הדחה של יוסי וסיכום הפרק:
1) קצת חבל על יוסי, אבל כבר כמעט ולא נשארו בנבחרת בשלנים חלשים שאת אומרת לעצמך - "נו, הגיע זמנו ללכת". אהבתי את הבחור - יצירתי, כשרוני - אבל זה השלב שכל מעידה כבר יכולה לשלוח אותך החוצה (אלא אם אתה פצצת רייטינג). העדפתי שהוא יהיה זה שיעזוב מאשר גילי ואליהב, כי לדעתי שניהם טובים יותר. 2) גילי: שמתי לב, שברוב המקרים - חוץ מאשר יוצאים נדירים מן הכלל - חשוב ורצוי להקשיב לשופטים. ב - 90% מהמקרים, מי שלא הקשיב להם התרסק. לכן לא בטוח שהתכנון המקורי שלה היה מצליח. בכל אופן, גילי היא כישרון אמיתי ואני מורידה את הכובע בפני היכולת שלה לתפקד בתנאי לחץ. היא חמקה מהדחה רק בזכותה. מקווה שתהיה יציבה עד הגמר, לדעתי הביצועים שלה נפגעים לפעמים משום שהיא מגיעה לתוכנית אחרי יממה ויותר ללא שינה. 3) אליהב: איזה שילוב בין כישרון לתעוזה. אפילו כשהוא נכשל הוא מדהים אותי. במשימה הראשונה, הוא לרוב מרשה לעצמו להעז, לעשות דברים שיכולים להגיע לשיאים או להתרסק, כי הוא יודע שתמיד יצליח במשימת הדחה. במשימות הדחה, הוא לא לוקח שום סיכון, מדייק, מגייס את הכישרון והאינטואיציה שיש לו בשפע משניהם - ועובר. 4) אבי: חשבתי בזמנו שיגיע השלב שבו יהיו חייבים לנפות אותו, אבל כנראה שרוצים אותו בגמר כי אין מישהו אחר שפונה לקהל היעד הזה. כל השאר הם פחות או יותר מאותו חתך סוציו תרבותי, עם הבדלים זניחים (הניסיון של אליהב, שחי בל"א ועבד עבור ניקי הילטון, ועכשיו מעצב שמלות ב - 10000 ש"ח ומעלה, לשווק את עצמו כמרוקאי אסלי מבת ים מצליח הרבה פחות מהמנות שהוא מכין). אז כמו שבגמר הקודם הייתה סמדי סירים, בגמר הזה ייתכן ונראה את אבי קציצות. 5) עמנואל: איכשהו לא זכרתי מה הוא הכין שם, אבל שמתי לב שמאז שהוא התאפס על הסביבה הארגונית של התוכנית, אין לו נפילות כמעט בכלל. עוד case study של אדם שיודע לתפקד תחת לחץ אדיר, וייתכן שזה חשוב במטבח כמעט כמו כישרון בישול. וכמובן שהוא גם מוכשר. 6) שי: אוהבת אותו מאוד ברמה האישית, ברור לי שהביצועים שלו לגמרי לא יציבים, ולכן שמחתי כשהוא עשה מנה מצוינת. דרך אגב, גם אייל שני הוא שף מאותו זן: מוכשר עם ביצועים מאוד לא יציבים. אין סוף אנשים היו במסעדותיו והרגישו שעבדו עליהם בתמורה לכמה מאות שקלים. האחרים לעומת זאת, יצאו מגדרם. לי קרה גם וגם. לא חושבת ששי יגיע לגמר למרות ההברקות שיש לו לפעמים. האמת? אין לי מושג האם אייל שני היה מגיע לגמר, מאותה סיבה. או ששני סתם מזלזל, שגם זו אופציה. 7) האחרונה - איריס: ברור לי כבר שהיא בשלנית טובה בהרבה ממה שהיא הצטיירה בהתחלה, לא ברור האם זה מספיק לגמר. הצלחות שלה הוא בין הטובים בתוכנית, אבל היא יצירתית הרבה פחות מאליהב/ גילי וגם שי; מתפקדת תחת לחץ הרבה פחות טוב מעמנואל/ גילי; ומבחינת הרייטינג שלה - היא פונה לאותו קהל יעד כמו עמנואל ופחות חיננית/ כריזמטית. בשורה התחתונה, ברור לי שמבין השישה שנשארו - ניאלץ להיפרד משי ואיריס. נשארנו עם עמנואל, אבי, גילי ואליהב. מי ינשור? לפי הביצועים, ברור שאבי חייב לנשור (לפני שלוש תוכניות). אבל אם מכניסים פנימה את שיקול הרייטינג, אז כנראה - למרבה הצער - אליהב או עמנואל. גילי לא תנשור: היא גם בשלנית אל, וגם - שוב, מבחינת הרייטינג - אי אפשר להביא לגמר שלושה מתמודדים מאותו מגדר (גברים או נשים זה כבר לא משנה).