הפרק של היום: SPACE

Gilliana

New member
הפרק של היום: SPACE

ואני אמשיך במסורת "הפרק עם..." למרות הסיכון שמאיר יגיד שהוא ראה את הפרק אתמול
אז זה הפרק שבו סקאלי ומאלדר חוקרים תקלות שונות ומשונות במעבורת חלל. אגב, יש שם סצינה די מטופשת שמקורה כנראה באיזו טעות תסריט. יודעים למה אני מתכוונת?

Ice Age

New member
את הפרק הזה

לא רק שלא ראיתי אתמול, אלא שאני משום מה ממש לא זוכר! אני אאלץ לראות אותו היום ב-DVD. מזל שעונה ראשונה נשארה ליד ה-TV בסלון.

1Shir

New member
אני חושבת שאני יודעת למה את מתכוונת

מאלדר צועק שצריך לקרוא לרופא, כשסקאלי עומדת לידו.. מה בדיוק עבר להם בראש??

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד שיר! זה בהחלט היה ענין מאד מתמיה, אבל עכשיו כשאני חושבת על זה - לא זוכרת שראיתי את סקאלי אי פעם מטפלת באנשים שהיו זקוקים לטיפול רפואי. IN FACT, חוץ מלנתח גוויות אני לא חושבת שהידע/תואר שלה ברפואה בא לידי ביטוי. אמנם בהכשרתה סקאלי רופאה לכל דבר, אבל נראה לי שהיא לא ממש עשתה מה שנקרא PRACTICE אלא רק FORENSIC MEDICINE. אבל יכול להיות שאני פשוט לא זוכרת נכון...

orityemini

New member
היא דווקא כן טיפלה בחולים...

למשל במאלדר אחרי שהיא ירתה בו, היא טיפלה בו היטב...או בכלל בכל פרק שמאלדר פצוע\חולה\גוסס שזה בעצם כל פרק שני בסידרה סקאלי תמיד מטפלת בו אז היה לה הרבה פרקטיקה (מאלדר מעסיק את סקאלי הרבה).

Gilliana

New member
טוב, היא גם יצרה לפעמים את המצב

היא ירתה בו פעמיים
אבל זה קרה בפרקים מתקדמים יותר...

1Shir

New member
היא עשתה את זה אפילו בפרק היום ../images/Emo2.gif

היא בילתה לילה שלם בחדר מיון ועזרה לרופא האחראי שם.

Gilliana

New member
נכון

לא שהיה לה הרבה מה לעשות עבור המסכנים ההם אבל היא בכל זאת עשתה כמיטב יכולתה ועדיין, היא בכל זאת רופאה - עם PRACTICE או בלי.

Ice Age

New member
אם לומר את האמת

פרק די מעפן. לא עלילה, לא אפקטים, לא מעניין, לא מותח, לא מפחיד.

orityemini

New member
הפרק עצמו איום ונורא ../images/Emo13.gif

לא פלא שהוא עד היום נחשב לאחד הפרקים הגרועים בתולדות הסידרה (אם לא הגרוע מכולם). יש בו את כל המרכיבים לפרק גרוע: עלילה מרדימה ולא זורמת ,פשוט שיעמום אינסופי (יש רק פרק אחד ששיעמם אותי יותר מהפרק הזה וזה הפרק "נוסעים" אבל צריך באמת הרבה כישרון בשביל להתעלות מעל הפרק הזה), חורים וסתירות בעלילה (אני גם נחרדתי כשראיתי שמאלדר צורח "תקראו לרופא!!!!!!" ואת סקאלי שלנו עומדת בחוסר מעש כמו איזה עציץ בעוד מאלדר מנסה להחיותו. פשוט אבסורד), דמויות משניות מעצבנות (למי לעזאזל היה אכפת מהאסטרונאוט הזה שלא לדבר על הבחורה ההיא שמאלדר נדבק אליה -אם יש בחורה שמאלדר אמור להידבק אליה זה רק סקאלי!;-]) ובכלל בפרק הזה גם מאלדר וגם סקאלי באותה מידה מתנהגים בצורה שמאוד לא אופיינית להם (בטימטום הכוונה), מה פתאום מאלדר מתלהב כמו איזה אידיוט מהאסטרונאוט הזה? אז נכון שמאלדר תמיד אהב חלליות מגיל קטן אבל אני עדיין לא מצליחה לראות את מאלדר מעריץ מישהו שהוא לא מכיר בכזה התלהבות רק בגלל שהוא אסטרונאוט. יש לי עוד הרבה השגות על הפרק הזה אבל לא ראיתי אותו כבר כמה שנים (ולא חסר לי) כך שהספקתי כבר לשכוח....;-]

Ice Age

New member
זה נקרא שהספקת לשכוח?

זכרת יותר פרטים ממני, ואני ראיתי אותו לפני שעה וחצי. כמה ג'יגות יש לך בזיכרון? לגבי נוסעים - הכוונה היא ל-drive? כי אני דווקא ממש אהבתי אותו, במיוחד את השיחות בין מאלדר לאיש עם הבעיה במוח. לא שיעמם בכלל - היה אפילו די מותח.

orityemini

New member
נוסעים היה פרק בעונה החמישית....

הוא היה בסגנון הפילם רנואר של שנות החמישים...הפרק עסק באביו של מאלדר כעובד ממשל ו....אממ...נדמה לי שבקטע הזה נרדמתי
לגבי הפרק DRIVE הוא היה פרק חביב, לא כזה התלהבתי מהפרק עצמו אבל הוא היה בהחלט סביר ולא שיעמם... הפרק נוסעים באמת היווה שיא חדש של שיעמום מבחינתי (בכל קנה מידה שהוא) וזה היה אחד הפרקים הבודדים שלא הצלחתי להחזיק את עצמי ערה במהלכו(אבוי לבושה!), רק אחרי כמה שנים גיליתי שיש עוד הרבה אנשים כמוני שנרדמו גם הם באמצע...

Gilliana

New member
Drive היה פרק מצויין

והאמת היא שגם Travellers (לטעמי לפחות), לא היה כל כך גרוע - רק דרש הרבה ריכוז וסבלנות. בכל אופן, אותי לפחות מאד הטרידה העובדה מה פתאום יש למאלדר טבעת נישואין על האצבע וקיוויתי, לשווא, שהתעלומה הזו תיפתר בפרק...

1Shir

New member
DRIVE

כשכתבתי לפני זמן מה, שמעבר לפרקים שברור לי שבזכותם עונה 6 היא האהובה עלי, יש את הפרקים שמצליחים לאושש לי את זה, התכוונתי גם ל-Drive...

Gilliana

New member
דרך אגב אורית...

סקאלי לא עסקה מעולם ב-PRACTICE. היא "נשלפה" מביה"ס לרפואה ואין לה שום נסיון מעשי, למעט סטאז' אני מניחה... בדקתי את זה היום סטרנסקריפט של הפיילוט ליתר בטחון.

orityemini

New member
../images/Emo8.gifלא נורא....

אני מניחה שמאלדר נתן לה את ההזדמנות להתאמן עליו הרבה
ולגבי טבעת הנישואין שלו, תאשימי את דקובני, הוא אחראי לזה
מסופר כי באותה תקופה דקובני בדיוק התחתן והוא כל כך רצה להפגין את העובדה הזאת שהוא ניצל את זה שכריס קרטר באופן נדיר נעדר מהצילומים והמעריכה של הפרק הזה כך שהוא נשאר אם הטבעת על היד למרות מחאת הבמאי והעורך שאמרו שזה לא מסתדר עם התסריט ושכריס בחיים לא יאשר דבר כזה. דקובני אמר שישאירו את זה לו ושלא ידאגו. כשכריס שמע על זה הוא צעק בבעתה: "He did WHAT??!!? 1" אבל היה כבר מאוחר מדי לעריכה נוספת מאחר והפרק כבר נשלח לשידור....

Gilliana

New member
כן, אני מכירה את הסיפור הזה...

ואני במקום כריס הייתי נותנת לדיויד מה זה בעיטה ב...
! מה לעזאזל הוא חשב לעצמו???

1Shir

New member
דוקובני שחצן כמו מאלדר.. יותר נכון-

להיפך..

למעלה