליה. הבן הגדול מאוהב בה לחלוטין, לפחות פעם ביומיים הוא אומר לי "תודה שהבאת אותה לעולם, היא הדבר הכי טוב שקרה למשפחה שלנו
" ואומר שברור לו שהוא רוצה הרבה ילדים כי זה הדבר הכי מדהים בעולם. לשמוע אמירות כאלה מנער הורמונלי בן 17 זה לא טריויאלי, וברור לי שיש כאן משהו חזק באופן בלתי רגיל. אין ספק שאם הייתה לי זכות בחירה הייתי מעדיפה שהיא תיוולד בתקופה שתכננתי מראש - כלומר 3 שנים לפני שהיא נולדה, אך בנתונים הקיימים ובהתחשב בעובדה שהחיים זה מה שקורה לנו בזמן שאנחנו מתכננים תוכניות
, בסופו של דבר המצב שנוצר אצלנו הוא נפלא ואין אפילו שניה בחיי בה אני מתחרטת על כך שהתעקשתי וילדתי אותה. הקטנה הזו הפכה אותי לאדם אחר, אדם שלם יותר, מבין יותר, רגוע יותר, אני מאוהבת בה בכל נימי נפשי, אהבה שאין דומה לה.

שלומית76

New member
וואי תמי

את עושה לי חשק להמתין עד ששי יהיה בן 13.. סתאאם צוחקת. חס וחלילה.. מקווה שזה יקרה בעוד שנה בערך.

בונגרו

New member
אם תמשיכי לרגש אותי ככה

אאלץ לעזוב את הפורום, כי מה יהיה על תדמית הציניקנית עם תעודות שלי? את מתארת בדיוק את התסריט האידיאלי שאני מדמיינת בימים אופטימיים.

happy

New member
תמי ככה לרגש על הבוקר

אהובה שלי מסכימה עם כל מילה שרשמת.

ברבי28

New member
רק על עצמי (ואחי) ידעתי לספר

ההפרש ביני לבין אחי הוא 10 שנים, ואני ואחותי הקטנה ממני בארבע שנים - די היינו רחוקות ממנו בגיל, הוא נולד כמה ימים לפני שעליתי לכיתה ה', אני זוכרת את ההתרגשות שלי כל יום רצה אחרי בית ספר לראות אותו ואני חושבת שלמעשה די "גידלתי" אותו, הוא העריץ את האדמה שאני דורכת עליה, אני אהבתי אותו כמו לא יודעת מה, למעשה לא האמנתי שאפשר לאהוב יותר מזה עד שנולדה הגברת שלי ...

בונגרו

New member
הי ברבי

מאוד מענין. ההפרש ביני לבין אחי 4.5 שנים ועד שמלאו לו 20 הקשר ביננו לא היה קרוב. מאז אנחנו קשורים מאוד וקרובים מאוד. בעצם זה מקור החששות שלי. בנים מתבגרים לאט ואם תוסיפי לזה את הפרש השנים - היה ביננו פער גדול שנסגר רק בבגרותו. אולי ההבדל הוא שאת היית מבוגרת בהרבה מאחיך והוא כבר קיבל אותך כחצי אמא ולכן לא היה ענין של מאבק על תשומת לב או חוסר נכונות לקבל מרותה של אחות גדולה. טוב לשמוע, נקודה למחשבה.

תמי ס

New member
אני חושבת

שזה מאד תלוי באישיות של כל ילד ובבית שהוא גדל בו. בין הגדולים שלי יש קצת יותר מ 4 שנים (4 וחודשיים) והם תמיד היו חברים הכי טובים בעולם. זה נכון שיש ריבים פה ושם (או משפטים כמו: "אמאאאאא, אני שונאת את הבן המטומטם שלך"), אבל בגדול יש שיתוף ויש אהבה. מאידך, חברה טובה שלי, יש לה שתי אחיות שצעירות ממנה, אחת בשנתיים ואחת ב 4 שנים, ועד אחרי שנישאה לא היה לה קשר עם אף אחת מהן.

בונגרו

New member
מסכימה

שמדובר בשילוב של תכונות וחינוך מבית וגם שאין כללים. אבל אולי יש מגמות כלליות: באופן כללי לבני אותו מין קל יותר להסתדר גם כשיש הפרשים גדולים. זה לא אומר שאין אחיות שלא מדברות אחת עם השניה ואין אחים שמבלים את ילדותם במכות. באופן כללי קל יותר לגשר על פערים כשהבן גדול מהבת אם ההפרש אינו גדול מאוד כמו אצל ברבי. שלא תביני לא נכון, גם הקשר עם אחי היה חם ואוהב בילדותנו (וגם מידי פעם כלל צעקות ומריבות) אבל קשר עמוק כמו שקיים בין הבנות שלי לא היה לי איתו עד אחרי שעזבתי את הבית וזה חבל לי.

למעלה