הפרשות לקרן פנסיה ולקרן השתלמות

mestro80

New member
הפרשות לקרן פנסיה ולקרן השתלמות

בוקר טוב, לאחרונה התחלתי להפקיד ממשכורתי לקרן פנסיה ולקרן השתלמות מטעם החברה. שאלתי היא - האם מס ההכנסה מחושב ממשכורתי לאחר ההפקדה (ובעצם ההפקדה פוטרת ממס), או שמא המס מחושב על המשכורת כולה, ובסוף השנה אקבל החזר. ואולי בכלל אין הטבת מס על הפקדות כאלה... תודה מראש...

בדרך כלל

תוכנת חישוב השכר יודעת להביא בחשבון את הטבת המס הכלולה בהפקדות לקרן הפנסיה. אבל תמיד כדאי בתום השנה לבדוק אם לא מגיע החזר ממס הכנסה.

שיר ורד

New member
הפקדה ממשכורת

בהפקדה לקרן פנסיה ממשכורת ישנן שתי הטבות מס. 1 - הפקדות המעביד לקרן הפנסיה (עד לתקרה) פטורות ממס. 2 - בגין ההפקדות שלך אתה זכאי לזיכוי ממס בגובה 25% או 35% מההפקדות. בהפקדה לקרן השתלמות קיימת רק ההטבה הראשונה. לכן אם לא השתנה שכר הברוטו שלך, תקבל בנטו הטבת מס זניחה בשווי 25% או 35% מההפקדות שלך, אבל בקופות יצטברו לזכותך כספים רבים שהפקיד המעביד ולא שלמת עליהם מס.

mestro80

New member
שאלה נוספת...

קודם כל תודה לעונים. השאלה שלי מופנית אלייך ורד (או שיר): מועד ההפקדה הראשון שלי לקופות היה גם המועד שבו השתנה שכר הברוטו שלי ואופן החישוב שלו. כיצד אז יתבטא השינוי, ואיך אראה את ההטבות עליהן דיברת בפועל במשכורת, או שאצטרך לדרוש החזרים בסוף השנה? תודה מראש

מותר לענות אפילו שאני לא ורד?

לכאורה, קשה לראות את משמעות ההטבה מאחר והמס גדל מצד אחד בגלל הגידול בשכר ויורד מצד שני תודות להפקדה יש מחשבונים באינטרנט המפאשרים לך לבדוק את החישוב של המעביד, אבל בכל מקרה אני ממליץ בסוף השנה לבדוק את הסיכום השנתי כי אולי יגיע לך החזר. אגב, ישנם עוד סעיפים שאולי יביאו לך החזר. ל70% מהשכירים בארץ מגיעים החזרי מס

שיר ורד

New member
בדרך כלל לא צריכה להיות בעיה

התוכנות בהן משתמשים מרבית המעסיקים במשק, מעדכנות אוטומטית את הסעיפים הרלבנטיים בתלוש המשכורת ומחשבות את המס בהתאם. אם חישוב השכר נעשה ידנית ע"י רואה החשבון/חשב וכו, יש סיכוי סביר לטעויות. דרך אגב, אם ההפקדות לקרן הפנסיה, לא כוללות הפקדות בגין חודשי עבודה קודמים, אתה זכאי להפריש עצמאית לקופת גמל ולקבל את הטבות המס בגין הפקדות אלו, כנ"ל אם ההפקדה נעשית רק בגין חלק מהשכר. את החזרי המס בגין הפקדות עצמאיות לקופות גמל מקובל לקבל לאחר הגשת דוח שנתי. בשנים האחרונות מאפשר מס הכנסה למעסיקים לטפל בקבלת הדיווח מאת העובד וחישוב ההחזר המגיע לו ישר לתלוש המשכורת. זה חוסך טרחה מהעובד, מקל על פקידי מס הכנסה, ומעמיס קצת את עובדי מחלקת השכר במקום העבודה. מעט מאוד מעסיקים, מוכנים לטפל בכך (בעיקר קטנים מאוד פחות מ 10 עובדים כך שהתקורה בטיפול זניחה, או גדולים מאוד מעל 1000 עובדים, בהם יש צות שכר גדול ומיומן).

למעלה