הפרשת חלה

shooni n

New member
הפרשת חלה

בס"ד אני בעזרת ה' רוצה לעשות הפרשת חלה ביום חמישי.. ויש לי הסבר פה אבל אני צריכה עזרה בכל זאת ... לא הבנתי בדיוק את סדר הדברים... אז תגידו לי אם מה שאני כותבת נכון (אני פשוט לא רוצה לטעות) קודם נוטלים ידיים, מברכים "הרני באה לקיים מצוות הפרשת חלה...וציוונו להפריש חלה" ואז אני אמורה להוציא חתיכה מארבע קצוות הבצק (חתיכות קטנות...?) ואז לומר "הרי זו חלה". חוץ מזה הפעם האחרונה שהכנתי חלה לא יצא לי כל כך טוב.. אם למישהו יש מתכון לחלה אני אשמח : ) (אבל לא מתוקה ..) תודה רבה ... וכמה חלות כבר אפשר להכין עם כל כך הרבה בצק .. זה יוצא המון לא ???

אופירA

New member
מנהל
חתיכה אחת

אין צורך מ-4 קצוות. החתיכה צריכה להיות בגודל כלשהו (עפ"י הרב עובדיה יוסף, לספרדים). צריך לשרוף את החלה או להשמידה בצורה מכובדת. נטילת הידיים אינה קשורה למצוות הפרשת חלה, ואינה צריכה להיות כנטילת ידיים של בוקר או לפני סעודה, אלא תכליתה היא עבור הברכה, שהידיים צריכות להיות נקיות. אפשר להקפיא את הבצק לאחר הפרשת החלה, ולאפות רק את החלק הנחוץ כרגע. אין עניין להשחית כל שבוע הרבה לחם כדי לזכות בהפרשת חלה קבועה. (יש שיטות הלכתיות שמסתייגות גם מהקפאת הבצק לאחר הפרשת החלה, אך אינני יודעת אותן היטב). מתכונים יש בלי סוף. העיקרון הוא לא בהכרח המתכון, כמו המיומנות והניסיון, שדורשים זמן. לישת הבצק פעמיים ושלוש והתפחתו מחדש מועילה, וכן יש פטנט לשמן את הבצק המוכן מסביב, ולעוטפו בניילון נצמד (או כל ניילון) טרם שמעמידים אותו להתפחה. ההתפחה הטובה ביותר היא במקום חמים, לכן בחורף אולי כדאי להתפיחו בתנור מחומם לחום חלש ביותר (40 מעלות, לא יותר!). נשים נוהגות לומר פרקי תהילים ותפילות אישיות שונות תוך כדי הכנת החלות, ויש טוענים שזה מה שעושה את הטעם.

מתכון לחלות ...

ראשית כל, אם יש שיעור מספיק - 2.25 קילו לפי החזון איש - אזי מפרישים חלה עם ברכה! ולא חייבים מארבע מקומות - מספיק ממקום אחד. פחות מהשיעור הזה מפרישים ללא ברכה. ופחות מבערך 1.4 קילו לא מפרישים בכלל! מתכון: קילו קמח 3.5 כפיות מלח 4 כפות סוכר (או רבע כוס דבש) 0.5 כוס שמן זית 3 כפות שמרים יבשים 1 ביצה 2.25 כוסות מים פושרים מערבבים את הכל במיקסר - לנו יש בוש וזה מיקסר הכי טוב (הקודם היה קיטשאייד והבוש שם אותו בכיס הקטן!) - רק לא לשים המלח ביחד עם השמרים (אני שם את המלח ומערבב כמה סיבובים ואז הדבש ואז הביצה ואז השמן ואז השמרים ואחרון המים. לשים עד שהבצק חלק חלק - בבוש אני לש על מהירות 3 שזה הגבוהה ביותר וזה לוקח רק כחמש דקות. אם הבצק מדי דביק (חייב להיות קצת דביק) אזי להוסיף קמח קצת קצת עד שהעיסה לא מדי דביק. מוציאים מהמיקסר ולשים בידיים קצת ועושים כדור מהבצק. מורחים עוד שמן על העיסה כולה - מכסים עם נייר אפיה - שמים בתוך כלי גדול - מניחים כשעה במקום לא קר ולא חם. בחורף לפעמים לוקח יותר זמן ובקיץ הפוך. העיסה חייבת לתפוח היטב. אני מורח על החלות לפני האפיה תערובת של צהוב הביצה - קצת סוכר או דבש - ומפזר שומשום. אני עושה חלות מארבע צמות. לעשר דקות הראשונות של אפיה על חום גבוה מאוד - אחר כך חום נורמלי. זמן כולל לאפיה: 1 חלה ענקית 35 דקות 2 חלות גדולות 32 דקות 3 חלות 30 דקות 4 חלות 28 דקות 16 לחמניות 26 דקות בהצלחה ... בהצלחה

למעלה