הפרק השבועי

הפרק השבועי ../images/Emo158.gif

פרטי הפרק בעברית
שם הפרק: רמאות [הטעיה/הולכת שולל/תעתוע – תבחרו מה שבא לכם
]
תקציר: האוס ופורמן ממשיכים להתגרות זה בזה, עם תעלולים כמו הזמנת בדיקות MRI למחלקת היולדות כולה בתירוץ ש"אחד מהמטופלים עלול למעשה למצוא את זה מועיל". בינתיים, הצוות מתמודד עם מטופלת שמזייפת מחלות בעזרת תרופות, ולבסוף משחררים אותה בניגוד לרצונה תחת האבחנה של תסמונת מינכהאוזן. למרבה המזל, האוס חושב אחרת, ובמעשה נועז מביא אותה חזרה לבית החולים בו מתגלה ברגע האחרון מצבה המסכן חיים. ואע"פ שפורמן מותח ביקורת על המקרה באוזני קדי, הוא בכל זאת נזכר [בעצב
] שנשארו לו עוד שבועיים שלמים כמפקח על האוס [ממש רחמנות]. פרטי הפרק באנגלית
שם הפרק: Deception
תקציר: House continues to butt heads with Dr. Foreman following his recent promotion to department head, with such stunts as ordering MRI exams for the entire maternity ward on the premise that "one of them might actually have needed it." Meanwhile, the team takes on a patient who fakes diseases and conditions with the help of seizure causing drugs, finally releasing her against her will, citing her condition as Münchausen syndrome. Fortunately, House believes otherwise, and a bold stunt brings her back to the hospital where a truly life threatening condition is discovered in the nick of time. While Foreman is criticized lightly for the incident by Cuddy, he is nevertheless reminded that he has two weeks remaining as House's superior. פרטים נוספים
כתב: Michael R. Perry
ביים: Deran Sarafian
שודר לראשונה: 13 בדצמבר 2005
מס' האנשים שצפו: 14,647,000
מס' הפרק: 9 בעונה השנייה, 31 בסדרה כולה שירים בפרק
Vince Guaraldi Trio - Christmas Time is Here

randomguy

New member
תודה רבה נעמה שזכרת מה שביקשתי

וזה באמת עוזר כמו ששיערתי...צדקתי באבחנה של הבעיה ולכן הטיפול מצליח
תשדלי לזכור גם בשבועות הבאים לכתוב את הלינקים בהודעה נפרדת

האוס וקמרון

אהבתי אותם בפרק הזה
קמרון נהייתה ממש האוסית לתפארת. ממתי קמרון הרכרוכית מתנהגת כ"כ בגסות למטופל ועושה עליו ניסויים סגנון האוס?
[השארת הכדורים מול המיטה שלה, וכל השיחה שהייתה להן. מאד הזוי לראות את קמרון מתנהגת ככה]

לא הבנתם!

היא לא ניהתיה סתם כזאת- זה רק אחרי שהיא שאלה את האוס אם פורמן קיבל את התפקיד ולא היא כי היא לא סמכותית והוא ענה לה שכן- שהיא רכרוכית מידי- לכן היא ניסתה להיות יותר קחושה למרות שראו שזה ממש לא מתאים לה... ככה אני הבנתי את זה לפחות..

randomguy

New member
!GO CAMERON../images/Emo70.gif

קמרון בפרקים האחרונים הולכת ותופסת יותר ויותר יוזמה. באמת כמו שנעמה אמרה, יש שינויים משמעותיים בהתנהגות של קמרון. היוזמה שהיא לקחה על עצמה כשהחליטה על הדיאגנוזה המשוערת (וצדקה!) ובדקה אותה תוך התעלמות מהאחרים (להם היו השערות שונות משלה) היתה במידה מסויימה תגובה לכל המצב החדש בההירכיה ובפרט בהעדפה של פורמן במקומה (כמו שאמרה נתלי) אבל הפרשנות של נתלי לא נכונה. ההתנהגות הקשוחה (ביצ'ית) שהיא הפגינה מול החולה לא היתה תגובה על הטענה שחסר לה סמכותיות כי היא לא הפגינה את ההתנהגות הזאת מול הצוות אלא מול החולה. להתנהגות הזאת היתה סיבה רפואית טהורה
היא הלכה עד הסוף עם הניסוי שלה, ולצורך כך היה צריך להיות ברור לחולה שהיא נחשפה כחולת סינדרום מינחהוזן, כדי להביא אותה למצב שתפעל מייד כדי לפגוע בעצמה בצורה שתראה שאולי בכל זאת היא באמת חולה. וכמו שנעמה אמרה, הניסוי שקמרון עשתה היה לגמרי בסגנון של האוס, היא למדה ממנו דבר או שניים. כל הכבוד לקמרון!!!

האוס והמטופלת

עוד דבר שהיה מעניין לראות בפרק הזה זו הגישה הפיזית של האוס למטופל[ת]. לדוגמא: הדיקור המותני הכושל. הוא באמת צריך לרדת אל העם לפעמים, אחרת זה הופך להיות מסוכן.

pink panther 8

New member
הוא עשה את זה בכוונה...

הוא בכוונה עשה דיקור כושל כדי להוכיח את האיבחון שלו למרות שהוא לא היה נכון(האיבחון)

randomguy

New member
לפי מה שזכור לי הוא לא עשה את זה

בכוונה. אם אני זוכר נכון פשוט המטופלת זזה כי היה לה משהו (לחץ דם גבוה או משהו אני לא זוכר בדיוק). וזה מאוד קשה לעשות בדיקת ניקור מותני, זה חייב להיות מאוד מדוייק. במציאות רק נוירולוגים עושים את הבדיקה הזאת. אז האוס לא פישל, לא בכוונה ולא בטעות, פשוט החולה זזה ולא היה אפשר להחדיר את המחט בדיוק למקום הנכון. אבל אני לא בטוח שאני זוכר בדיוק מה קרה בסצינה הזאת.

Hieros Gamos

New member
הוא עשה את זה בכוונה כדי לגרום לה

ללחץ. האוס לא מפשל בשטויות כאלה וזה לא כי היא זזה

randomguy

New member
טוב אמרתי שאני לא זוכר בדיוק ../images/Emo4.gif

מלכתחילה לא הייתי כותב על משהו שאני לא זוכר בדיוק, פשוט רציתי לעזור לנעמה שלא תצא "אהבלה". נעמה, נסיתי לחלץ אותך מהחול הטובעני ונפלתי לתוכו גם

למעלה