הפרק של היום

slayer510

New member
כן גם אני

תיכננתי לעשות את זה עוד ממזמן. עדיף להוריד את העונה החמישית ולראות אפילו שתי פרקים ביום מאשר לראות אותה ב-AXN בשידור שבועי ולהישאר במתח !!

SharoNofit

New member
כשזה יגיע נחליט כבר מה לעשות

אבל בעיקרון אני גם חושבת שאני יוריד.

c a r n y

New member
לקס נתן השערה (שלו, פרטית) לא נכונה

הוא אמר שנניח שנאמן =(סיקיי) הוא אדם בעל כוחות על שמנצל אותם לרעה ושולט על כל גזע האנושות (כמו שקלארק סבור שזה היעוד שלו כרגע), באמת ישתלט על האנושות. ונניח שסאגית (=לקס) הוא זה שקורא תיגר על נאמן ומנסה להשמיד אותו, אז הרי הוא מישהו אמיץ והוא נחשב להיות גיבור לפי המונחים של האנושות (דוד וגוליית לדוגמה). :p זה רק אני או שההודעה הזאת נשמעת כמו הוכחה בחדווא? (לסטודנטי הטכניון שבינינו) :(

Yarait

New member
לי זה נשמע כמו תרגיל באנתרופולוגיה

הגדרה מחדש של "טוב" ו- "רע", במיטב המסורת הניטשיאנית? אולי בגלל שכבר סיימתי עם החדוו"אות ואין לי כוח לחזור אליהן
אי אלו ספוילרים מעורפלים בהמשך
בכל מקרה, המשפט שמופיע בסוף הפרק הוא גאוני, מכיוון שהוא נותן כל כך הרבה עומק לדמות של לקס. לקס הולך ונעשה מרושע יותר, אבל לא מנקודת המבט שלו. בעיני עצמו הוא רק נעשה נחוש יותר ויותר להגן על העולם מפני המפלצות האלו שמופיעות משום מקום. זה עושה אותו גיבור ואדם טוב. ואיפה הנקודה עליה נופלת ההוכחה החדו"אית הזו? מכיוון שהוא מניח מראש, מתוך פחד, שכל היצורים האלו מרושעים ושזה מעניק לו זכות להתגונן בכל אמצעים, הומאניים או לא. וזה הופך אותו למפלצת. וכשמסתכלים על שני הצדדים ביחד... אדם שהופך להיות מרושע ככל שהוא שואף להיות טוב -- אוי, זו אירוניה במיטב המסורת של גתה, ואיזה עומק מדהים זה מוסיף לדמות. אבל זה מה שעושה את סמולוויל לכל כך טובה.

tiltal0

New member
נחמד שכל אחד מפרש את זה אחרת

כל אחד מבין את המשפט הזה בצורה שונה. מזכיר לי שיעורי ספרות בעע :-S

eskilo

New member
הקטע הוא שרק c a r n y צודק\ת..

ההסבר שלה למשפט שלו הוא הנכון ביותר..

c a r n y

New member
אני בן :| ובקשר לYarait

לקס לא רואה עצמו כטוב, כלל וכלל לא. זה רק שלב (מסתבר) שיוצרי סמולוויל הכניסו. בהמשך בתקופת סופרמן, לקס רע לכל דבר והוא יודע שהוא רע וכל המניעים שלו רעים וגם המטרות שהוא מציב לעצמו פוגעות באנושות. הוא מודע לכל הדברים האלו ויודע שהמכשול היחיד שעומד בדרכו הוא סופרמן. and the rest is history :)

Yarait

New member
מסכימה לגבי לקס הבוגר (ספ.) ../images/Emo190.gif

אבל במהלך שלושת העונות הראשונות הוא מוצג כדמות טרגית שהייתה בקלות יכולה להפוך ל"גוד גאי" של הסיפור, אם... * ג'ונתן לא היה דוחה אותו פעם אחרי פעם * קלארק לא היה ממהר לחשוד בו כל פעם שקרה משהו * ליונל היה פחות גורר אותו לדרך הרוע אבל ברור כבר מהעונה הרביעית/חמישית שהוא מעבר להצלה. ד"א, שמתם לב שבהתחלה ליונל היה הממזר המושלם (i.e. The Magnificent Bastard), והמניעים של לקס היו ספק טובים ספק אנוכיים -- ובהמשך המניעים של ליונל נעשים יותר ויותר דו-משמעיים, ולקס נעשה מרושע באופן חד-משמעי. איזה תענוג. מזכיר לי קצת את מערכת היחסים של ג'קאר ולונדו מבבילון 5...

../images/Emo58.gifבעונה 5 פרק 9

יש פרק של 'מה היה קורה אילו' בו לקס נורה והוא חולם חלום במהלך התרדמת בו יש לו את החיים המושלמים, הוא נטש את התאגיד שלו לטובת עזרה לאנושות, לאנה התאהבה בו עד מעל הראש והם נשואים, יש להם בן בדרך והם בקשרים מצויינים עם כל העולם. בפרק הזה לקס מקבל אפשרות לבחור אם להמשיך בדרכי הרוע שהוא רגיל אליהן או לנטוש את התאגיד ולעשות את הדבר הנכון, הסוף מפתיע.. :]

imitsu

New member
בבילון 5-- אויי כמעט שכחתי מהסידרה

הזו!! :) הייתי צופה בה באדיקות!! סידרה ענקית לדעתי ג'קאר ולונדו.. אוי איזה דמויות צבעוניות.. הם תמיד הצחיקו אותי משום מה

למעלה