הפרק של היום

אמיר72

New member
הפרק של היום

לא נעים לקלקל את האווירה האוהבת ... אבל כ"כ הרבה שטויות לא ראיתי מזמן: טייס צי שלא הנחית מעולם שום דבר כבד יותר מטומקט מנחית 747 בלי עזרה ? "מיגי" שהם בעצם מיראז'ים ? ג'מבו שמתמרן מספיק מהר לחמוק מטילים - אפילו F-15 לא יספיק בטוח ... טילים כ"כ איטיים שמטוס מצליח להשיג אותם ולפזר נורי הטעייה ? בחייאת ...

omer landau

New member
בדיוק על זה חשבתי

מממממ נו באמת מטוס כזה לא יכול לעשות פניות כאלה בלי שהנוסעים יאבדו את ההכרה ואמרתי לעצמי מאיפה המטוסים האלה מוכרים לי זה ממש לא מיג

המיגים היו כפירים, לא מיראז'ים

וכפי שרבים מכם ודאי יודעים, הכפיר הוא מטוס קרב תוצרת ישראל שיותר בשנות השבעים. הוא מבוסס על תיכנונו של המיראז' 5 הצרפתי (שהצרפתים סירבו למכור לישראל בגלל האמברגו שהטילו אחרי מלחמת ששת הימים) ולכן דומה למיראז, אבל אפשר להבחין ביניהם בקלות בעזרת הכנפונים הקדמיים שהתווספו לכפיר. 12 מטוסי כפיר הוחכרו לאמריקאים על מנת לדמות מטוסי מיג באימונים (בגלל תכונות טיסה דומות) וכנראה מטוסים אלה שימשו לצילום הפרק. גם בסרט "נשר הברזל" שימשו מטוסי כפיר כתחליף למיגים, אלא שאז היו אלה מטוסי כפיר ישראלים וחלק מן הסרט צולם בארץ. כיום מטוסי הכפיר כבר לא בשירות, לא אצל האמריקאים ולא אצלנו. וחוץ מזה דווקא הי פרק נחמד, אני מסכים שבמציאות אפילו טייס מוכשר כמו הארם היה צריך קצת יותר עזרה להנחית 747, אבל בסרט הראשון של "נמל תעופה" זאת הייתה דיילת שהנחיתה את המטוס!! חוץ מזה, כיום יש מערכות נחיתה אוטומטיות המתבססות על אות מנחה שנשלח מן הקרקע כך שכנראה גם אני יכול להנחית את המטוס (בתנאי שאין משהו יוצא דופן), אבל לא נראה שבפרק השתמשו במערכת כזאת.

omer landau

New member
קל וקשה

קל לזהות אותם בגלל הצורה המיוחדת שלהם עם מעין משולש אחד שמשמש ככנפיים אבל קשה להבדיל בין הכפיר למיראז כמו שאתה אומר

פעם14

New member
טחחחח אני בקושי מבדילה בין

מטוב קרב למטוס רגיל ואתם אקספרטים קטנים??!
בכל אופן, פרק טווב, אהבתי :) כל כך צחקתי עם הקטע עם באדדד מסכנונצ'יק!!!!!!!!!! איך אני אוהבת אותו חחחחחח (והוא הולך להשאר ככה עד ךפרק 105.. היום יהיה פרק 104) אבל היה פחותמ מידי אייג'יי.. איזה מוד!!!! הוא דאג למאק והארמיי

omer landau

New member
כן זה ממש מצחיק אותי בפרקים האלה

איזה מסכן הוא כמו דובי קטן חחח מה פחות מידי איי גיי היה הרבה אתמול זה צדגווידן תעבירי אותי לבית הלבן איזה קטע עננננננננננק

קל וקשה (גירסה 2)

קל לזהות אותם בגלל הצורה המיוחדת שלהם עם מדים לבנים ועיגול על הראש שמשמש ככובע אבל קשה להבדיל בין הארם לברמבי כמו שאתה אומר (בקיצור, כמו שאתה יכול להבדיל בין הארם לברמבי, ככה אני יכול להבדיל בין כפיר למיראז' :)

omer landau

New member
ברור אבל במצב של חצי אור ותנועה

ו747 שעושה תרגילים באוויר אז קצת קשה לשים לב לפרטים הטקנים כמו שהיו מראים לך 767 ו 737 היה לך קשה לזהות אם הם היו בזמן שהראו את מטוסי הקרב

אווווווווווווףףףףף!!!!!!

** ממררת בבכי**... לאוידעת מי ראה אבל זוכרים שאתמול כתבתי שאני לא אהיה כי אני ישנה אצל חברה שלי? אז בגלל זה לא ראיתי ג'אג!! האמא המעצבנת שלה השתלטה על הטלויזיה.. הייתה איזה תכנית מפגרת על השימוש בכסף או משהו כזה בערוץ 8... והיא לא נתנה לי לראות ג'אג!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! רציתי למות.... כ"כ כעסתי על חברה שלי כי התנאי לזה שאני יבוא היה שהיא תתן לי לראות ג'אג...(כי היא לא אוהבת ... סתומה) אוף ולפי מה שאתם כותבים נשמע שהיה פרק ממש ממש יפה...... :((((((((((( אווווווף... טוב נו לפחות יש מפגש היום... תזכירו לי באיזה שעה? אווווף..... זה כל כך מעצבן...: ((((((((((((((

הרמוני

New member
צריך להחליט אם 9 או 10

לא נורא שלא ראית, באמת היה פרק יפה אבל הוא בטח יהיה בשידורים החוזרים של הצהריים.

:( תודה על התנחומים...:))

אתן חמודות.. באמת! אבל כרגע אני בבאסה... לא יעזור... אבל המפגש היום ישפר את מצב רוחי~~:) אבל מה שנכון נכון, באמת יהיו עוד פרקים טובים.... :)) תודה מתוקות!!!! :))

אתן=את, מתוקות=מתוקה...

סורי שירה אני מסטולה קצת... :)))))) הקור הזה מחרפן לי את החשיבה...

Sweet SuGaR

New member
10!!! בעצם גם 9 זה בסדר...

המשחק של מכבי ב19:10 היום נגד פנאתנייקוס:| אררררררר

למעלה