הפרק היומי

הפרק היומי../images/Emo13.gif

טוואנדה נפגשת עם אינאלה ומשתפת אותה בנימת טון של אינאלה כאשר טוואנדה שומעת אותה היא מרגישה פחד ותסכול. אינאלה לוקחת אותה למסע ילדות ומפגישה אותה עם אימא שלה ושניהם עוברות מסע ילדות .ובכך אינאלה עוזרת לטוואנדה להבין שמה שמרגישה טוואנדה כלפי אינאלה זה בעקבות התנהגות אימא . אינאלה מזכירה לה את אמא שלה .( אבסורדי במקצת לדעתי) רונדה נפגשת עם גיוסי ושואלת אותה מה היא למדה מיזה שהיא חזרה למאמנים שרונדה שלחה לה והתנצלה בפניהם. היא ציינה שהיא למדה שהיא קצת חוששת מנימת הקול של אנשים עם קצת יותר ידע ממנה היא נלחצת ונסגרת. רונדה מגיעה לבית ומוסרת לבנות שיש ועדת ביקורת. כל הבנות לחוצות וטי חוששת שאותה יעיפו היום . קים משכנעת את טי שלא יעיפו אותה. בנתים גיוסי מתשאלת 3 שמרטפיות אצלה בבית על מנת לסים את משימתה שרונדה נתנה לה עקב זלזול מצד גיוסי על קטע של להתמסר לתהליכים . ולהבין שרונדה נותנת לה מומחים וגיו'סי לא משתפת איתם פעולה אלא מזלזלת בהם מתוך לא מודע שבתוך גיו'סי לדעת היא זאת שצריכה לנתב שיחה ולשאול א תהשאלות הנכונות ולא קלחת את זה למקום של חוסר בטחון. 3 שמרטפיות מגיעות לבית את הראשונה גיו'סי שואלת מה המקרה הכי גרוע שהיה לך עם ילדים והיא עונה לא (לדעתי נו באמת <) השמרטפית השניה מגיעה לבית וגיוסי שואלת אותה מה המקרה הכי גרוע שהיה לה עם שמרטפיות והשניה אומרת שלא קרה כלום עם זכרוני נכון. השלישית מודה בחנק . גיוסי משתפת שהיא עיקביתעם כל השמרטפיות עקב המשימה שרונדה הטילה עליה . בועדת ביקורת גיו'סי עולה ראשונה לדוכן העדים, ומשתפת שהיום יותר קל לה לסמוך ולקבל ביקורת מאחרים בלי להתפוצצ מכעס. כל הבנות נתנו לה ביקורת ורצו שתשאר. היא קיבלה 85 על יום אחד בלבד בכל שהותה בבית החדש שבאותו היום שהיה במקרה ביום של הועדה שהיא הראתה נכונות לבצע את התרגילים מיצידה בלי ציניות . טי היתה בהלם שגיוסי קיבלה 85 ועוד על יום אחד בלבד? גי'ניפר עולה לדוכן העדים, ומציינת שהיא שואפת לאהוב ללא תנאים וזה הכי קשה לה לעשות והיא מקבלת B . סני עולה אחרונה לדוכן העדים ומודיעים לה שלאחר שהפגינה אומץ רב, להגיע לבית בגיל 18 ורונדה אומרת שהיא חושבת שאם היתה במקום סני בת 18 לא היה לה את האומץ לעשות כך וגם אינאלה. וכנ"ל הבנות........ ופתאום אמרו שהיא מבצעת את התרגילים כמו שצריך ושהיא מסימת. כן כן סני מסימת. מה דעתכם על כך שגיו'סי קיבלה 85? ומה דעתכם על כך שטי כועסת על זה שגיוסי קיבלה 85 ועוד על יום אחד בלבד של עבודה? זה ניראה לי אדיוטי להגיד כך מצד טי כאילו מה ? אתם פתאום לא חברות טובות ?

פיפיטה

New member
ווואוווווו../images/Emo2.gif

לא ראיתי עדיין אבל לפי הסיכום היומי יש מה לראות היום . פרק מלא חומר ושינויים אני שמחה בשביל סניי היא השיגה את מטרתה יודעת לתפקד ועשתה עבודה טובה ,בחורה עיוורת בת 18 בלבד עם ראש פתוח, כנראה שהיא באה מסביבה אוהבת תומכת והיה לה בסיס טוב בהתחלה.

דוגרי לא מגיע לג'וסי B

ואני כן מבינה את הכעס של טי ,זה באמת מצטייר לא פיירי! אם כל הכבוד רונדה אמרה לה שהיא תקבל C ואחרי יום אחד של עבודה!! יום אחד!!! היא מקבלת B
לא ממש הוגן... וכל הכבוד לסניי

סניי מעצבנת!!

מלשנית ילדה חננה כזאת טוב שהיא עזבה נמאס ממנה כבר ( לי לפחות) ומה הקשר טוואנדה יורדת על ג'וסי כאילו לוקחים ממנה נקודות מה מפריע לה??!! גם כן מעצבנת! גו סאמר ווי לוב יו!!!!!!!

שושה,מה עובר עליך?

את נשמעת כאילו יש לך משהו אישי נגדה חחח (סניי) טוואנדה צודקת בהחלט,הרי היא בשעתו קיבלה פחות ניקוד על השתתפות הרבה יותר גבוהה והיא חשה בקפוח. עדיין היא לא מודעת לכך שההפקה דוחפת את גוזי החוצה. עוד מעט ירד לה האסימון.

מה טטוואנדה השתתפה../images/Emo35.gif

היא אטומה יותר מחדר אטום שמוכן למלחמה
ברגע שתפגין קצת רגש, ממש ולא כל פעם תיהיה מרוכזת בכעס שלה ובבגידות למינהן אז היא תראה עבודה אמיתי
בנתיים היחידות שעוד מראות משהו הן ג'ניפר וקים

לא ראיתי

וסביר להניח שגם לא אראהההה בגלל שאין שידור חוזר בבוקר ( בשעה נורמלית) בעע
אמלה נראה לי יש לי רוחות רפאים בחדר, הארון שלי נסגר מעצמו (ולא החלון לא פתוח)...חח לא נורא יהיה טוב... לילה טוב לכולם היה לי יום ארוך ומתיש היום אני גמורה

פרק יפה../images/Emo70.gif

לג'וסי בהחלט לא מגיע ה85 אבל לטטואנדה הגיע ה75 שלה אז שתשבב בפינה בשקט ותנסה לפתור את ה75 שלה כמו שצריך
ולא להתווכח לי כל רגע עם איאנה... לעזעזל... אפשר לחשוב ילדים בגן (למה היא קיבלה יותר גבוהה ואני לא..) שתיהן לא השקיעו מספיק עבודה נקודה
שלא לדבר שלדעתי אינאלה טיפל'ה מחמירה עם הניקוד כלא כצורך בפרט שהבנות בקבוצתה לדעתי מתקדמות יותר מהבנות שנמצאות אצל רונדה (פרט לסניי שגם ככה לא הייתה הרבה עבודה אצלה....) סניי.. לא מאמינה שאומרת את זה אבל ברוך שפטרנו.. הגיע שלב שהיא פשוט עלתה לי על כל סעיף אפשרי... אחלה פרק
וכן למי ששאל הוא היה קצר באיזה 10 דקות...

רסקול

New member
ברור שג'וסי בדרך החוצה

בשעה טובה. הם רק מנסים לעשות את זה בצורה מכובדת יחסית. סניי, עד עכשיו לא הבנתי מה הקטע שלה. בשביל זה לא היו צריכים אותה בבית, ללמד אותה להשתמש במקל, להפגיש אותה עם כמה עיוורים ולשכנע אותה לחזור לקולג'. דמות חיוורת ומשעממת במיוחד.

לדעתי רונדה עשתה איתה חיים קלים.

היא יכלה לפתוח את הנושא של חוסר הקשר בין סניי ואביה,כמו שאיאנלה עושה עם גניפר,קים וטוואנדה. אך במקום זה העדיפה להתמקד רק בדברים הטכנים של המוגבלות החדשה שהופיעה אצלה במפתיע. מצד שני,לא נשכח כי שנת הלימודים מתחילה וסניי חייבת לחזור ללימודים, כך שיתכן וגם זה היה השיקול. וחוץ מזה איך אפשר להגיד דברים רעים על רונדה (ישנוני תהרוג פה את כולן) ואיך אפשר להגיד שהיא (אף אחד לא רואה נכון)- חיפפה.

רסקול

New member
מה דעתך על פרשנות "צינית" יותר

שלרונדה נמאס כבר מג'וזי הטפילה, שאולי היא רואה בכך השפלה מקצועית, שעדיין היא צריכה לתת "מופעי קרקס" עם החברה ג'וסי שחיה על חשבון ההפקה והמומחיות שלה, של רונדה. בעיקרון, כל מקצוע טיפולי "שואב" אנרגיות רבות מהמטפל, ויש מקומות בהם מטפל מרגיש שהוא הגיע למיצוי המשאבים שלו, ויתכן שנמאס לה כבר סופית מהג'וסי הקרציה הזו.

לרונדה נמאס באופן כללי

לדעתי הפורמט של התוכנית בעונה החדשה זה לא משהוא שרונדה בעדו.אבל ההפקה והריטניג "דרשו" אז היא שם. עדיף מלהיות חסרת עבודה. אור הזרקורים מאפשר לרונדה להרוויח כסף. היא בחרה בעונה הזו להיות פחות דומיננטית או כי יש לה עוד פרויקטים שהיא עושה או כי זה מה שאמרו לה לעשות. המעורבות הריגשית של רונדה כבר לא כמו שהיתה בעונה הישנה.צריך גם לזכור שראנה היתה המאמנת הישירה של גוסי. וכשהפילו על רונדה את גוסי היא לקחה את זה כי זה מה שהיא צריכה לעשות ולא כי ממש בה לה. צודקות אילו שאומרות שהטיפול שלה בסניי חלש. היא התמקדה בדברים הטכנים פחות רגשים.

Y. Welis

New member
לא סביר - יש לה רווח מזה

כלומר אם להיות ציניים, מדוע לא להסתכל על הכסף והכיף שבעבודה שכוללת נסיעות ושיחות? כי מעבר לצד העיסקי שהיא מטפחת (כמו כל אחד באמריקה - שם אין רוחניות בלי כסף), יש לה גם צד אידיאולוגי שהיא מנסה להעביר לאחרים, ואין ספק שהעצות שלה עוברות הלאה לצופים, גם אם לא לג'וסי עצמה. יתכן שעצם זה שג'וסי היתה קרובה יותר לראנה (שהאמינה בה מלכתחילה והשקיעה בה הכל) משפיע כאן, אבל מצד שני כדאי לזכור 'פרימדונות' מהעונה הראשונה שנהגו כמו שהתחשק להן, כמו פי-ג'יי שבילתה לה 3-4 חודשים בבית (כולל אישפוז בבית חולים) ובסוף הסתבר שהדברים שהיא חשבה על אביה לא התקיימו במציאות - היא השתנתה ממש לקראת הסוף. האם זה היה שינוי אמיתי או לצורך התוכנית? מי יודע. אבל זה בסופו של דבר אינו העיקר, אלא הדוגמא שבכך, וכן המקרים הקשים יותר שנפתרים.

להתמודד עם מוגבלות פיזית כ"כ גדולה

ועוד אחת כזו שצצה רק בגיל 18.. זה מאוד, אבל מאוד! קשה.. אני לחלוטיןם לא מסכימה איתך! הייתה לךה בושה מאוד גדולה לצאת לרחוב בכלל, זה לא דבר שולי.. בכלל לא! הביטחון שלה ירד ל-0 והיא איבדה לחלוטין שליטה בחייה (תנסה ר'ק לחשוב שיגידו לך עכשיו ללכת עד סוף ימי חייך עם כיסוי עיניים בלי יכולת להוריד אותו אף פעם.. ועוד לא סתם, פשוט מישהו שאתה לא מכיר יגש אליך מאחורה וידביק לך את הכיסוי חזק חזק בלי שתהיה מוכן לזה קודם בכלל.. ורק אז כדרך אגב יגלה לך שזה דבוק כ"כ חזק שאף אחד ושום דבר לעולם לא יוכל להוריד את זה.. נשמע לך שולי? אני במקומה הייתי מוותרת בלי לחשוב פעמיים.. אני לא רואה את עצמי מסתדרת לי ראייה.. (ואני נחשבת בן אדם חזק שמתמודד מאוד יפה.. ויש לי מוגבלות פיזית בעצמי אבל כמו שאני רואה את זה היא מתגמדת לעומת חוסר ראייה..
זה הדבר הכי מפחיד שיש!)

רסקול

New member
אני חוזר ושואל

נראה לך שכל מה שתיארת כאן מחייב טיפול של 24 שעות במשך 3 - 4 שבועות, את רצינית?

אני מצטערת לאכזב אותך אבל..

כן
זה מאוד מאוד לא פשוט להתמודד עם כזה דבר.. יש אנשים שהם נכים מלידה ולא מוכנים בשום שלב לקבל את זה או את עצמם.. ובטח שיש כאלו מבין האנשים שקיבלו את הנכות שלהם באופן פתאומי..
תחשוב על זה, הודעה כזו היא סוג של סוף העולם.. פתאום אתה מרגיש שאתה לא יכול לעשות כלום בלי עזרה.. זה בדר"כ גורם לאנשים להרגיש נטל נוראי על העולם (וגם סניי הרגישה את זה בהתחלה..) פתאום מגיעות מחשבות של "איך אפשר לאהוב אותי אם אני נטל?" ו"לא כיף להיות בחברתי כי אני לא יכולה לעשות ככה וככה וככה.. ואני לא יכולךה לצאת לכאן ולכאן.. ואני לא יכולה לראות את מה שאתם מספרים לי עליו אז פחות כיף לשתף אותי אם בכלל.." ועזוב את זה.. "אני לא רואה כ-ל-ו-ם, איך למען השם אני אמורה לעשות משהו בכלל? איזו קריירה תהיה לי? מי ירצה לקבל אותי לעבודה אם בכלל? מי יסכים להתחתן איתי אם אני כ"כ נטל? מי ירצה להביא איתי ילדים שאני לא יכולה לראות בכלל? מי יקח על עצמו את כל הנטל הזה ויסכים לעשות ה-כ-ל בשבילי? לוקח המון זמן (סניי עברה את זה מאוד מהר אם תשאל אותי..) להכחיד את כל המחשבות האלו ולהבין שזה באמת באמת לא סוף העולם ויש פתרונות להכל.. ותחשוב על זה, מדובר בילדה בת 18.. זה שלב שמראה חיצוני הוא מאוד מאוד חשוב.. ו..הילדה לא רואה! בתפיסה שלה אז אי אפשר להראות טוב ולהיות מוערכת כשאת לא רואה.. זו מרה שחורה שמאוד לא פשוט לצאת ממנה וקל הרבה יותר להיכנס למצב של חוסר תפקוד.. אז כן, אני חושבת שצריך לזה כ"כ הרבה זמן ואפילו יותר.. אלו מחשבות שקשה מאוד להשתיק, תאמין לי...

עדי היקרה,קודם כל אני מקוה שאת בסדר

עם המוגבלות הפיזית ומסתדרת איתה. תראי,אחותי בגיל 35 בערך,התגלה אצלה גידול סרטני בעין. היה הכרח להוציא אותה.מזל שבעין אחת. אחותי התגברה על כך באומץ רב ומעולם לא התלוננה על מר גורלה. היא תפקדה יוצא מהכלל (בית ילדים בעל עבודה משפחה) בכל התחומים ולא עשתה לעצמה הנחות בכלום.גם לא רצתה שירחמו עליה. פשוט גיבורה. אנשים מסתגלים לכל מצב ומתפקדים בכל קושי,שהחיים מציבים לפנינו. גם את תחזיקי מעמד ולא תוותרי אם חלילה טפו טפו בצל מלח.. זה יקרה לך. במקרה האישי של אחותי,הסרטן בסוף ניצח,אבל אם היא היתה שומעת אותך, היתה אומרת שצריך להלחם עד הרגע האחרון (בת 49 היתה במותה).

למעלה