הפרק של היום בביפ

• פותח הנושא talrv
  • פורסם בתאריך

talrv

New member
הפרק של היום בביפ

אחלה פרק!!! נהניתי מכל רגע... הוא קצת לא מובן בצפייה ראשונה, אבל זאת הייתה צפייה שנייה שלי וקראתי פרשנויות.. אז סוף סוף ראיתי והבנתי הכל.... רק שאלה אחת יש לי.. היה משפט בחלום של באפי, שטארה אמרה לה, ואני בטוחה ששמעתי אותו איפה שהוא, בעונה החמישית כנראה... You think you what´s to come? What are you? You didn´t even begun.. ציטוט ממש לא מדויק, מהזיכרון שלי... אם מישהו יודע איפה הוא מוזכר שוב, הוא יכול בבקשה להגיד לי, כי אני אשתגע אם אני לא אדע.. (זה מהדברים הקטנים האלה שמציקים כזה ולא עוזבים אותך?? מכירים??)

ד י י ז י

New member
לא הבנתי כמעט כלום שם..

אני לא בטוחה , אבל אולי זה ספוילר..
אבל כמו שהרוב אמרו , כנראה אני צריכה לראות שוב.. הבנתי את הקטעים על דון (האם זה ספוילר?) בחלום של באפי אבל את שאר החלומות בקושי הבנתי (את של ווילו במיוחד..)

nAm250

New member
אם אני לא טועה

הוא בפרק הראשון בעונה החמישית "באפי נגד דראקולה" אבל יכול להיות שאני מתבלבלת עם פרק אחר אבל אני בטוחה שהוא הופיע שוב בעונה החמישית

GreeCheeMan

New member
ומה הקטע של האיש עם הגבינה?

זה היה די אידיוטי (אלא אם כן יש לזה פרוש כלשהו). למרות שאני בעד אנשים עם גבינה, הכינוי שלי זה איש הגבינה הירוקה: GreeCheeMan = Green Cheese Man

trilliane

Well-known member
מנהל
לאיש הגבינה *אין* שום משמעות.

ג´וס חוזר ומתעקש על זה... הוא רצה להכניס משהו שיהיה בחלומות של כולם ויהיה נטול משמעות, וזה היה איש הגבינה. אגב, אחד המשפטים שהוא אומר (בחלום של באפי כמדומני) - I wear the cheese, the cheese don´t wear me (משהו כזה, אני מצטטת מהזכרון) נלקח מהסרט "האיש במסכת הברזל" עם לאונרדו דה-קפריו. הוא אומר שם את המשפט הזה (במקום עם גבינה, עם מסכה) וזה מצא חן בעיני ג´וס...

blackwolf

New member
האם שמת לב

שהם רומזים שם גם למחזמר ולטאבולה ראסה? ספויילרים 6... ג´ילס מזכיר שיש שירים ב´מותו של סוכן´, ואומר משהו על לשיר שירים ולא לזייף או משהו כזה. בקטע של זאנדר בנדנדות הם מתארים את הכריש מטאבולה ראסה במדויק. אני תוהה אם הם לקחו את התיאור והתאימו לו שד או אם הם חשבו על זה כבר כשעשו את חסרי מנוח. סוף ספויילר. אני גם תוהה אם הם התאימו את המדבר של באפי ב´התערבות´( INTERVENTION) למדבר בחסרי מנוח, או שזה היה מתוכנן.

trilliane

Well-known member
מנהל
דווקא לא כ"כ... (ספוילר עונה 6)

למחזמר הם בוודאות לא רומזים, זה היה סתם מקרי; גם לא ממש לטאבולה ראסה. הפרק לא תוכנן אז, גם לא הכריש (פרט לכך, ג´וס לא כתב את הפרק ההוא, אני לא משוכנעת שדמות הכריש היא בכלל המצאה שלו) ואני לא זוכרת שהם תיארו אותו. הם מתארים שם את הקוטלת הראשונה, אם אני זוכרת נכון, לא את הכריש... אם זה מתאים, זוהי מקריות לשמה. בעניין החליפה של ספייק, ג´וס ידע כבר אז שהיא עוד תחזור, הוא רק לא ידע איך ומתי. למען האמת, הוא חשב שזה יגיע הרבה קודם (אולי בעונה 5 למשל) אבל בסופו של דבר זה יצא רק ב"טאבולה ראסה". אגב, יש פה כן משמעות נוספת - בסצינת הנדנדות ספייק הוא המתלמד, החניך של ג´יילס, ובטאבולה ראסה הוא כביכול הבן שלו... כך שיש כאן מעין הקבלה חוזרת של יחסי אב-בן. בוודאי שהתאימו את המדבר בהתערבות למדבר ברסטלס! זה לא ברור מאליו?

idanyd

New member
"נו ודאי"

ב-"Intervention", כשבאפי עומדת מול המדבר, היא אומרת משהו בסגנון "I know this place". והיא מכירה אותו מ-"Restless", כמובן.

blackwolf

New member
אני יודעת שהיא אומרת את זה

אבל המרחק בין סוף עונה רביעית לכמעט סוף עונה חמישית הוא גדול מאוד. הוא ממש תכננן את זה? כי אם כן, זה אומר שכל(!) עוד חמש הייתה פחות או יותר מתוכננת כבר מסוף עונה ארבע. ספויילרים שש... בקשר לטאבולה ראסה והחלום, ידעתי ששכחתי משהו. לחליפה לא שמתי לב, אבל כן שמתי לב ליחסי קירבה ביניהם ולמשמעות שלהם. העניין שהוא שקשה לי לבלוע שיכול להיות שהוא תכננן כל כך רחוק, או אפילו רחוק עד כדי סוף עונה חמישית, זה פשוט רחוק מידי ( אני מתייחסת למדבר).

trilliane

Well-known member
מנהל
אה, אני חושבת שעכשיו הבנתי אותך

את מתכוונת בכיוון ההפוך? שכבר בסוף עונה 4 הוא הציג לנו את המדבר כדי שבעונה 5 הוא יחזור אליו שוב? אז זה לא בהכרח... אבל למה לחשוב הפוך? אז הוא עשה את רסטלס, ובו המדבר סימן משהו קצת אחר והיתה לו משמעות שלמה בפני עצמו, בלי קשר לעתיד הסדרה; וכשהוא היה צריך להפגיש את באפי שוב עם הקוטלת הראשונה בעונה 5, הוא שלח אותה שוב למדבר. הגיוני? כן. בעייתי? לא. מסתדר מצויין? בהחלט. אותו הדבר בקשר לטאבולה ראסה, לא, הוא לא תכנן את זה עד כדי כך רחוק. אם החליפה חזרה בפרק ההוא, זה היה כיוון שבפעם הקודמת שנעשה בה שימוש, המשמעות היתה כך וכך, וכשהגיעה משמעות נוספת דומה בפרק אחר, נשלפה החליפה. "טאבולה ראסה" לא היה פרק שג´וס כתב, והוא בהחלט לא תוכנן כבר בסוף עונה 4, לא צריך להיסחף. עלילות כלליות לעונות הוא כן מתכנן עונה, לפעמים אפילו שתיים מראש, אבל לא עד רמת הפרק הבודד. ג´וס רק אמר שהיה תכנון להחזיר את החליפה מתישהו בעתיד. הוא לא ידע מתי ואיך, זה בדיוק מה שאמרתי בפרק הקודם. בקיצור - אפשר לבנות על רמזים שפוזרו בעבר וליצוק לתוכם משמעות בדיעבד; בהחלט עושים את זה! לא כל דבר בהכרח מתוכנן כ"כ הרבה זמן מראש. דווקא לגבי המשפט האחרון שלך אני לא מסכימה - ג´וס בהחלט מתכנן לפחות עונה קדימה, ברמת הקווים המאד כלליים של העונה. סוף עונה 5 לא כה רחוק מסוף עונה 4... ממש לא. האם ג´וס ידע מה הוא מתכנן לסוף עונה 5 בסוף עונה 4? לדעתי כן. יש סיפור מאד ידוע על קריסטין סאת´רלנד (ג´וייס) שרצתה לעזוב את הסדרה בסוף עונה 3. ג´וס אמר לה שהיא לא יכולה לעזוב, כיוון שהוא עוד צריך להרוג אותה בעונה 5... והנה לך דוגמה נוספת, ששמעתי את אחד מהתסריטאים אומר בראיון (ספויילר לסוף עונה 6!) כל קו העלילה של ווילו המתמכרת לקסם בעונה 6 תוכנן עוד מתחילת עונה 5, החל מהפרק הראשון (מה שכמובן מעיד שתוכנן עוד לפני תחילת העונה). הסתכלי על עונה 5 במבט לאחור - כל הרמזים כבר שם... זה לא מקרי! ווילו שמציתה סתם כך אש בחוף הים היה הסימן הראשון; בפרק לפני שבועיים, כשהיא לא היתה נחרצת מספיק בעניין הרצון של דון להחזיר את ג´וייס לחיים, ואף עזרה לה קצת עם הספר; ראית את הפרק ששודר היום? הוא כ"כ מזכיר את מה שקורה באמצע עונה 6! הויכוח בין ווילו לטארה; טארה הפגועה גורמת לווילו לרוץ לספרי המאגיה שחורה ולנסות לנקום בגלורי... הכל כבר שם... וזה ממש לא מקרי. מה שלא היה ידוע בעונה 5 היה המוות של טארה - ידעו שווילו "תתחרפן" ותהיה רעה בסוף עונה 6, אבל ה"איך" תוכנן רק לקראת עונה 6, לא לפני כן (או זה לפחות מה שאחד מהתסריטאים אמר, אין לדעת מה מתחולל במוחו של ג´וס, כל עוד הוא לא מספר להם ו/או לנו...).

GreeCheeMan

New member
אני רוצה שתתנצלי ומייד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מה זאת אומרת לאיש עם הגבינה אין שום משמעות? תתקני את זה ומיד ל: לאיש עם הגבינה הצהובה אין שום משמעות כי לאיש עם הגבינה הירוקה יש הרבה משמעות

GreeCheeMan

New member
ההודעה כמובן הייתה מיועדת ל:

trilliane כשתפוז האלה עשו את השינוי בפורומים שהפך אותם לאבטיח, הם שיבשו משהו במערכת של הפורומים הודעות לא תמיד מופיעות איפה שהן אמורות להיות

Idomania

New member
שאלה בקשר לפרק..

כשבאפי מתחילה את החלום שלה היא מתחילה אותו ישר בחדר שלה עם טארה , לא?? אוקיי קראתי את שהחלום מתחיל ככה ואני פשוט לא זוכר.. Buffy is sleeping in her dorm room when Anya tells her to wake up. She sees Anya in Willow´s bed and tells her she´s not in charge of these things. Anya continues to plead with her, but Buffy needs her beauty sleep and turns on her back. The creature is hanging from the ceiling above her and growls at her. אוקיי אני לא זוכר את הקטע הזה!!! למרות שהמשפט האחרון זה מתאים לתיאור לקטע מהפתיחה של העונה החמשית

Idomania

New member
אוקיי לא משנה..

הורדתי את הפרק וכבר ראיתי שזה ככה.. אבל שמתי לב למשהו נוסף בפרק המיטה שבאפי מסתכלת עלייה (אותה אחת שבאפי ופיית עמדו לידה..) היא לא המיטה של באפי.. אלא המיטה של דאון.. וגם בסוף החדר שבאפי עוברת לידו ומסתכלת עליו הוא בעצם החדר של דאון ובגלל זה נכנס המשפט שטארה אומרת על "את חושבת שאת יודעת אבל עוד לא התחלת.." די בקיצור אבל זה בערך המסר... ועוד משהו אני חושב שיש מין קשר כלשהוא לחתול לקוטלות בחלום בסוף העונה השלישית באפי ופיית מדברים על החתול ובאפי שואלת מי אדאג לו ופיית אומרת שהדברים האלה דואגים לעצמם.. כמו הקוטלת הראשונה שלא היה לה צופה והיא נאלצה להתמודד עם זה לבד. וגם בחלום של וילו טארה אומרת שאם צריך לדאוג שלחתול אין שם.. ובהמשך נראה לי שהקוטלת עצמה אומרת שאין לה שם והקטע שטארה דואגת לחתול מראה שעכשיו לקוטלת באפי יש מישהו שדואג לה-החברים שלה. וגם כשוילו מסתכלת דרך החלון לורואה כביכול את הקוטלת הראשונה מראים את החתול מיד אחר כך והוא דומה בכהליכה שלו לקוטלת.. בכלל אוקיי נגיד שהיא הייתה הקוטלת הראשונה אבל למה היא נראת כמו איזה שד ולא כמו בן אדם.???

trilliane

Well-known member
מנהל
שאני אתנצל? שג´וס יתנצל!

אני רק ציטטתי דברי ג´וס חיים
. אני מסרבת בתוקף להנצל. כל טענה ומענה שיש לך אתה מוזמן להפנות אליו (לא דרכי, לצערי הרב אנחנו לא מקושרים ישירות, למרות שאני מניחה שהרושם מטעה, לפעמים...
). נ.ב. גבינה ירוקה? הא?

GreeCheeMan

New member
מישו יכול לכתוב פרשנות /ניתוח לפרק?

או לפחות לתת קישור (עדיף בעברית)? אני יודע שהפרק מלא רמזים, שחלק מהם הבנתי נגיד כמו |מיני |ספיולר| שידוע לרוב הפורום|: הקטעים עם המיטה שמרמזים על דון (למה לעזאזל הייתי חייב לקרוא את הספוילרים האלה?????) אבל אני בטוח שיש עוד הרבה רמזים לעונות הבאות

אוי! בדיוק קראתי פרשנות נהדרת

ומפורטת עד מאוד
במסך המפוצל, שענתה כמעט על כל תהייה שהיתה לי בקשר לפרק, (שאגב ראית 3 פעמים עד שהצלחתי לקלוט משהו
) החלק היחיד שלא הבנתי היה הדמות של הקוטלת הראשונה- האם היא ייצוג של הכוח שעובר בירושה, או באמת הרוח של הקוטלת עצמה, וכל הזעם שהיה בה והעינויים שהיא העבירה אותם, היו כנקמה על שהשתמשו בכוח שלה לכישוף? כלומר "הקוטלת" זה לא כוח חיובי עם מטרות מסוימות? (להציל את האנושות וכל מיני) אלא פשוט..כוח? בגלל זה היא צריכה צופה? כדי שידריך אותה? (בהקשר למה שג´יילס אמר- "מעולם לא היה לך צופה") מועצת הצופים היא התארגנות של בני אנוש?.. החברים בה ירשו את התפקיד, בתור "גורל", או פשוט הצטרפו? (טוב...:) אני לא מנסחת שאלות כ"כ ברורות, אבל אם למישהו יש מושג-יהיה נחמד אם תשתפו
)

נסיון להקפצה, וקריאה לתשומת לב!

אני רואה שאתם כל הזמן כאן נזעמים על חוסר שרשור, והנה אני משרשרת בנימוס, וההודעה שוקעת אל הנשייה
אז אם למישהי/ו יש תגובות/מחשבות לחלוק-יהיה נחמד :) (ואם לא-לא נורא, רק חששתי שההודעה לא תיראה..) וראיתי שעל ה7:30 כבר הגבתם שזאת השעה המיועדת
שדון מגיעה. (ראיתם איך קראתי את תקנון הפורום?)

למעלה