הפרק היום: Grotesque

E V Tooms

New member
הפרק היום: Grotesque

ג'ון מוסטו, רוצח סדרתי, נאסר ע"י החוק לאחר מרדף משטרתי שארך שלוש שנים. מוסטו תולה את מעשיו בכך שהיה אחוז דיבוק, ע"י ישות שטנית. מאלדר, סקאלי והסוכן ביל פטרסון, מורהו הרוחני של מאלדר, מנסים להבין מדוע סדרת הרציחות נמשכת גם *לאחר* תפיסתו של הרוצח. בתחילה הם חושדים ברוצח חקיין או שותף פוטנציאלי של ג'ון מוסטו, אך במהרה הם מבינים שלרציחות מקור סבוך ואפל בהרבה... צפייתי בסדרה התחילה עם הפרק הזה. אין פלא שעד היום אני מעורער לחלוטין. פרק מצמרר, מותח מאוד ועשוי היטב! פרטים נוספים ראויים לציון הם קורטווד סמית' ("מופע שנות השבעים") בתפקיד ביל פטרסון, וכמה נאומים מאוד מעניינים מצד מאלדר - במיוחד הנאום בספרייה ובסיום הפרק.

והתקציר שלי....

כי לראות אותו ישן זה כמעט כמו לראות קצת בשר...

Gilliana

New member
הצד האפל של מאלדר

אין ספק שבפרק הזה צידו האפל של מאלדר בא לידי ביטוי יותר מאשר בכל פרק אחר בסדרה. האם המשיכה של מאלדר לאותה יישות שטנית נובעת מהישות, או מהיצר האפל שנמצא בו עצמו? אם תקראו שוב את ניתוח האופי שערכנו למאלדר כאן בפורופ לפני כמה חודשים, סביר להניח שתראו איך הכל מתחבר לכדי תמונה גדולה אחת.

1Shir

New member
"הצד האפל של מאלדר"

לא הגזמנו קצת עם ההגדרה הזאת? הוא לא כזה נורא; ואין בנאדם שאין לו בכלל צד אפל.

1Shir

New member
אז זהו...

שאני לא חושבת שאצלו הוא ממש אפל, בטח לא יותר מאצל כל אדם אחר שעובד בעבודה מהסוג הזה.

את יודעת למה אני כן חושבת?

בגלל שמי שמסוגל להכנס לראש של רוצח מטורף, לנחש את הצעד הבא שלו או בכלל להבין אותו לעומק ובכזאת הצטיינות יש בו צד מאוד אפל ... הוא היה פרופיילר מבריק שהוביל לתפיסת הרבה מטורפים. יש בזה משהו חשוד לגביו..

1Shir

New member
לא בהכרח

לדעתי זה קשור בעיקר להשקעה ולרצון האינטנסיביים והתובעניים שלו בעבודה, ויש לו מספיק אינטיליגנציה שמאפשרת לו להצליח בזה. אני לא חושבת שיש למאלדר נטיות רצחניות כלשהן, למרות שהוא מצליח להיכנס לראש של רוצחים.

חס וחלילה.

אני לא אומרת ולו לרגע שיש לו נטיות רצחניות.. מה פתאום. אני רק טוענת שהוא מאוד נמשך לצד הזה, לצד הרצחני בטבע האנושי.. ולא, לא כולם כאלה.

1Shir

New member
מה הכוונה בנמשך?

הוא נמשך לתפוס אותם, זה נובע פחות או יותר מהמניע ההפוך.

אממ לא רק.

אני חושבת שהוא נמשך לא רק לתפוס אותם אלא להבין אותם. להכנס לראש שלהם ולא רק כדי לתפוס אותם . תראי הוא באמת נכנס לתוך ראשם של המטורפים ביותר. אני חושבת שהוא מאוד סקרן לגבי הנטייה הרצחנית בטבע האנושי. זה מושך אותו רק שהוא כמו רוב האנושות יודע לשים את הגבול..

1Shir

New member
אני מסכימה

שהוא נמשך להבין את זה. אבל אני חושבת שגם זה נובע בעיקר מהצורך למנוע את זה. אין כל ספק שמאלדר מתעניין מאוד בנפש האדם על כל היבטיה, ואפשר להבין אותו... :)

Gilliana

New member
לדעתי זה קצת יותר מזה...

זה לא רק מתעניין - זה היכולת האמפטית. כמו שאמרה עינת - אי אפשר להיות פרופיילר כל כך מבריק מבלי להזדהות באיזשהו מקום עם הרוצח. לשים את עצמך במקומו. לא כל אחד מסוגל לעשות את זה, ולאו דווקא בגלל מחסור באינטליגנציה המתאימה.

Gilliana

New member
הפעם אני תומכת בעינת לחלוטין

ראינו את הצד האפל הזה יותר מפעם אחת ויותר מפעמיים - בפרק הזה זה פשוט מאד מאד בולט ואם נחזור לניתוח האופי של מאלדר, דיברנו שם על הנושא הזה בהרחבה ואפילו עשינו את ההקבלה לאופל של CSM. בואי נגיד שלא היה חסר הרבה שמאלדר "יפול" ל-Dark side of the force. יש בו הרבה מאד אופל רק שרוב הזמן הוא מצליח להחזיק את החלק הזה קשור טוב טוב ברצועה ואיך את אומרת עינת? כשהצד הזה יוצא אז זה קצת מפחיד? זה אפילו הרבה מפחיד.

Gilliana

New member
המממ... לא יודעת אם...

... דוגמאות זו ההגדרה הנכונה. זה בא לידי ביטוי בתגובות שלו, בדברים שהוא אומר, במערכות היחסים המורכבות שלו עם כל הסובבים אותו, כולל (ולא ליפול מהכסא!) סקאלי. בגישה הכללית שלו לחיים, חלק מכך טמון גם בנטיות האבדניות שלו - יש כאן המון פרטים שמרכיבים תמונה שלמה ולאו דווקא איזו דוגמה ספציפית שמוכיחה או מפריכה את הטענה.

1Shir

New member
השתדלתי לא ליפול מהכסא ../images/Emo8.gif

האם יש מצב שאת יכולה לפרט ככל יכולתך בנוגע לכיצד הצד האפל שלו מתבטא: 1. ביחסים שלו עם סקאלי 2. ביחסים עם כל הסובבים אותו (מי עוד סובב אותו חוץ ממנה?
) 3. בתגובות שלו 4. בגישה הכללית שלו לחיים
הכל דברים שאת ציינת! :) תודה!

Gilliana

New member
אני אנסה, למרות ש...../images/Emo58.gif

... יש מצב שלא תסכימי איתי ומלבד זאת, זה לא ממש פשוט להסביר. בואי נתחיל עם סקאלי - כל ה-"ריקוד מסביב" לקשר ביניהם במשך כל כך הרבה שנים והסיטואציה של ה-"נוגע לא נוגע", הפגנת הריחוק גם כאשר היא ניסתה להתקרב. הלאה - סקינר. כמה פעמים מאלדר תקף אותו פיזית? נו באמת, מי הולך מכות עם הבוס שלו? ההתנהגות האובססיבית שלו לגבי כל החקירות שבהם הם עסקו (ולא רק לגבי מציאתה של סמנתה), ההערות הציניות שבשגרה ובכלל כל המרדף הבלתי פוסק אחרי שדים, רוחות, מפלצות וחייזרים, שלא לדבר בעיקר אחרי השדים שלו עצמו. זה לא צד אפל?

למעלה