הפרק היום: Quagmire

E V Tooms

New member
הפרק היום: Quagmire

מאלדר וסקאלי חוקרים את היעלמותם המסתורית של זוג קורבנות, שנראו לאחרונה באזור אגם הנמצא ליד עיירה קטנה. שמועות מקומיות קובעות כי הגורם להיעלמויות הוא "הכחול הגדול", זוחל ימי מפלצתי ואדיר ממדים, עליו נפוצו סיפורים רבים בסביבות העיירה. מאלדר וסקאלי מנסים למצוא את האמת שבשמועה, ולהבין היטב מי או מה אחראים להיעלמויות המסתוריות. האם יש אמת בשמועות אודות "הכחול הגדול"? או שאולי האמת חמקמקה אף יותר משדמיינו בתחילה? אני מתלבט אם ניתן לסווג את הפרק כ"MOTW" או קומדיה, משום שניתן למצוא בו מספר אלמנטים של פרקי הקומדיה של העונה, כולל הופעתו (האחרונה, לרוע המזל) של קוויקווג הכלב והשיחות הלא-שגרתיות של מאלדר וסקאלי. יהיה אשר יהיה סיווגו של הפרק, מדובר בפרק חמוד ומוצלח ביותר. נ.ב - אם אתם תוהים מדוע בחרתי בתמונה לא מוצלחת לתקציר, היא נבחרה מסיבות סמליות. אח, אני מתחיל להתגעגע לימים בהם הייתי בוחר תמונות משום נימוקים בסגנון "כי זה מגניב!".

Gilliana

New member
או ../images/Emo9.gif

סוף סוף מישהו שחושב כמוני לגבי קוויגווג!!!

Ice Age

New member
סיווג

תראה, אין שום בעיה להגיד שזה MOTW. הרי פרקי MOTW הם פשוט פרקי Stand alone שמספרים כל פעם על נושא בפני עצמו בלי קשר למה שהיה קודם או שיהיה אח"כ. אז מדי פעם יש כאלה שהם גם קומדיות. וטוב שכך.

אמממ יש לי מה לומר.....

אני פשוט מאוהבת בבחור הזה...במאלדר! למי שלא הבין! ... וזהו, אין לי מה להוסיף. מי שלא הבין למה אחרי שצפה בפרק היום כנראה שלא יבין לעולם. (אבל כי אני נחמדה מי שישאל יקבל תשובה ממני.)

E V Tooms

New member
מאלדר הוא דמות מדהימה באופן כללי,

והעומק מאחורי "אם רק היתה לי רגל עץ" היה אמיתי מאוד ונכון, אבל... משהו אומר לי שלא זה התמריץ למה שאמרת.

E V Tooms

New member
אגב,

אני היחיד שחשתי דז'ה וו בקטע בו הבחור הצעיר ניסה לשכנע את חברתו לגבי סגולות ההזייה של הצפרדעים? בדקתי את הסצינה הזו ומסתבר שלא טעיתי, ומדובר באותן הדמויות ובאותם שחקנים. עוד הוכחה שמדובר בפרק קומדיה.

E V Tooms

New member
ואכן, הייתי טיפש מספיק כדי לא לציין

היכן הם הופיעו קודם. אני מפתיע אפילו את עצמי. כמובן, הנער והנערה הופיעו קודם לכן ב"War of the Coprophages", בסצינת המרתף, שאת המאורעות בה סקאלי מסבירה כ"תסמונת אקבום".

1Shir

New member
הכל חוץ מטיפש! כל הכבוד שעלית על זה

זה היה לי קצת מוכר, אבל בחיים לא הייתי עולה על זה אם לא היית אומר. קבל צל"ש, ובהחלט כפי שאמרת זה מוסיף מימד קומי לפרק. אם כי, לדעתי כל השיחות בין מאלדר לסקאלי לא היו קומיות בכלל, ואני אכתוב על זה מיד...

אתה יודע מה יותר הצחיק אותי?

שגם פה החבר השלישי נהרג. ממש מסוכן להסתובב עם שני אלה. וכל הכבוד ששמת לב. חשבתי שאני היחידה...

orityemini

New member
את לא היחידה...../images/Emo6.gif

זה גם קפץ לי לעין. אני זוכרת שבפעם הראשונה שראיתי את הפרק הזה והיה את הסצינה עם הג'אנקיז, חששתי לרגע שהגו'קים שוב פעם יקפצו עליהם.... הפרק אגב, היה הפרק היחידי שגרם לי לישון עם חיוך מטופש מרוח על הפרצוף
מאוד התרגשתי מהסוף של הפרק, אני חושבת שזה נגמר בצורה מושלמת ופאסטורלית למדי. פרק מצחיק עם דיאלוגים מצוינים. היה פשוט תענוג לראות. ***** חמישה כוכבים!!

Ice Age

New member
ואם כבר מדברים על שחקנים

ראיתי אתמול את זיגי, והבחור שמת על ההתחלה (ג'יי בום) הוא השחקן המעולה ששיחק בסרט המופת יחצ"ן המסיבות את הגיבור הראשי. ראיתם את הסרט?

Ice Age

New member
אפילו לא את הקטע

שהם שולחים לאחווה סנדוויצ'ים טעימים מחומר "מיוחד"?

1Shir

New member
בכל ארבעת הפרקים האחרונים שסיכמת

שמת את האצבע בדיוק על הקטע הכי חשוב. אני לא בטוחה שזה עומק, אבל אני *כל כך* מזדהה עם הקטע של הרגל מעץ. בדיוק בגלל זה אני מוצאת כל הזמן סיבות לרחם על עצמי, כדי שלא יצפו ממני לכלום... אני חווה את החיים ככאלה קשים, כדי שזה יהיה מספיק בשבילי רק המאמץ להצליח לחיות אותם ותו לא. אפרופו תבוסתנות.... אבל מפתיע שגם מאלדר כזה. דווקא הוא, אם יש לו כוח לעשות את כל הדברים שהוא עושה, הוא עוד צריך להוכיח משהו? כלומר, זה לא נראה שהוא חי את כל החיים שלו רק כדי להוכיח שהוא "משהו", נראה שהוא עושה את זה מהלב, בטח באקס פיילס. מסתבר שיש בו מעבר למה שרואים...

אל תזלזל בחשיבתך..

זה גם היה חלק נכבד מאוד מהתמריץ למה שאמרתי... נכון, כמו שאמרת הוא דמות מדהימה באופן כללי ולפעמים הרגעים הקטנים כמו הרגל מעץ הופכים אותו למדהים יותר..

1Shir

New member
ובאופן בלתי נמנע ../images/Emo9.gif

למה?
אני כאן בשביל להכריח אותך לנסח את זה בכתב...

1Shir

New member
מה שמאוד הכעיס ופגע בי בפרק

איך מאלדר שתק לסקאלי על כל הדברים שהיא אמרה לו? כ"כ לא נכון! ואני עובדת כאן מול התסריט! * מפקפקת בסיבות שלו למציאת האמת. הלו, מה נראה לה, הסיבות שלו הן בדיוק הסיבות שלה, רק שהוא יותר אמיץ ונחוש וחכם ואכפתי ממנה. (סליחה סקאלי, אבל עצבנת אותי הפעם) * מקשיב רק לעצמו? באמת מעניין למה. אולי כי גם כשכולם נגדו, הוא תמיד צודק? אם הייתם חכמים כמוהו, אולי היה לו טעם להקשיב לכם לפעמים. * הפוגע מכולם - אומרת לו שהוא גורם למוות אצל כל אדם שהוא מתקרב אליו. זה הדבר הכי נוראי שאפשר להגיד לבנאדם. שלא תתפלא אחרי זה אם הוא לא מאמין לה שהוא לא צריך לחוש אשמה עליה. אני לא מבינה איך הוא לא ענה לה על כל הדברים האלה. כ"כ כ"כ נפגעתי בשבילו.

יודעת למה הוא לא הגיב?

כי הוא יודע שהיא צודקת. היא אמרה דברים נכונים , אמנם איך ומתי שהיא אמרה היו ממש אבל ממש לא במקום אבל ניקח לזכותה שהדבר המכוער ההוא שהיא קראה לו כלב נהרג קצת לפני זה. אבל בגדול היא צודקת, נכון שגם הוא צודק בגלל זה הכל תלוי מאיזו נקודת מבט מסתכלים. אני לוקחת את שלו ואני יודעת שגם את ולכן נפגענו בשבילו. אם לרגע תקחי את שלה תביני שיש לגיטימציה לכל מה שהיא אומרת..

Gilliana

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק כך! ודרך אגב, אני לא נפגעתי בשבילו - אני נפגעתי בשבילה...

למעלה