הפרק של ה-14.9

n o g a m o o n

New member
הפרק של ה-14.9

משימת הסנדביץ' היתה מדליקה. חבל לי שגילי מתבלבלת מהשופטים כל פעם ולא הולכת עם מה שהיא התחילה. אם לא היתה שמה לב לאליהם היתה יוצאת לה מנה שהיא היתה יכולה להתגאות בה. הפעם באופן מפתיע דווקא אבי לא הכין קציצות חחחח במשימת התבלינים אני ממש דואגת לגילי, היא מאבדת את הצפון וחבל.

Mominit

New member
אבי המקסים-הגיע לו להיות מצטיין../images/Emo45.gif

יש בבחור הזה משהו כל כך מרגש שאי אפשר לעמוד בקסם שלו וכמובן בבישולים שלו - היחיד שם שמבשל מהלב והנשמה.כל הכבוד לו!

Haad Yao

New member
הדחה של יוסי וסיכום הפרק:

1) קצת חבל על יוסי, אבל כבר כמעט ולא נשארו בנבחרת בשלנים חלשים שאת אומרת לעצמך - "נו, הגיע זמנו ללכת". אהבתי את הבחור - יצירתי, כשרוני - אבל זה השלב שכל מעידה כבר יכולה לשלוח אותך החוצה (אלא אם אתה פצצת רייטינג). העדפתי שהוא יהיה זה שיעזוב מאשר גילי ואליהב, כי לדעתי שניהם טובים יותר. 2) גילי: שמתי לב, שברוב המקרים - חוץ מאשר יוצאים נדירים מן הכלל - חשוב ורצוי להקשיב לשופטים. ב - 90% מהמקרים, מי שלא הקשיב להם התרסק. לכן לא בטוח שהתכנון המקורי שלה היה מצליח. בכל אופן, גילי היא כישרון אמיתי ואני מורידה את הכובע בפני היכולת שלה לתפקד בתנאי לחץ. היא חמקה מהדחה רק בזכותה. מקווה שתהיה יציבה עד הגמר, לדעתי הביצועים שלה נפגעים לפעמים משום שהיא מגיעה לתוכנית אחרי יממה ויותר ללא שינה. 3) אליהב: איזה שילוב בין כישרון לתעוזה. אפילו כשהוא נכשל הוא מדהים אותי. במשימה הראשונה, הוא לרוב מרשה לעצמו להעז, לעשות דברים שיכולים להגיע לשיאים או להתרסק, כי הוא יודע שתמיד יצליח במשימת הדחה. במשימות הדחה, הוא לא לוקח שום סיכון, מדייק, מגייס את הכישרון והאינטואיציה שיש לו בשפע משניהם - ועובר. 4) אבי: חשבתי בזמנו שיגיע השלב שבו יהיו חייבים לנפות אותו, אבל כנראה שרוצים אותו בגמר כי אין מישהו אחר שפונה לקהל היעד הזה. כל השאר הם פחות או יותר מאותו חתך סוציו תרבותי, עם הבדלים זניחים (הניסיון של אליהב, שחי בל"א ועבד עבור ניקי הילטון, ועכשיו מעצב שמלות ב - 10000 ש"ח ומעלה, לשווק את עצמו כמרוקאי אסלי מבת ים מצליח הרבה פחות מהמנות שהוא מכין). אז כמו שבגמר הקודם הייתה סמדי סירים, בגמר הזה ייתכן ונראה את אבי קציצות. 5) עמנואל: איכשהו לא זכרתי מה הוא הכין שם, אבל שמתי לב שמאז שהוא התאפס על הסביבה הארגונית של התוכנית, אין לו נפילות כמעט בכלל. עוד case study של אדם שיודע לתפקד תחת לחץ אדיר, וייתכן שזה חשוב במטבח כמעט כמו כישרון בישול. וכמובן שהוא גם מוכשר. 6) שי: אוהבת אותו מאוד ברמה האישית, ברור לי שהביצועים שלו לגמרי לא יציבים, ולכן שמחתי כשהוא עשה מנה מצוינת. דרך אגב, גם אייל שני הוא שף מאותו זן: מוכשר עם ביצועים מאוד לא יציבים. אין סוף אנשים היו במסעדותיו והרגישו שעבדו עליהם בתמורה לכמה מאות שקלים. האחרים לעומת זאת, יצאו מגדרם. לי קרה גם וגם. לא חושבת ששי יגיע לגמר למרות ההברקות שיש לו לפעמים. האמת? אין לי מושג האם אייל שני היה מגיע לגמר, מאותה סיבה. או ששני סתם מזלזל, שגם זו אופציה. 7) האחרונה - איריס: ברור לי כבר שהיא בשלנית טובה בהרבה ממה שהיא הצטיירה בהתחלה, לא ברור האם זה מספיק לגמר. הצלחות שלה הוא בין הטובים בתוכנית, אבל היא יצירתית הרבה פחות מאליהב/ גילי וגם שי; מתפקדת תחת לחץ הרבה פחות טוב מעמנואל/ גילי; ומבחינת הרייטינג שלה - היא פונה לאותו קהל יעד כמו עמנואל ופחות חיננית/ כריזמטית. בשורה התחתונה, ברור לי שמבין השישה שנשארו - ניאלץ להיפרד משי ואיריס. נשארנו עם עמנואל, אבי, גילי ואליהב. מי ינשור? לפי הביצועים, ברור שאבי חייב לנשור (לפני שלוש תוכניות). אבל אם מכניסים פנימה את שיקול הרייטינג, אז כנראה - למרבה הצער - אליהב או עמנואל. גילי לא תנשור: היא גם בשלנית אל, וגם - שוב, מבחינת הרייטינג - אי אפשר להביא לגמר שלושה מתמודדים מאותו מגדר (גברים או נשים זה כבר לא משנה).

pix37

New member
הניתוח שלי דווקא אחר

השלישיה שתגיע: אליהב - משתתף ודאי בגמר - מבחינת השופטים הוא מתנת האל לקולינריה הישראלית (הם התבטאו כך פחות או יותר בראיונות הפרומו שקדמו לעונה) והוא ככל הנראה גם יזכה בתוכנית. גילי - היא תגיע לגמר בגלל המגדר - היא בשלנית מעולה אבל היא האשה היחידה שתהיה בגמר עמנואל - כי הוא האנטיתזה לאליהב - בוג של בישול מאורגן ומסודר לא מופרע מידי ולא קפריזי מידי והוא גם מביא את הרייטינג של מעמד הביניים ודור הביניים שהם עיקר צופי ערוץ 2 ועיקר הצרכנים שמושכים פרסומות. אבי לדעתי ינשור בקרוב מאוד - הוא פשוט לא טוב מספיק ועל משבצת המבשל המזרחי מהלב יושב אליהב עם הרבה יותר כשרון וערך מוסף. איריס - תעשה איזו שטות קטנה ויעיפו אותה יותר בגלל אישיות מעצבנת ופחות בגלל כשרון בישול. ושי ינשור - לא בגלל שהוא מבשל לא טוב - אלא בגלל שפשוט יש מבריקים ממנו.

Haad Yao

New member
אני מסכימה עם כל מה שאמרת על המשתתפים

מבחינת כישורי הבישול שלהם. אבל לא חושבת שאליהב הוא תחליף לאבי. הבישול של אליהב אינו "אוכל מזרחי מהלב", הסגנון שלו הוא יותר פיוז'ן - גורמה - מוקפד ומעוצב עם השפעות מזרחיות. גם מבחינה אישיותית הוא לא תחליף לאבי. ברור שהוא מוכשר בהרבה מאבי, ואם היו נותנים ניקוד על כישרון, דיוק, יצירתיות ומעוף הוא היה כנראה מוביל. השאלה היא, האם שיקולי הרייטינג מאפשרים להעביר לגמר שלושה אנשים, שאין ביניהם אף אחד על משבצת גיבור מעמד הפועלים (פפו, הביטוי הזה הצחיק אותך בפעם הקודמת אז אני חייבת להודות שהקרדיט שייך לצ'ארלס בוקובסקי). לכן, אם השיקול הוא אינטגריטי - אז אין לאבי מה לעשות בגמר (ולסמדי בומבה כן היה?). אבל אם השיקול הוא רייטינג - הם כבר ימצאו איך להכניס אותו לשם ועל חשבון מי. אני כבר הרבה תוכניות מהמרת שאבי אוטוטו ינשור, אבל מעבירים אותו פעם אחר פעם - לפעמים על מאכל עממי נחמד, ולפעמים על משהו מחריד כמו קבב יבש או לחם שרוף. העיקר שמעבירים.

Haad Yao

New member
1. הבנתי מלינק אחד ../images/Emo3.gif

2. ומי אחראי לציטוט השני בחתימה שלך? אהבתי גם אותו. למה המשפט קטוע? רוצה לשלוח אותו למישהו.

pix37

New member
ניסיתי להטמיע את הסרטון אבל תפוזבל ...

סרב לשתף פעולה ופשוט שלח לי הודעות שגיאה בלי לציין כי הוא בכל זאת העלה את הפוסט. הציטוט השני בחתימה שלי הוא של מוריסי (הסולן של הסמית'ס) אשר אמר" "לפעמים אנשים אומרים כתירוץ 'בשר זה טעים' אך הם מעולם לא טעמו את טעם הבשר. זה טעים רק אחרי תיבול, הוספת מלח, ירקות, תוספות שונות וכמובן בישול. חייבים להוסיף 300 דברים כדי להשכיח מהבשר את טעמו הטבעי. אם תבצע את כל אלה על כיסא גם הוא יהיה לך טעים."

juspan

New member
אח, מוריסי, מוריסי

גיבור ילדותי ונעוריי
אבל לא מסכימה איתו. תכלס, אני כמובן בעד רעיון הצמחונות (לצערי הייתי צמחונית רק כמה שנים בנעורים, ובשר זה אכן כ"כ טעים שנשברתי, בעיקר בגלל מקום עממי, "מוסד" מפורסם שהייתי חולפת על פניו ומתעלפת מהריח). זה משפט שהרבה יותר מתאים לטבעונים ולא לצמחונים מאידיאולוגיה, כלומר חובבי בעלי חיים (תקן אותי אם הוא הפך לטבעוני או היה כזה מאז ומתמיד ופספסתי). כי כמעט כל דבר שאנחנו אוכלים הוא טעים רק כי בישלנו אותו או המלחנו אותו מעט וכו' וכו' (נו אורז, חלק מהירקות אפילו, מיותר לפרט אפילו). שלא לדבר על זה שיש אנשים שמתים על סטייק טרטר (עד כאן מבחינתי).

Haad Yao

New member
יש הרבה דברים שטעימים בלי בישול

כל הפירות, הרבה מהירקות (עגבניה / מלפפון/ אבוקדו וכד'), אגוזים, דבש - כל זה טעים מאוד, בריא מאוד, ולא חייבים לבשל למרות שאפשר. לעומת זאת, סטייק טרטר (אכלתי מלא כאלה לפני שעברתי לצמחונות. לא מבינה למה כולם מזדעזעים מזה אבל אוכלים קרפצ'ו, מה ההבדל מבחינת דרגת הבישול?) טעים לאנשים כי הוא מכיל המון תוספות (ביצים/ בצל / תבלינים), תלוי במתכון.

juspan

New member
נו, כל הרשימה שציינת בהתחלה היא מובנת מאליה

ולכן דיברתי איתו על טבעונות מול צמחונות ועל טיעון הבשר של מוריסי, שיכול להאמר על חצי מהדברים הכי "תמימים" בעולם כמו אורז ושות' וכל מה שלא נקטף ונאכל פשוט שזה באמת בעיקר פירות שלא צריכים לעבור שום תהליך, לא אצל מי שמביא לנו אותו עד הבית ולא בבית. הם התגלמות קונספט גן העדן, קטוף ואכול. ואגב, ורוב האנשים כן ימליחו קצת מלפפון ירוק, אגב
או יטבלו אותו במשהו. ולא סתם 2 הירקות האחרים שציינת הם בכלל פירות מבחינה מדעית, ואכן הם טעימים נורא כמו שהם, למרות שכמובן זה עניין של טעם כמו בכל דבר והרגלים מגונים כאלה או אחרים (התיבול). ואם את שואלת אותי אישית, גם בקרפצ'ו אני לא נוגעת (אם כי פסיכולוגית המראה שלו הרבה יותר "קל" מאשר מראהו של סטייק טרטר או עיסה אחרת שאהובה על רבים, הסביצ'ה, כי הוא נראה סתם כמו איזה נקניק כלשהו) ולכן יותר אנשים מעזים לאכול את זה בלי הרבה בעיות.

Haad Yao

New member
אסביר למה לדעתי יש משמעות

עמוקה מאוד למשפט הזה של מוריסי, ולמה (שוב, לדעתי) יש הבדל בין בשר לאורז (שאין שום בעיה מוסרית או אידיאולוגית עם אכילתו). העניין הוא, שבשר מבושל הוא לא רק טעים לאנשים כמו אורז מבושל, הוא גם גובה מחיר יקר מאוד שמשלמים בעלי חיים כדי שמישהו יוכל להתענג עליו. עכשיו, עזבי את האנשים שלא אכפת להם. להרבה אנשים עם מודעות, כמוך וגם כמוני (אני לגמרי טבעונית בבית, אבל במסעדות - בייחוד בחו"ל - מזמינה לפעמים מנות לא צמחוניות, בייחוד דגים/ פירות ים) קשה לוותר על הבשר בגלל שהם מכורים לטעם המשובח של המנות הבשריות. השאלה שנשאלת היא כזו: אם היו משקיעים את אותם משאבים ומאמצים בבישול צמחוני או טבעוני, בהמצאת מתכונים, בגיוון, ביצירת שפע, בעוד שמנות בשריות היו בסיסיות ודחוסות לחלק הראשון והלא משביע של התפריט (זה מה שקורה היום עם המנות הטבעוניות, ובמקומות מסוימים בעולם - למשל בסקנדינביה - תמצאי מנות טבעוניות רק בחלק משקאות), מה היה קורה אז? קחי מקומות שרוב האוכלוסייה בהם צמחונית (גוג'רט? תמיל נאדו?) ותראי מה קורה שם במסעדות. איזה שפע, איזה גיוון. את יכולה לאכול בשר, אבל אם את בוחרת שלא - לא תתעני כל הזמן כשאת חולפת על פני מסעדה/ מנסה להזמין לעצמך משהו משביע. הטיעון "בשר טעים לי" מעיד יותר על התעשייה שעושה את הכל כדי שהאנשים יתמכרו לריחו של הבשר, ומעט מאוד כדי שיהיו להם תחליפים ראויים.

juspan

New member
כ"כ קשה לשנות הרגלים ותפישה

של חברות ותרבויות שלמות, לא רק בבית. הלוואי ויכולתי לשכנע את עצמי שאני יכולה לחיות ככה, למרות שפעם באמת הייתי קרניבורית רצינית (לפני ואחרי הצמחונות), ואילו היום אני בהחלט יודעת להתענג על ארוחות שלמות בבית שלא מכילות שום בע"ח, אבל במסעדה אין סיכוי. אפרופו, סיפרה לי חברה אתמול שהיא מנסה להתרגל לאכול בעיקר מזון בסיסי (לעומת חומצי הכוונה), ובשיטוטיה נסעה לאזור כאן (גרמניה) שידוע בזה עם כל מיני בתי הארחה בריאותיים שכאלה, שהתה שבועיים במקום כזה שלא מגישים בו שום מזון חומצי. היא תארה לי את הארוחות וזה היה נשמע לי אישית כ"כ קשה (בעודנו אוכלים ארוחת שחיתות יחסית ומקשיבים לסיפוריה:), מה גם שלמדתי כל מיני דברים חדשים, ואפילו מזונות שנחשבים בריאים וסגפניים משהו הם בעצם לפי הגישה הזו חומציים יחסית או הרבה, או ההפך כמובן. מבחינתי זה הכי נזירי שיש ואין בי את החלק הזה לצערי.

למעלה