הפרק היום: The Calusari

E V Tooms

New member
הפרק היום: The Calusari

*אני יודע, פרק שונה של "תיקים באפלה" משודר בעת כתיבת מילים אלה, אבל סביר מאוד להניח שלא אמצא זמן לכתוב את תקציר הפרק מחר (כלומר, היום), כך ש...* מאלדר וסקאלי חוקרים את מותו של פעוט בן שנתיים. ניתוח של תצלומי האירועים שקדמו למותו חושפים רמז להתערבות אפשרית של ישות על טבעית. העניינים מסתבכים כאשר ניסיון להמשיך ולחקור חושף למאלדר וסקאלי כי משפחת הילד אינה זרה לאירועים מסוג זה... פרק מצמרר ומעניין יחסית, But the best is yet to come.

Gilliana

New member
יאמר לזכות הפרק הזה...

שבעת שידורו הראשון בערוץ ה-2, למדתי לראשונה על ההפרעה שנקראת munchausen by proxy או MBP. שמתם לב פעם כמה אפשר ללמוד מהסדרה כמעט בכל תחום? רפואה, פסיכולוגיה, היסטוריה, פיזיקה, כימיה, ביולוגיה... אין גבול!

1Shir

New member
בטח ששמנו לב

זה גם מה שהופך את הסדרה לכל כך ריאלית ומחוברת למציאות.

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

וזאת גם הסיבה שאני די מתנגדת לקטלוג שלה כסדרת מדע בדיוני.

Gilliana

New member
תסמונת מינכהאוזן ע"י שליח

הפרעה נפשית הגורמת לסובלים ממנה ליצור מחלות שאינן קיימות אצל הקרובים אליהם, באמצעות התעללות מסוגים שונים ולדרוש טיפול למחלות אלו, במטרה לקבל תשומת לב. זה על קצה המזלג.

1Shir

New member
גם לכם קלושרי נשמע כמו אוכל טעים?

או שאני סתם רעבה? בכל אופן, אוף, עוד פעם תאומים? מיציתי את זה ב"רולנד". * שמתם לב שבכל פרק אותה רוטינה חוזרת על עצמה - מאלדר אומר לסקאלי מה לעשות, היא שואלת אותו "ולאן אתה תלך?", והוא עונה לה איזו תשובה סתומה שלא ניתן להבין ממנה כלום?
* איזו נפש עדינה יש למאלדר. ראיתם איך לא היה לו לב להחזיק בכוח את הילד? איך הקלושרי ההוא צעק לו: "!Do not let go! He tricks you"... * מוסר השכל קצת מזעזע לפרק: הרוע קיים ולא ניתן להילחם בו..

שלשום

ההוא שלקח אותם לספינה אמר למאלדר "לאן אתה הולך" ומאלדר לא ענה ואז סקאלי אמרה כן מאלדר, לאן אנחנו הולכים. כמה משמעות במשפט סתמי... או שאני מחפשת יותר מדי? טוב נו אני מובטלת ומשעמם לי..

Gilliana

New member
יש לי שאלה ממש מטומטמת...

איך זה שדקה אחרי שסקאלי היתה ברוח אימים שדומה להוריקן - השיער שלה נראה מסודר כאילו היא יצאה הרגע מהמספרה? אני יודעת שזה ניטפיקינג רציני, אבל מה לעשות - יש לי את זה בזמן האחרון...

יש לי תשובה ממש מטומטמת

יודעת כמה פעמים סקאלי עפה/ הוכתה/ נחטפה/ נפלה/ וכו' ועדיין השיער שלה נראה נפלא?? זה פשוט עוד אחד מ X FILES הרבים שיש בסדרה...

Gilliana

New member
האמת?

אני לא רוצה להרוס את המומנטום, אבל זה לא ממש X FILE. הרי שניה אחרי הטלטלה התורנית קופצים אנשי מחלקת האיפור/תסרוקת ומסדרים הכל. תשימי לב שאפילו כשהיא בוכה האיפור לא נמרח לה וזה כבר באמת X FILE!

סליחה??

יש לי שני לומר לך: 1. איזה אנשי איפור/ תסרוקת??? אין כאלה לסקאלי
2. בטח שלא נמרח לה האיפור, בגלל שהיא לא מאופרת סקאלי יפה טבעי. ... שמתם לב כמה פעמים היא ישנה עם אודם? או התעוררה כשכולה מאופרת ומסורקת?

Gilliana

New member
מה לא מאופרת???

גם אם נדמה לך שלא היא מאופרת ועוד איך. נכון - איפור עדין ויפה, אבל עדיין איפור...
ולגבי השיער - לפעמים נדמה לי שהספר שלה פשוט מת. נכון שזה קורה לעיתים רחוקות אבל יש כמה סצינות שאני זוכרת שבהן היה מאד ברור שהיא לא טרחה לצבוע את השיער הרבה זמן

זה היה בצחוק כאילו דההההה../images/Emo6.gif

אני יודעת שהיא מאופרת.. כשזה נוגע ליופי אז אני עם מאלדר

1Shir

New member
עכשיו תורי לשאול שאלה

מה ז"א לצבוע שיער? הכתום הזה הוא לא הצבע הטבעי שלה?

Gilliana

New member
אולי כי...

היא רצתה גוון? אולי כי יש לה שיער שיער שיבה והיא חשבה על הדרך לעשות גם שינוי? מהרהורי הנשים צובעות השיער...

Gilliana

New member
הגזמת עכשיו ../images/Emo13.gif

אבל מצד שני, את לא מאלו ששמים לב לפרטים - לא ראית כמה פעמים השורש החום בצבץ לו החוצה? בקיצור, השיער של ג'יליאן לפחות הוא חום. לגבי השיער של סקאלי - אם אני לא טועה זה היה ב-Trust no one שאיש הצללים אמר לה שהוא יודע עליה הכל, כולל מה צבע השיער האמיתי שלה, משמע - לא רק ג'יליאן צובעת את שיערה - גם סקאלי.

למעלה