הפרשה בעין של חתולה

הפרשה בעין של חתולה

שלום, הופיעה אצל החתולה שלי (בת 9) הפרשה בזווית הפנימית של אחת העיניים. בנוסף, יש קצת אודם סביב העין (ב-"עפעפיים") - לא בצורה משמעותית, אבל מספיק בשביל לשים לכך לב במבט מקרוב. בינתיים היא מתנהגת כרגיל ולא נראה שזה מפריע לה במיוחד, אבל אני כמובן חוששת שזה עלול להחמיר. אני מצרפת תמונה שצילמתי זה עתה (קצת מטושטשת, אבל נאמנה למציאות), אשמח לשמוע את חוות דעתכם עד שאצליח ליצור קשר עם הוטרינר. תודה ויום טוב.

דלקות עיניים בחתולים

יכולות לנבוע ממשהו מקומי בעין הספציפית (פצע, שריטה, קוץ), או ממשהו יותר ככלי כמו וירוסים שיכולים לפגוע בעיניים (הרפס, קליצ'י). בתור התחלה, בגלל שהעין נראית על פניו טוב, אפשר לנסות לנקות את ההפרשה ולעשות "קומפרסים" עם תיון כמו שעושים לאנשים. אם נראה שיש החמרה (התנפחות, גרוד, הפרשה יותר סמיכה או מוגלתית וכו') זה אומר מצב חרום - ואז צריך למצוא וטרינר בכל שעה. אם לא - אפשר לגשת ביום א'. בכל מקרה עין זה איבר רגיש ואני לא מציע לחכות יותר מזה.

החמרה במצב העין

לאחר שמצב העין החמיר במהלך הסופ"ש (אודם משמעותי יותר, התנפחות) ניגשנו לוטרינר ביום ראשון בבוקר. הוא נתן טיפות פנימיקסין (3 פעמים ביום), והיות ומדובר בחתולה "בעייתית" - הוא נתן לנו גם סירופ Doxycycline למקרה שלא נצליח לתת לתת את הטיפות (1 מ"ל פעם אחת ביום). אתמול (יום שני) הצלחנו לתת לה טיפות 3 פעמים ביום, היום (יום שלישי) ממש נאבקנו עם הטיפות ולכן נתנו לה את הסירופ. הדלקת הופיעה ביום שישי בבוקר, היא מקבלת טיפול כבר יומיים אך עדיין אין שום שיפור, ולדעתי אף קיימת החמרה קלה (אודם משמעותי יותר סביב כל העין). הוטרינר אמר שבמידה ואין שיפור עד יום שלישי-רביעי, שנחזור אליו על מנת שהוא ירדים אותה ויוודא שלא מדובר בגוף זר וכו'. האם הגיוני שלאחר יומיים של טיפול לא תהיה שום הטבה? האם כדאי לנסות טיפול אחר? (אני שוקלת ליצור קשר עם הוטרינר, ואולי להגיע אליו לקבל סוג אחר של טיפות מבלי לקחת איתי את החתולה. זו אפשרות מקובלת?) תודה וחג שמח.

למעלה