הפרק של היום: Metamorphosis

Chelnak

New member
הפרק של היום: Metamorphosis

מה שתמיד הציק לי בפרק הזה, זה למה הם לא "תיקנו" גם את ג'ונאס במכונה בסוף הפרק. הם הרי ידעו שהוא היה במכונה הזאת! אני מבינה שזה היה נחוץ להם להמשך, בשביל הפרק Prophecy, אבל עדין - למה הוא לא היה שוב במכונה??? חוץ מזה, שמתם לב איך תמיד לתסריטאים (ולדמויות) כל-כך קל להפרד לתמיד מאנשי צוות רוסיים?...

Taker Sucks

New member
קל להם להיפרד מכולם...

חוץ מ ס"ג-2 ו ס"ג-3(לס"ג-2 הזכירו עד עונה 7 בסדרה רק מוות אחד(קוולסקי), לס"ג 3 מת רק מישהו אחד בפרק chain of command, וכמובן נעצר מייקפיס) הם הורגים את שאר הצוותים בקלות רבה, ויש הרבה פרקים, שאנחנו שומעים על צוות שלם שנהרג.

morashtty

New member
הוא היה נראה די בסדר

ולכן הם כנראה חשבו שהמכונה לא השפיעה עליו.

Chelnak

New member
ככה גם אני חשבתי בהתחלה

אבל זה מעלה שאלה נוספת: למה הם לא תהו מדוע המכונה לא השפיעה עליו כמו על האחרים?

Chelnak

New member
ואם כבר מדברים על פרקים...

זה אמנם לא חשד לטעות/סתירה כלשהי בעלילה, אבל זה גם היה די מציק: מה דעתכם על הבחירה של קרטר וג'ק בפרק Unnatural Selection (כשהם השאירו את המשכפל החמישי מאחור)? מצד אחד, זה היה הכרחי - טובתו של אותו אנדרואיד מול טובת היקום (פחות או יותר). מצד שני, זה היה ממש לא יפה מצידם לעשות לו את זה... מי יודע אם כאשר הם (המשכפלים) יחזרו לרצף הזמן הרגיל (או לכשיעבור מספיק זמן אצלם), החמישי הזה לא ירצה לשמוע שום דבר על אחווה בין משכפלים לבין יצורים אחרים, והעניין יהיה חסר תקוה? חוץ מזה, המבט הזה שלו בסוף הפרק כשהוא אמר: "...But she promised" היה ממש נוגע ללב, לא?

Tollan

New member
זה באמת פרק מאוד מעניין...

בסופו של דבר, נראה שהם עשו את הבחירה הנכונה. מה כבר ג'ק יכל לעשות? לסכן את כל הגלקסיה בשביל המשכפל הזה?. אבל זה מאוד עצוב שיש משכפל אנושי אחד, עם רגשות אנושיים, והם ניצלו את התמימות שלו נגדו. זה פשוט פרק מצוין עם עלילה נהדרת, וסוף מדהים.

Chelnak

New member
זה אחד מהפרקים שגורמים לך להבין

את אחד הדברים היפים שבמדע-הבדיוני: אתה יכול להציג סיטואציות (אנושיות, גם אם מדובר בחיזרים
) שונות במקומות (ובזמנים) אחרים, ולבחון אותם בעין בקורתית. אני מניחה שזה היה הדבר הנכון לעשותו, אבל עדין - לקח לי די הרבה זמן להרגיע ולהסביר לאחותי (כתה ד' אז, עכשיו כתה ה), שהיתה ממש מאוכזבת (ואולי גם בהלם) מהבחירה שלהם...

t h e c a t

New member
בלי ספויילר - רק טיזר קטן...

בא נגיד שעוד נזכה לראות את המשכפל הזה...

tehiya

New member
איפה אתם רואים את הפרקים החדשים

איפה אתם רואים את כל הפרקים החדשים האלו של סטארגייט, באיזה ערוץ? יש לי הוט ואני לא יודעת איפה אפשר לראות

Chelnak

New member
אז ככה:

הפרקים עליהם אנחנו מדברים בשרשור הזה (Metamorphosis, Unnatural Selection) הם מהעונה הששית, שמשודרת בשידורים חוזרים בערוץ 1 בשבת ב-16:00 (או 16:05, אם לדייק). את הפרקים החדשים (עונות 7-8 + עונה 1 של אטלנטיס) לא ניתן לראות בערוצים שמשודרים בישראל... ולפי חוקי תפוז אסור להסביר כאן איך יש אנשים שצופים בהם בכל זאת.
(ואל דאגה - את לא היחידה שעוד לא ראתה את הפרקים החדשים - גם אני עדיין לא ראיתי...
)

P e t e r P a n

New member
נירטי אמרה בעצמה בפרק

שהשהות שלו בפלנטה אחרת עשתה לו רק טוב.. כנראה שה-DNA שלו משופר בהרבה וחזק יותר ולכן לא היה נתון להשפעות של המכונה כמו שאר בני האנוש. הוא נשאר כמו שהוא, ולא היה שום הדרדרות במצבו ואולי בגלל זה הוא לא היה צריך להיכנס למכונה שוב. זה דווקא תמיד נראה לי די ברור...

Chelnak

New member
אבל עדיין, זה לא היה אמור להדליק

להם איזושהי נורה אדומה? לתת לפרייז'ר לבדוק אותו ואת הDNA שלו? או סתם להעביר אותו במכונה לכל צרה שלא תבוא?

למעלה