הפרק של היום - 13.2.02

Carpet Crawler

New member
הפרק של היום - 13.2.02

שם הפרק:
The Money/"הכסף"
פרק 12 בעונה 8; פרק 146 בסדרה.
שודר לראשונה ב-16 בינואר 1997.
כתב: פיטר מהלמן
ביים: אנדי אקרמן שחקנים אורחים:
שרה סילברמן, בתפקיד אמילי
ליאון וו. גרנט, בתפקיד פקיד קבלה
ליז שרידן, בתפקיד הלן סיינפלד
בארני מרטין, בתפקיד מורטי סיינפלד
ג´רי סטילר, בתפקיד פרנק קוסטנזה
אסטל האריס, בתפקיד אסטל קוסטנזה
ג´ון או´הורלי, בתפקיד ג´יי פיטרמן
סנדי בארון (ז"ל), בתפקיד ג´ק קלומפוס סינופסיס:
ההורים של ג´רי מוכרים לג´ק קלומפוס את הקאדילאק (שג´רי קנה עבורם בעונה הקודמת) לג´ק קלומפוס תמורת 6,000 דולר, בכדי לתת לג´רי כסף בשביל לעזור לו במצבו הכלכלי. כמו כן הם מצטרפים להצעתו של קרמר שג´רי ינסה להתקדם בקריירה.
איליין מדברת על מניותיה בחברה של פיטרמן, וקונה לג´ורג´ קפה. הוא חושב שהיא מנסה "לעקוץ" אותו.
ג´רי וג´ורג´ משוחחים על כמות הכסף שייתכן שיש להוריהם, וג´ורג´ מגלה עניין.
קרמר מחפש עצות אצל איליין, בנוגע להרגלי המיטה של חברתו לאחר הסקס.
ג´רי טס לפלורידה בכדי לקנות בחזרה את הקאדילאק.
ג´ורג´ מבקש מידע על היסטוריית הבריאות במשפחתו.
קרמר וחברתו מגיעים להסכם.
ג´רי נפגש עם קלומפוס, ומסכים לשלם 14,000 דולר על הקאדילאק.
ג´ורג´ מגלה שהוא עומד לרשת סכום כסף גדול ומתחיל לבזבז כסף. לרוע מזלו, כך גם הוריו.
לקלומפוס יש בעיה עם המכונית וג´רי טס בחזרה לפלורידה, בעוד ההורים שלו עדיין מודאגים ותוהים מה לעשות.
מורטי מחליט להפגש עם איליין בנוגע לעבודה. כאשר היא מסכימה להעסיק אותו - ג´יי פיטרמן חוזר.
קרמר מפחד מ"פורץ" (אבא של ג´רי) ולא יכול יותר לישון לבד, אך לרוע מזלו חברתו מחליטה שהיא כן יכולה. כתוצאה מכך הוא עובר לגור אצל פרנק ואסטל קוסטנזה, שמספרים לג´ורג´ שהם עוברים לגור בפלורידה.
איליין חוזרת למשרתה הקודמת אצל פיטרמן, ללא הטבות.
ג´ורג´ ואיליין מנסים לדון בבעיותיהם המכובדות.
עדיין בפלורידה, כאשר יש לו מחסור בכסף מזומן וכרטיס אשראי - ג´רי ישן בקאדילאק.
קרמר ואמילי מעבירים את הלילה בבית משפחת קוסטנזה כמו זוג נשוי מבוגר.
הזוג סיינפלד עושים שינוי דרסטי במגוריהם כאשר הזוג קוסטנזה מנסים להסתדר בביתם החדש. הערות/פרטי טריוויה:
בפרק זה אנו מתוודעים לעובדה שפרנק ואסטל קוסטנזה ישנים במיטות נפרדות כבר עשרות שנים. לעומת זאת, רק שנים ספורות קודם לכן בפרק בעונה החמישית של הסדרה ג´ורג´ טוען שקיים יחסי מין במיטה של הוריו. הסבר אפשרי: קיימת האפשרות שהוא הצמיד את שתי המיטות אחת לשניה, אך זה לא נוח במיוחד.
זהו הפרק האחרון בו מופיע סנדי בארון (ג´ק קלומפוס) בסדרה. בארון הופיע לראשונה בתפקיד ג´ק קלומפוס בפרק "העט" בעונה השלישית, ושב לגלם את התפקיד בפרקים הכפולים "מעילי הגשם" בעונה החמישית, "הקאדילאק" בעונה השביעית, ובפרק זה בעונה השמינית. בארון נפטר ממחלה ב-21 בינואר 2001 בגיל 63.
ציון אישי לפרק זה:
שלכם, זוחל השטיח.

hospital_food

New member
חלק=חלש

פרק שלם שעוסק רק בכסף זה דוחה!!! הפרק שהכי לא אהבתי אולי בכלל בסדרה

Carpet Crawler

New member
הוא מהפחות חביבים גם עליי...

אבל אני לא חושב שזה פרק גרוע, כשם שאני לא חושב שאף פרק ב"סיינפלד" הוא גרוע. אבל זו דוגמה לפרק שנופל לדעתי מרוב פרקי הסדרה. אני חייב גם להודות שאני טיפה משוחד ולכן 3 כוכבים זה הציון הכי נמוך שאתן לפרק בסיינפלד. אבל אל תחשוב שזו הסיבה היחידה שהציון שלי לפרק גבוה יחסית לשלך. ואגב, שארית הפרקים בעונה הזו משפרים אותה בהדרגה לדעתי. הפרק של מחר למשל הוא מהטובים בעונה הזו (כרגיל, התקציר יגיע באישון לילה), ופרקים כמו "The Van Buren Boys" ו"The Susie" שישודרו בימים ראשון ושני הם אמנם לא מהכי מצחיקים בסדרה, אבל יש הרבה מסרים נוקבים מאחוריהם. כנ"ל לגבי "The English Patient" שישודר ביום שלישי. שלא לדבר על הפרק הטוב ביותר בעונה השמינית ובכלל מהטובים בסדרה, "ידה, ידה, ידה", שישודר ביום ראשון הבא - פרק פשוט גאוני שהשיב את הכבוד לעונה הזו שבגדול מבחינתי הייתה מאכזבת ופחות טובה מכל עונה אחרת בסדרה. זוחל השטיח, מנבא.

hospital_food

New member
לא לשכוח גם את "החרופ"

הפרק שגורג´ הופך את המשרד שלו לחדר שינה

IC4

New member
אחח החרופ.......

GLC MUST LIVE ON בל גם נשכח את ג´ורג´ ה"מועסק" ב PLAY NOW ומנהל מלחמה על המשרד שלו משמח אותי רק להיזכר בזה im a weed in hitler´s bunker

bogz

New member
איזה פרק אדיר!!!

"ידה ידה ידה" זה נראה לי הפרק הכי הכי טוב בסדרה, ראיתי אותו הכי הרבה פעמים! וגם "החרופ" פרק מעולה. אבל עוד פרק מצויין זה "The Voice" אחד האהובים עליי. מתי ישדרו אותו אם לא שידרו אותו עדיין?

Carpet Crawler

New member
"The Voice" לא היה בעונה השמינית

אלא היה הפרק השני בעונה התשיעית והאחרונה בסדרה. לפי החישובים שלי הוא ישודר ביום שני ה-4 במרץ. בחישובים האלה לקחתי בחשבון שאיפשהו באמצע יהיה ערב פורים ואני לא בטוח אם מתכוונים לשדר "סיינפלד" באותו יום. אבל אם אני טועה אז הפרק ישודר ביום ראשון ה-3 במרץ. אגב אני חייב לציין שאישית לא מאוד התלהבתי מהפרק הזה ואני חושב שהוא מהפחות טובים בעונה התשיעית, שאותה כמו כל עונה בסדרה אני מוצא דווקא יותר טובה מהעונה השמינית שכרגע משודרת מדי יום. זוחל השטיח, תופס מחסה.

subzero

New member
מי הבין את הבדיחה של איליין?(אני לא

ukrania called, they got some space to rent so?

or001

New member
גם אני לא, כשג´רי אמר שיש לו תשובה

לריילי אז ידעתי שזה יהיה מצחיק [בכל זאת, הוא סטנדאפיסט....] וזה באמת היה מצחיק

אילן די

New member
ההסבר

קודם כל זה the ukrain called. the got some space to rent. וזה במילים פשוטות אומר - עוף לאוקראינה, יש שם מקום.

ואם זה היה בדימונה אז הייתה שואל..

למה בדימונה ולא במקום אחר
אני משער שזה סתם ככה...אבל i might be wrong...

or001

New member
אז זה היה נראה ככה:

Oh, yeah?! Well they called from Dimona. They got some space to rent......

למעלה