הפרק של היום...

Tollan

New member
הפרק של היום...

פרק חביב ביותר. במיוחד אהבתי את ההתחלה שבה הם מדברים על זה ששולחים להם גאון לנהל משא ומתן... וג'ק מגיע, "Howdie folks"

subatoi

New member
נזכרתי מה הדבר היחיד שהפריע לי-

איך לעזאזל דחפו את *כל* המלכה, שלהזכירכם, היתה די *גדולה* לגוף של הטוקרה שהגיעה??? היא לא נראתה כאילו היא בהריון או משהו. לא לפני שהיא מתה, ולא אחרי.

morada

New member
לפי מה שהבנתי

במלכה היה זחל גואולד והטוקרה החליפה את הזחל שלה עם הזחל שהיה במלכה (כשהראו שהטוקרה מעולפת על הרצפה היה מונח לידה זחל גואולד שהיה הזחל המקורי שלה).

subatoi

New member
זה שהוא היה המקורי שלה, הבנתי.

אבל לא יותר הגיוני שהמלכה היא בעצם זחל ממש ממש ממש (ממש) גדול? כמו שמלכה של נמלים היא נמלה "רגילה", רק גדולה יחסית בחצי גוף. זה שבתוך המלכה היה זחל, זה אומר שהזחל השתלט על היצור הזה, ואיכשהו גורם לו להשריץ מה שהוא (הזחל) רוצה.

morada

New member
אני חושב שהזחל באמת משתלט

על יצור אחר, כמו האתור שהיא הייתה מלכה בגוף אנושי. אולי יש בזחל משהו שונה שמאפשר לו להשריץ זחלים אחרים

subatoi

New member
הוא צריך להשתלט ברמה המולקולרית,

ככה שהצאצאים שיוולדו/יושרצו יהיו עם מבנה גנטי (או בעברית זהים מכל בחינה שהיא) כאילו הוא ילד/השריץ בעצמו. אני חושב שיותר הגיוני שהמלכה פשוט גדולה יותר. כמו מלכת נמלים וכמו המלכה ב"נוסע השמיני".

combustblemoo

New member
היה כבר תקדים למלכה מלאה בבן-אדם

להזכירכם האתור הייתה מלכה "מלאה" (כלומר, עם איבר הטלה) בתוך בן-אדם - הרי הראו אותה משריצה בפועל. כך שכנראה שכשרוצים, אפשר לדחוס את הכל פנימה. או שבמקרה שלה רק הזחל נכנס לגוף, ואז גידל את ה"בטן" בתוך הגוף מבפנים. כך או כך זאת ללא ספק מחשבה מלבבת.

kinspirit

New member
למען אלו שלא ראו את הפרק בשנית...

אתם יכולים בבקשה להסביר בכמה שורות על מה בדיוק אתם מדברים?! זה מסקרן אותי ואני מאוד מעוניינת להשתתף בדיון...רק שאני לא זוכרת. מה שאני זוכרת מהפרק זה שיש את היצור הזה כלוא בתוך האקווריום והיא אמורה להיות המלכה של הטואקרה... מישהו?!

subatoi

New member
טו דה רסקיו(מזלך שאני לא נוטר טינה)

היצור הזה=תולעת ממש ממש גדולה ושמנה, שהיא המלכה של הטוקרה, והיא האמא של כולם, והיא יולדת/משריצה את הצאצאים שמתגלה בפרק שהמקומיים מגדלים. כאמור היא ממש ממש ממש ממש גדולה (רלוונטי להמשך). אפחד לא יודע שהיא האמא של הטוקרה, עד שזה מתגלה, ואז שני החבר'ה מהטוקרה שהגיעו (ממש במקרה) לכוכב, רוצים לשחרר אותה. המקומיים לא מסכימים כי זה אומר מוות די מהיר של אלפי אנשים, ואחת מהטוקרה (זו שדומה להפליא לנורית גלרון, במקרה ששאלת את עצמך) מקריבה את חייה (הזחל יוצא ממנה), כדי שהמלכה הגוססת תוכל לחיות בפונדקאי, כמו שצריך (ולא באקווריום). עכשיו- כשרואים את "נורית גלרון" הטוקרה, עם המלכה בתוכה, שוכבת במרפאה המקומית, וכשרואים את גופתה (המכוסה) מוכנסת לשער, לא רואים שהיא שמנה. פה קבור הכלב, פה שורש הבעיה. מוזמנת להצטרף לדיון

kinspirit

New member
אוקיי

טוב, זה די ברור שלא הגיוני שכל היצור נכנס לתוכה...לא? נוטר טינה על מה בדיוק?!

subatoi

New member
זה מה שאני שואל...

לא הגיוני שחתכו אותה, רק כדי שתכנס לפונדקאית, נכון? הם הרי עוד קיוו שהיא תלד להם עוד אחים-קטנים-למשחפת-הטוקרה... לא הגיוני שהיא רזתה פתאום, כי היא לא סתם היתה נפוחה. בטח יש חתיכת קונסטרוקציה בפנים כדי להשריץ כ"כ הרבה זחלים... מוזר. על מה טינה? על שבוע שעבר, שבקשתי במפורש שתתני רקע לפרק, ולא נתת... ולא. אני לא כועס. P PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

kinspirit

New member
המממ...אם כן

אוקיי, אז הנה השערה... אולי היצור הזה הוא אכן המלכה שמשריצה את הגואלדים. אבל בעצם יש בפנים את הגואלד המלכה... כאילו (לא באמת, רק כאילו) היצור הוא אכן כלי קיבול, אבל כלי קיבול סטנדרטי שממנו יוצאים כל הגואלדים הקטנים. ו"המוח והנשמה" של אותו כלי קיבול זה למעשה זחל של גואלד ויכול לבחור ולצאת אם הוא רוצה. ברגע שהגואלד בחר לצאת ולעבור לטואקרה, היא למעשה לא יכולה יותר להשריץ גואלדים נוספים. הכי חשוב זה שאתה לא כועס!

subatoi

New member
אוקיי.

ניסיתי להסביר את עצמי שוב, ותוך כדי זה, הבנתי. זה מסתדר גם עם העובדה שטיאלק ציין שהמלכות מפרות את עצמן. כלומר, זה כמו אם-פונדקאית. הזחל המלכותי (בן-דוד של הזחל הזחלילי?) נותן את ה"עובר" הגואולדי, היצור שהוא השתלט עליו (=התולעת הממש ממש ממש גדולה) נותן את סביבת הגידול (לא יודע אם לזוחלים אין רחם...), וכולם חיים "האפילי אבר אפטר". נשמע סביר. אבל אז נשארה שאלה אחת ויחידה: זה רק אני או שה"ראש" של התולעת היה דומה לראש של זחל גואולד? כי אם אני זוכר נכון, נפלה לכם התיאוריה, וזו כן מלכה ממש ממש ממש ממש גדולה...

combustblemoo

New member
אני מניח שהם לקחו את הרעיון מ-ALIEN

וש-ALIEN בטח לקח את זה מאיזה משפחת חרקים שקיימת באמת - המלכה כעקרון דומה מאוד ל-DRONES שלה, אבל היא יכולה לגדל מעין "איבר הטלה" שמאפשר לה להשריץ. באותה מידה, המלכה יכולה להתנתק מאיבר ההטלה ע"מ לנוע / להחליף אותו כשהוא מתבלה. או משהו. בתמונות של המלכה אפשר לראות שמתוך הגוף המאסיבי יוצא זחל די סטנדארטי - יכול להיות שהוא ניתן לניתוק.

elisesss

New member
יפה עלית על הקו מחשבה שלי

פרסמת לפני בעודי מקליד

subatoi

New member
אוקיי, היה קצת חולני, קצת הזוי,

קצת נסחפנו למערכת הרביה של מלכת הגואולד, אבל יצא אחלה פתיל/שרשור בסוף.

elisesss

New member
טו דה רסקיו .Vol 2

חשבתם שאולי התולעת כולה היא המלכה השלמה רק שהשוני בינה לבין זחל רגיל הוא ברחם. המלכה צריכה רחם אדירה בגודל בכדי ליצור כמות עצומה של זחלים ממנה. הכוונה בהפרייה עצמית היא שהנקבה לא צריכה זכר בשביל ליצור את הדור הבא של הזחלים, בטבע מונח כזע נקרא רביית בתולין (בד"כ בצמחים, אבל גם במיני דגים שונים). ברגע שהמלכה החליטה להכנס למאכסן היא לא צריכה יותר את ה"רחם" שבה מתפתחים הזחלים ולכן היא משילה את החלק הזה ממנה, ככה נשאר הקצה שהוא המוח (וכנראה מערכת העיכול)-רק החלקים שקשורים להתאמה לאדם נכנסים אל גופו. גוף האדם לא יכול להכיל את הרחם, וגם הוא לא צריך שכן ברגע שהמלכה נכנסה לגוף האדם היא מאבדת את מטרתה האמיתית והופכת לשיתופן לכל דבר (אי אפשר ליצור זחלים מתוך גוף האדם). קאפיש ?

למעלה