הפרק היום: Born again

Gilliana

New member
הפרק היום: Born again

ילדה בת 8 נקשרת באופן מסתורי למותם של שני שוטרים בבאפלו. מכיוון שהסבירות כי הילדה היא הרוצחת - מאלדר מאמין כי התשובה לתעלומה נעוצה בגלגול נשמות. פרק מצויין!

1Shir

New member
לדעתי לא פרק מצויין, אבל פרק טוב :)

על ההתחלה מאלדר מצטיין ברצינות ודייקנות, כשהוא אומר- בד"כ מי שרוצה להתאבד ע"י קפיצה מחלון, טורח לפתוח קודם את החלון..
סקאלי לא נופלת ממנו, רק בגלל שגם היא חוקרת מעולה הם מצליחים להתווכח כ"כ הרבה אחד מול השני- איך היא שמה לב לתמונה בתחנה של השוטר שנרצח, ואמרה למאלדר- לפעמים כ"כ מחפשים אפשרויות קיצוניות עד שלא רואים את הברור מאליו.. אין מה להגיד, היא עושה למאלדר חיים לא קלים. אהבתי את הביקורת של מאלדר על הפסיכולוגית התפתחותית ההיא, שמבטלת היפנוזה ותופעות על-טבעיות, אבל לא בוחלת בהלעטת הילדה בכדורים. צודק לגמרי, אני איתו! חוץ מזה, הבאתי לכם כמה ציטוטים מצחיקים שהיו בפרק: סקאלי, בנימה צינית: .Do me a favor, Mulder. Let me say it. Reincarnation" All based on the coincidence that Michelle Bishop and Officer Morris "..?both practice the obscure art of paper folding שוב סקאלי: ".Mrs. Bishop won't go for that, not in this lifetime anyway" מאלדר מתעצבן: Short of her growing a moustache, how much more apparent does it have" "?to become for you to accept it סקאלי: "..Pathologists are paranoid by nature" :)

Ice Age

New member
ציטוטים זה רעיון טוב ../images/Emo45.gif

תעשי את זה בכל פרק שגילי תזכיר!

1Shir

New member
ניסיתי להתחיל כאן דיון

בדיוק שמעתי שמדברים על זה עכשו בטלויזיה. אני רוצה לומר שמאז ומתמיד הרעיון של פתרון מצוקות הנחוות כנפשיות באמצעות תרופות כימיות, נראה לי בלתי מתקבל על הדעת ומאוד לא רצוי. אני לא אומרת שזה אף פעם לא עוזר, אני פשוט מרגישה שישנן דרכים אחרות, יותר מעמיקות ומקיפות ובעלות פחות תופעות לוואי, לפתור את המצוקות האלה. מה דעתכם?

Gilliana

New member
דעתי בנושא

ישנן תופעות נפשיות אשר הגורמים להן הם בעצם מאד גופניים והמצוקה הנפשית נובעת בעצם מחוסר איזון כימיקלי במח. כדוגמה אני יכולה להביא את החרדות למיניהן ותופעות ה-OCD (הפרעות כפייתיות אובססיביות). ל-"מחלות" כאלו בעצם אין טיפול חלופי, שוב - משום שהן נובעות מבעיה פיזיקלית. טיפול תרופתי הוכיח את עצמו בצורה מדהימה במקרים כאלו, והביא הקלה מהירה למטופלים. אני בעיקרון בעד טיפול תרופתי - כמובן, כל מקרה לגופו.

למעלה