הפרק היום: Quagmire

Gilliana

New member
סליחה סליחה - הפעם הגיע לו!!!

אחרי האטימות המשוועת שהוא הפגין כאשר קוויגווג נטרף, אני בכלל לא מאשימה את סקאלי - מאלדר מקסים והכל טוב ויפה, אבל י רגעים שפשוט בא לי להחטיף לו אגרוף. זה היה אחד מהרגעים האלה והעובדה שסקאלי התפרצה עליוו ונתנה לו באבי אביו לא מפתיעה בכלל - להיפך. בראוו דיינה!

הגיע לו????????

מה פתאום. נכון הוא באמת היה חסר רגישות בנוגע למוות של היצור ההוא. אבל לשמוע אותה אומרת שהוא אשם? שהמטרה שלו חסרת תוכן? זה הרי הדברים הכי יקרים לו, אלו הנקודות הכי רגישות שלו....

Gilliana

New member
טוב, את תמיד תגני עליו ../images/Emo9.gif

אבל תנסי לראות את זה לרגע - בדיוק כמו שאמרת קודם, מנקודת המבט שלה. ובינינו? אני לא כ"כ בטוחה שהיא ממש התכוונה לזה - לדעתי זה בא כתוצאה מכך שהיא היתה ממורמרת מכל המצב ואני בהחלט יכולה להבין את זה! אני לא חושבת שהייתי נוהגת אחרת במקומה...

גם מנקודת המבט שלה..

אם היא הייתה כל כך ממורמרת היא יכלה להוציא את זה עליו במיליון דרכים אחרות. אבל לפגוע בו בנקודות הכי רגישות? הרי גם ככה הוא חי באשמה תמידית עם הכל אז עוד לזרוק לו את זה בפרצוף? להאשים אותו במוות ובפגיעות של כל האנשים סביבו? זה אכזרי לעשות לכל בנאדם ובמיוחד לו.

Gilliana

New member
אל תדון את חברך...

... עד שתגיע למקומו. ונניח לרגע שסקאלי באמת חושבת כך, אז מה עדיף? להיות צבועה ולשמור הכל בבטן או להגיד לו את זה בפנים?

לא דיברתי על צביעות..

יש לי שני דברים לומר לך: 1. אם היא באמת חושבת שהמטרה שלו ריקנית וחסרת תוכן . מה לעזאזל היא עושה איתו? היא הלכה אחריו במשך תשע שנים בגלל הלהט שלו, אם היא חושבת שהלהט שלו הוא שטחי וילדותי אז זה מעיד גם עליה משהו. ללכת אחרי אדם שאין לו מטרה זה יותר דבילי מלהיות אדם ללא מטרה. ואנחנו יודעים ששניהם לא כאלה אז כנראה שהיא לא באמת מאמינה בזה. 2. לצורך הויכוח, אם היא באמת חושבת ככה יש את המקום , הזמן והדרך לומר את הדברים. בטח לא בצורה הזאת...

Gilliana

New member
רגע, רגע - hold you horses

בשלב הזה היא עדיין לא היתה איתו 9 שנים!!! בקושי 3 שנים. אני בטוחה שכאן עדיין היו לה ספקות לגבי הדרך שלו - הבטחון המוחלט הגיע במהלך השנים ובודאי שלא בנקודה הזו - הדברים שהיא אמרה לו מוכיחים זאת. חוץ מזה - לאהוב בן אדם ולהאמין בו, זה עדיין לא אומר שאי אפשר להעביר עליו ביקורת - ההיפך הוא הנכון. אם את באמת אוהבת מישהו ובאמת מאמינה בו בלב שלם - תוכלי גם להעביר עליו את הביקורת ולא להסכים איתו במידת בצורך, וזה לדעתי בדיוק מה שסקאלי עשתה. היא הרגישה מספיק קרובה אליו ונתנה בו מספיק אמון כדי להיות מסוגלת להגיד לו את הדברים הקשים האלה בפנים. אני עדיין חושבת שמגיע לה כל הכבוד על כך.

RR AA ZZ

New member
נכון מסכים איתך במיליון אחוז!

למרות שיש רק 99% אחוז :) סקאלי הייתה צריכה להגיד את זה וכל הכבוד לה! ומה שרשמת על הביקורת נכון בהחלט!

אבל זה לא מה שאמרתי..

אם תקראי שוב את ההודעה הראשונה שלי בנושא תראי שאני כן מאמינה שהיא צודקת במובן מסויים. רק שיש דרך זמן ומקום ראויים לומר דברים כאלה קשים. אל תשכחי שמדובר באדם מאוד רגיש והיא פגעה פה בנקודות מאוד מאוד קשות...

1Shir

New member
אני לא חושבת שהיא צודקת בכלל ../images/Emo46.gif

נכון שמאלדר אובססיבי, אבל הדברים עצמם שאותם ציינתי שהיא אמרה לו לדעתי לא נכונים בכלל בצורה שהיא אמרה אותם! וגם הסברתי למה! בחיים לא התאכזבתי מסקאלי עד כדי כך כמו בפרק הזה. אני אשמח אם תוכלו להאיר את עיני ולהסביר לי למה היא צודקת..

בטח שאני אסביר..

נראה לך לרגע שאני אשאיר אותך בחשכה? הרי בשביל זה אני פה, בשביל להאיר את עיניך אל תוך מחשבתי המטורללת. ועכשיו ברצינות, אם ניקח את זה רגע מתוך מבט פנימי שלהם ולא חיצוני שלנו נראה שמאלדר נכנס אל תוך מסע צלב שגובה הרבה קורבנות. הרבה בדרך נרמס ונהרס והוא לא עוצר לרגע לחפש דרך אחרת. הוא דוהר קדימה אל עבר המטרה כשכולם מסביבו נפגעים. גם אני כמוהו מאמיה לרוב שהמטרה מקדשת את האמצעים, אך עד גבול מסויים. מאלדר הבין את זה ברקוויאם. שהמחיר האישי כבד מדי. סקאלי הבינה זאת הרבה הרבה לפניו..

1Shir

New member
אבל להאשים *אותו*?!

הוא בחיים לא גרר אף אחד אחריו בכוח. מי שאשם זה לא מאלדר - אלא מי שפוגע באנשים האלה! אז להאשים אותו ככה?! ולהציג אותו כמי שפועל ללא שום תכלית מאחורי המעשים שלו?! כל כך לא נכון! אני לא חושבת שסקאלי הבינה שהמסע לא שווה את האמצעים, כי אם היא היתה מבינה את זה, היא היתה עוזבת ולא נשארת. גם מאלדר לא ממש הבין את זה ברקווייאם, כלומר הוא החליט את זה לגבי סקאלי, אבל לא לגבי עצמו לצערנו..

Gilliana

New member
רגע רגע, בנות...

כל מה ששתיכן אומרות נכון, אבל... אל תשכחו קודם כל את הסיטואציה שבה נאמרו הדברים - לדעתי, פרט מאד חשוב ובלתי ניתן לניתוק מעצם השיחה. שנית, כמו שאמרתי כבר קודם - אני לא חושבת שהיא באמת התכוונה או האמינה במה שהיא אמרה - המטרה היתה לזעזע אותו, לתת לו איזה ניעור רציני (לא שזה הצליח אבל מילא). לדעתי סקאלי היתה מאד מתוסכלת מהמצב שבו היא הרגישה שהיא נגררת אחרי מאלדר ושגיונותיו לכאורה והיא ניסתה למרוד יותר בעצמה מאשר בו. חוץ מזה, כל מה שקרה לקוויגווג לדעתי מאד מאד השפיע עליה ואלמלא הוא היה נטרף - השיחה הזו בכלל לא היתה מתקיימת. סקאלי לדעתי דיברה ממקום של כאב וכשהצדקתי אותה, זה היה רק בגלל חוסר הרגישות של מאלדר כלפיה ואני מאמינה ששתיכן לא תוכלנה להכחיש שהפעם מאלדר באמת נהג באטימות כלפיה.

תנחשי מה?

אני מצדיקה. הדבר הזה שמישהו החשיב לכלב רק עיצבן וניג'ס. ואל תשכחי שאני צמחונית אוהבת ומטורפת על חיות במיוחד כלבים, אז צר לי הדבר הזה שסקאלי חשבה לחיית מחמד היה חייב להעלם והביג בלו הזה הרבה הרבה הרבה יותר שווה... אני מניחה שלו היה זה באמת כלב שהיה נטרף מאלדר היה מתייחס יותר ברצינות...

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אני יודעת שאף פעם לא סבלת אותו
אבל זה לא העניין - סקאלי אהבה אותו וזה מה שקובע.

1Shir

New member
אז זה רק עושה את זה הרבה יותר גרוע

אם היא לא באמת האמינה במה שהיא אמרה, אלא אמרה את זה רק מתוך עצבים וכעס, זה אפילו עוד יותר נורא, כי לא היה לה אכפת שהיא פוגעת בו. נכון שהוא לא יותר מדי התייחס לכלב, והוא לא היא שיא הרגישות כאן, אבל לדעתי זה בכלל לא מתחיל להשתוות לדברים הפוגעים שהיא אמרה לו. זו לא היתה הדרך הנכונה להתמודד עם זה מצדה.

Gilliana

New member
למה לא???

שיטעם פעם מהתבשיל של עצמו - מאלדר יודע להיות מאדדדד חסר רגישות עד מגעיל לעיתים, אז למה שלא ירגיש פעם בעצמו איך זה? SORRY, לא השתכנעתי - אני עם סקאלי בקטע הזה, מבינה אותה לחלוטין!

אני עם שיר בעניין הזה..

התירוץ של לפגוע בגלל שהוא היה חסר רגישות הוא תירוץ שלא מתקבל. אם היא אמרה את הדברים מתוך רצון לפגוע רק לשם לפגוע אז זה באמת עושה את הכל לעוד יותר נוראי. הדבר היחיד שבעיניי מצדיק אותה שיש טיפת אמת בדבריה. אבל היא באמת עשתה את זה באכזריות ולא במקום..

Gilliana

New member
טוב, בשום מקום...

... לא כתוב שאת חייבת להסכים איתי
ואני יודעת שדעותינו בנושא הזה תשארנה חלוקות - הרי בסופו של דבר כל אחד/ת מאיתנו רואה מהרהורי ליבה ומהמקום שלה, וזה כל היופי.

למעלה