הפרשי זמן בדקפפטיל

הסבלנית

New member
הפרשי זמן בדקפפטיל

שלום, מקבלת זריקת דקא פעם בחודש.לאחר הזריקה השניה נאמר לי להרחיב את הזמן כלומר לקבל כל 5-6 שבועות.אבל הגוף כמו שעון,ברגע שעובר חודש חוזרים הכאבים..האם זה הגיוני או פסיכולוגי? מה יהיה כש-6 זריקות יגמרו..(לבנתיים קיבלתי 3 מתעדת לקבל את ה-4). תודה

שלום לך

מי אמר לך להרחיב את זמן קבלת הזריקה? לאיזה מטרה הזריקה? (הפריה, דיכוי לפני ניתוח) אם מדובר בדקא 3.75 את אמורה לקבל אותה פעם בחודש בדיוק. המקסימום שמומלץ לקבל את הזריקה הזו - עד 6 חודשים....אחרי עוברים לגלולות או ניתוח - תלוי מה המטרה. מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם - הזריקה גורמת לבריחת סידן. אנחנו כאן.

הסבלנית

New member
מקבלת לשם דיכוי

לא לצורך הפריה.אני אחרי לידה,ובלידה גילו לי את האנדומטירויזיס.סיפור ארוך.. בכל אופן מנסים את הדקא 3.75 כאופציה להקטנת הציסטה שגורמת לי לכאבים בלתי נסבלים,ואחכ גלולות הכל בכדי לדחות ניתוח. מה את חושבת?

הכל נכון

רעיון הדקא להקטנת ציסטה די נכונה אצלי זה עבד.... אבל לא ענית לי מי אמר לך להרחיב את זמן קבלת הזריקה?

boli bilboli

New member
דקפפטיל ../images/Emo31.gif

גם אני קיבלתי ארבע זריקות על-מנת להקטין את הצי'סטה ולצערי זה לא עזר בכלל. יתרה מזאת המחזור אצלי ממש נדפק וגם אחרי ארבעה חודשים מהזריקה האחרונה הוא לא הופיע. בסוף יצא שאני כמעט שבעה חודשים ללא מחזור, עם כאבים ועם הרגשה של גיל המעבר (גלי חום נוראיים, השמנה, מצבי רוח ועוד מיני צרות). אני מצטערת שלא ביצעתי את הניתוח לאחר שתי זריקות שכבר הצביעו על כך שאין שינוי במצב. לא ממליצה לקבל מעל לשתי זריקות. חבל על הזמן ועל ההורמונים שדוחפים לגוף. עדיף כבר לעבור את הניתוח ולטפל בבעיה לפני שהיא מחמירה. BOLI

לא מסכימה

תרשי לי לחלוק עליך
אני הרגשתי הטבה רק אחרי חמישה חודשי דקא, כך שיש עוד סיכוי. כל גוף מגיב אחרת.

boli bilboli

New member
אבל בסוף ביצעת לפרוסקופיה...

אז למה לדחות את הניתוח? ההשפעה של הזריקות הללו היא מאוד חזקה ונשארת חודשים בגוף. מי שרוצה לנסות להרות לאחר הניתוח צריכה לחכות שהשפעת הזריקות תפוג או לחילופין לקבל זריקות אחרות בכדי לקבל מחזור ...

liatsw1

New member
גם אני לא מסכימה

בס"ד לי הזריקה עשתה פלאים. בהתחלה לקח זמן עד שהשפיעה אך לאחר מכן כשאני בין טיפולים אני מקבלת את הזריקה פעם בחודש וחוזרת לחיים נורמליים. מה עדיף - לקבל ווסת???? אם צריך ניתוח - זה ללא קשר לזריקה, זוהי אופציה שיש לבדוק, אולם כל עוד לא זו לא האופציה, דקא מבחינתי היא הפתרון על מנת להפחית כאבים וכמובן להעלים ווסת. אני אישית מוכנה לכל תופעת לוואי רק לא לקבל ווסת. לגבי מתי לקחת, אני ממליצה לעשות בדיקת E2 וגם פרוגרסטרון כשבוע לפני לקיחת זריקה נוספת על מנת לראות אם נמצאים עדיין בדיכוי, לפעמים באמת ניתן למשוך את הזריקה הבאה בעוד מספר שבועות. אצלי בהתחלה זה לא עבד רק לאחר תקופה, אולם אני יודעת מחברה בפורום שהיא לקחה כמדומני אפילו פעם בחודשיים. זה אינדיבידואלי ולכן יש צורך בבדיקות. בהצלחה.

למעלה