הפרק השבועי - The Woman King

Ambious

New member
הפרק השבועי - The Woman King

בפרק של השבוע הילו סוף סוף מקבל תפקיד נורמלי (ברמת הסיפור, לא ברמת הדמות שמן הסתם נתקעה בעבודת שולחן מעצבנת
) ומגלה כי הרופא האזרחי מנסה להרג כמה שיותר בני סג'יטרון, ובעוד שהוא מנסה להתריע בפני כולם אף אחד לא מאמין לו. למרות שזה ישמע קצת נדוש, יש משהו להגיד על ההקבלה של הפרק לשואה - בעוד שאדאמה וטיי הם אומות העולם החזקות - ארה"ב ואנגליה למשל, שהאמת מונחת להם לפני העיניים והם לא רוצים לראות אותה. אבל אם לא נכנס יותר מדי לספיציפים, הפרק מציג לנו את היחסים בין שרון להילו באור חדש - הוא מראה לנו את הקשיים שלהם כזוג אחד מול השני, ולאו דווקא כזוג מול העולם. שרון כנראה לעולם תפחד שהילו לא בוטח בה לחלוטין או שהוא עדיין רואה בה כסיילונית יותר מאשר שהוא רואה בה כאישתו או כ- 'שרון'. בזירת גאיוס באלטר אין חדש. הוא נשאר שרץ דו פרצופי והמשפט שלו מתקרב, ונכון שהוא 'גיבור טרגי' שכזה כי בסופו של דבר כל מה שקרה לו קרה שלא באשמתו - אבל זאת הצורה שבה הוא בוחר להתמודד עם זה שמעצבנת אותי. בכל פעם שהוא נלכד בפינה - מה שקורה לו כל הזמן - במקום להתעמת מול מה שרודף אותו ולעמוד על שלו, הוא נהיה סמרטוט ומתחיל להתחנף ולהתפלש. כשהסיילונים תפסו אותו - הוא ניסה להיות סיילון. כשגלקטיקה תפסו אותו, הוא צעק שמגיע לו משפט הוגן מהיותו אזרח המושבות. אם גזע חדש של חייזרים היה מגיע פתאום ולוקח אותו בשבי, הוא היה מתחנן שלא יעשו לו כלום כי הוא בעצמו חייזר. לעומתו יש את הילו למשל - למרות שהם לא קשורים אחד לשני באופן ישיר (אולי מלבד העובדה שהילו הוא האבא האמיתי של הרה, בעוד גאיוס חושב שהוא האבא ה- 'רוחני' (?) שלה) - שיעמוד על שלו ועל מה שהוא מאמין בו ומה שהוא מאמין שמגדיר אותו - עד הסוף המר. לדעתי הדמות היותר מעניינת בסיפור הזה היא דווקא קפריקה 6. ראינו לאורך הסדרה איך היא לאט לאט משתנה ומתרככת, ומתחילה לראות את הדברים באור קצת יותר שחור ולבן כמו רוב הסיילונים. אז נכון שהיא כביכול המקבילה הסיילונית של גאיוס באלטר, דמות המראה שלו, אבל יש משהו בדמות שלה שהוא הרבה יותר חזק - יותר משמעותי. לדעתי בעתיד נראה אותה לוקחת חלק חשוב בקידום המטא-עלילה (Meta-story, הסיפור שברקע של הסיפור הראשי - או במקרה שלנו, הסיפור של המושבות, הסיילונים, בני האדם והאלים - והוויכוח על מי יצר את מי, מי בא קודם, מי זה מי ומה הקשר לאלוהים). הפרק של השבוע היה פרק אופייני לאמצע החצי השני של העונה השלישית - בעוד שאין לו חלק גדול בקידום העלילה הראשית של העונה (החיפוש אחר כדוה"א), יש לו חלק גדול מאד בחשיפת הדמויות והצגת רעיונות חדשים. מה שמייחד את הסדרה הזאת - או את היוצרים שלה, בעצם - הוא שגם פרקים שכאלה, פרקי Filler שנועדו בגדול למלא את החלל שבין הפרקים של סיפור המסגרת - הם פרקים מעולים עם משיכה מגנטית כמעט, מתח - השקעה - ומה לא. כמעט בכל סדרה אחרת הפרקים הללו הם פרקים חלשים ומיותרים, אבל בבאטלסטאר גלקטיקה אפילו הפרקים הלא חשובים והלא קשורים הם פרקים מרתקים ומעניינים, עשויים היטב - ופשוט מעולים.

tsou

New member
מסכימה לגמרי

בעניין איכות פרקי ה"פילר" ובעניין החוזק של קפריקה שש לעומת ה"בבואה" הסמרטוטית הגברית שלה כמובן, מה שרק מחזק את התהיות שלי ביחס לתפקיד שלה בסעודה האחרונה..
, ההצלבה בין הנראטיבים בפרק הזה מדגישה גם את השימושים הבעייתיים ב"רפואה".. הלואו-טכית כמובן לא הסיילונית (למרות שבמפתיע העינויים הסיילוניים עצמם התאפיינו בלואו-טק מוחלט- מכות חשמל? נו באמת)

SiC

New member
אחד הפרקים היותר גרועים ויותר משעממים

בסדרה. לדעתי :)

tsou

New member
למה, כי הוא מראה שגם בלי סיילונים

מלחמות היהודים, סליחה הגלקטים, מסתדרות יופי? אגב זה אחד הפרקים שעושים שימוש "כבד" בחומרים מסדרת המקור

SiC

New member
הוא "כבד" ו"בנאלי"

משתמש באלמנטים שכבר חרשו עליהם במלא סדרות אחרות ובגדול לא קשור לעלילה הכללית של הסדרה והעונה. זה סתם פרק כדי לסמן עוד וי בדרך ל20 פרקים בעונה. להגנתו יאמר שזה פרק של BSG, מה שאומר שהוא מופק ומבויים בצורה גאונית, העלילה אמינה לקו של הסידרה, הפסקול אחלה, המשחק טוב אבל יחסית לסדרה הוא משעמם ולא תורם יותר מידי. מזכיר את הפרק על השוק השחור מהעונה השניה שהוא לדעתי הפרק הגרוע בסדרה.

tsou

New member
אמין גאוני אבל כבד ומשעמם, הבנתי אותך ../images/Emo13.gif

לדעתי האישית התרומה לעונה ולסדרה בהחלט קיימת, גם בפרק הזה - בהקשר השימוש ב"מדע" שהפרק מציג שתי פנים "מקבילות" שלו, לשם שינוי לא בשפה הטרנס-אנושית אלא בשפה טלויזיונית אנכרוניסטית יותר (שמקבילה לאנכרוניזם של הבטלסטאר גלקטיקה לעומת ספינות האם הסיילוניות, או לאנכרוניזם של סדרת המקור לעומת הנוכחית). וגם כמובן בפרק על השוק השחור, שחוץ מפיתוח הדמות של אפולו (ברוח סדרת המקור, רק שכאן אפולו משחק את התפקיד המקורי של סטארבק) ייצר הקבלה מרתקת דוקא בין השימוש הגלקטי בנשים וילדות לבין השימוש הסיילוני בהן.

Ambious

New member
שוב - הכל יחסי

אמנם הוא פרק יחסית חלש לשאר פרקי הסדרה, אבל כפי שאמרתי - הוא מוכיח שגם פרק חלש של BSG הוא עדיין מהנה ומרתק.

Mr Majar

New member
אני לא זוכר את השם שלו

בסוף העונה השניה אבל אחד מהיוצרים אמר שהפרק שהוא הכי אהב זה את "שוק שחור" אז אני מניח שזה באמת עניין של טעם.

Mr Majar

New member
הסיבה שאני רואה את הסדרה הזו

היא גאיוס באלטר. גאיוס הוא לא דמות טראגית הוא נבלה. נבלה מזן חדש שעדין לא ראיתי כמוהו באיזה שהוא מקום, אבל הוא נבלה. ונבלה שמשוחקת ע"י שחקן אדיר. הוא אדם קטן, חלש, שמעניין אותו רק הרווחה שלו, לא חושב על אף אחד למעט גאיוס באלטר ובנוסף יש לו לפעמים רגשות אשמה על זה. (בעיקר בעונה הראשונה)- אני מת עליו. קפריקה 6 לא יותר חזקה ממנו. הדמות שיש לו בראש שלו חזקה יותר ממנו מצד שני הגאיוס שיש לקפריקה 6 בראש חזקה יותר ממנה. קפריקה 6 חלשה באותה מידה כמוהו. זה שהיא לא נבלה כמוהו לא הופכת אותה לחזקה יותר.

tsou

New member
היי, תראו מי חזר לפורום

אתה פשוט מסנוור על ידי האהבה שלך לנבלות שייקספיריות ומאציל מתכונותיהם על באלתר הנודניק ב ר ו ר שקפריקה שש חזקה ממנו- היא לא נשברת במאסר, לא מתחננת ולמעשה בכלל מתנדבת להחזיר את שרון והרה לגלקטיקה, מה שגאיוס בחיים לא היה עושה

Mr Majar

New member
מעולם לא עזבתי../images/Emo66.gif

עלית עלי ובגדול- אני משוגע על נבלות שייקספיריות ובמיוחד ריצ'רד השלישי קשישה. ההבדל ביניהם הוא לא בחוזק הוא באופי. באלטר הוא נבלה נחשית שימכור את אמא שלו בעבור נזיד עדשים ואף פחות מזה ואילו קפריקה 6 היא יותר בחורה שמחפשת את עצמה. מחיפשת את המקום שלה בעולם אחרי שבאלטר ו 3 העיפו אותה מהיחסים המשולשים שלהם היא הגיבה כמו אישה כנועה שמקבלת את הדין ולא נלחמה על באלטר. ובכלל איך אפשר לומר על אישה שמאוהבת בבאלטר שהיא אישה חזקה?? גאיוס? להחזיר את הרה ושרון לגאלקטיקה? למה שהוא יעשה את זה? איך זה משרת את האינטרסים שלו? איך זה עוזר לו? זה לא חוזק, זה היכולת לשאול את השאלות הנכונות

tsou

New member
../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

רק אישה מאד חזקה יכולה להתאהב בסמרטוט כמו באלתר ! השאלה האמיתית היא כמובן מהו שנותן לה את החוזק הזה, והרי ניחוש פראי : יש רמז בצילום הסעודה האחרונה אגב קפריקה שש מישהו שגם אני בעוונותי שכחתי את שמו שהגדיר אותה באופן שידבר אליך, הוא אמר שבסקאלה של האופי הסיילוני שנע בין נבלה פסיכופאטית (נניח מספר שלוש לפני ההארה) לבין אנושיות ממש (נניח שרון) קפריקה שש נמצאת באמצע מתקשה להחליט על הכוון

tsou

New member
כן כן

אני יודעת ומקדימה את טיעון-הנגד הצפוי שלך, שקפריקה שבראש של באלתר סאדיסטית בעוד באלתר שבראש של קפריקה מחזק ותומך.. מה שתפרש בוודאי כחוזק שלו (בעוד שזה סתם מאזוכיזם!) לעומת חולשה שלה (בעוד שבאלתר חזק זו התקה של תכונה שלה..)

Mr Majar

New member
הוא לא חזק הוא גאון

אני לא טוען שהוא חזק- למרות שיש לו את החוזק שלו. אחרי שהכל הוא הגיע להשיגים לא מבוטלים כמו להשיג פצצת אתום, להמציא מגלה סיילונים, לשכב עם סטארבאק- בכל זאת אלה השיגים שלא כל אחד יכול להתגאות בהם. מצד שני זה לא הופך את קפריקה 6 לחזקה. גם היא בסרט רע לא פחות ממנו. לגבי מה שמתרחש בראש. קפריקה בראש של באלטר היא בדיוק כמו באלטר רק בלי נקיפות המפון. היא פשוט מעודדת אותו לעשות את מה שצריך והיא מאמינה בכל ליבה שהוא האדם הכי חשוב ביקום. אם זה לא תיאור של באלטר, אז אני לא יודע מה כן. ואצלה זה בדיוק אותו הדבר (למרות שלא מרים יותר מידי את באלטר שבראש שלה) הם לא הפכים, הם זוג יונים. ומאיפה הבאת את זה שרק אישה חזקה יכולה להתאהב באדם כמו באלטר? אנחנו כנראה מגדירים נשים חזקות. את'ינה בעיני, היא האישה הכי חזקה מכל הנשים בסדרה, כולל רוזלין.

tsou

New member
גאון שזוכה בפרס בעזרת קפריקה שש שנתנה לו טיפ!

זוכר שקפריקה שבראש שלו עודדה אותו להתאבד בתא בתליה? איך זה מסתדר עם "תיאור של באלתר" בדיוק? אתינה אכן אישה "חזקה" שמתאהבת בגבר אידיאליסט וחזק הרבה פחות. זו עוד דוגמה :)

Mr Majar

New member
אור ואהבה בגוף ההודעה

מה הקטע שלך עם השנאת גברים הזו? למה הילו חלש יותר מאתינה? למה אתינה היא "חזקה" בעינך ולא פשוט חזקה? ולמה יש לי הרגשה שאת ואני לעולם לא נוכל אי פעם להסכים על משהו?
חלק מכל אדם זה שנאה עצמית. באותם רגעים באלטר שנא את עצמו.

tsou

New member
קבל קמצוץ אור ואהבה בחזרה

שוב אתה מבלבל ביני לבין הסדרה שאתה מלביש עליה דברים שלך בכלל :) "חזקה" כי מדובר בייצוג טלוויזיוני של חוזק לא בדבר עצמו.. הקידודים מאד בולטים במקרה של אתינה היות והיא עוברת סדרה ארוכה של "מבחני חוזק" שמטרתם לטשטש מאד את הגבול בין סיילון לגלקטי.. על הדמות של הילו כבר היה שרשור. לגבי באלתר, תחליט כבר! או שקפריקה שש שלו היא התגלמות האהבה העצמית שלו או שההיפך.. אגב מה הטייק שלך על שלי גודפרי בנדון?

Mr Majar

New member
למה קמצוץ למה?

היא מייצגת את האני הפנימי חסר העכבות שלו. לרוב האני שפנימי הזה בכל אדם הוא אהבה עצמית חסרת גבולות ולפעמים היא רצון להרס עצמי. חוץ מזה אני חושב שכשהיא אומרת לו להתאבד זה יותר כדי שהוא יראה באיזה מצב מסכן הוא נמצא וכדי שהוא יפסיק לרחם על עצמו ויקח את עצמו בידיים. לגבי שלי אין לי תשובה חד משמעית. לדעתי היא הייתה סיילונית אמיתית ולא יצוג בתוך המוח שלו. מה התיאוריה שלך לגבי הדמויות שבתוך הראשים של באלטר וקפריקה 6?

tsou

New member
טוב אז שני קמצוצים :)

התיאוריה שלי היא ששלי גודפרי נועדה לחבל בתיאוריה הנוחה שלך (ושל אולי עוד אי אלו צופים) של ייצוג עצמי בתוך הראש שלו
באלתר ושש שלו הם הגירסה הסייברפאנקית האפלה לקומיקס קלווין והובס. למי שלא מכיר את הסדרה המופלאה הזו, קלווין הוא ילד קטן והובס הוא נמר גדול, שבדומה לקפריקה שש, רק קלווין יכול לראות (ולשחק איתו ולהאכיל אותו טונה)- ברגע שמבוגר נכנס לפאנל, מופיע רק נמר צעצוע. טוב זה קומיקס אופטימי ולא מד"ב סייברפאנקי אפל אז קלווין לא נשאר לבד עם המכנסיים למטה כמו באלתר, אבל מעבר לזה מדובר באותו עקרון - ילד קטן וחלש (או מדען קטן וחלש) ממציא נמר(ה) אימתני(ת). אילו הופיע הובס "מציאותי" בסדרה פתאום וכולם יכלו לראות אותו, זה היה מנפץ את עולמו הפנימי של הילד. על דמות כמו באלתר, התוצאות איכשהו פחות הרסניות. ומי ש נ ו ר א רוצה גם לא יתקשה לפרשן את שלי גודפרי כהקצנה של הייצוג הפנימי הבאלתרי והדבקה של אחרים עם מבנה אישיות אולי גם כן קצת בעייתי (כמו אדאמה למשל) ב"מציאותיות" שלו.

למעלה