הפרק היום: Apocrypha

Gilliana

New member
הפרק היום: Apocrypha

ולכל מי שתהה - המילה המוזרה הזו היא בלטינית ופירושה: נסתר. בכל אופן - חלק ב' של פייר מארו שהסתיים בהתנקשות בחייו של סקינר. סקאלי נותנת הוראה לשמור של חדרו של עוזר המנהל שנפצע קשה בהתנקשות ומצילה את חייו תוך שהיא לוכדת את לואיס קרדינל, האיש שרצח את אחותה. קרייצ'ק הנגוע בשמן השחור מצליח להמלט ממלאדר במהלך תאונת דרכים. מטופח הצפרניים נפגש עם מאלדר, ובסיכומו של עניין יוצא צמד הסוכנים למצוא את קרייצ'ק מתוך ההבנה כי במקום בו ימצאו אותו - ימצא גם העב"ם האבוד. מה אפשר להגיד? אבני הבניין של המיתולוגיה.

Gilliana

New member
החייזר יצא ממנו וחזר לחללית

שמלכתחילה היתה מטרתו הראשונית. וחוץ מזה, בגדול, לא קרה לו כלום - הוא יצא משם מהר מאד כך מסתבר בהמשך...

Gilliana

New member
ותהיה גדולה מאד לגבי הפרק הזה...

איך לעזאזל מאלדר אומר לסקאלי לפגוש אותו תוך שעה בשדה התעופה דאלס בוושינגטון כשהוא בני-יורק??? הרי כדי להגיע במהירות כזאת מני-יורק לוושינגטון צריך לטוס לפחות במאך 1 והוא אפילו עוד לא היה בשדה כשהוא דיבר עם סקאלי! וחוץ מזה, סצינת הסיום בבית הקברות היא עוד תוספת לרשימת הסצינות המרגשות בתיקים וכמובן, למי שמכיר את הסוף - נדבך פילוסופי עמוק.

1Shir

New member
למה תוספת לרשימה?

אני כתבתי את הקטע הזה ברשימה.. :) ולגבי החוסר היגיון שציינת, טוב, לי בחיים לא היה סיכוי לחשוב על זה, את צריכה בהזדמנות ללמד אותי שיעור על ארה"ב כי אין לי מושג קלוש לגבי מקומות שם.. :)

Gilliana

New member
אוי, אוי, אוי... ../images/Emo5.gif

איך לא זכרתי את זה??? אני מה זה מצטערת. טוב, אולי זה בגלל שלא ישנתי כבר 3 לילות. אני יודעת שזה תירוץ אבל בכל זאת...
ושיעור קצר על ארה"ב: אפשר אולי להגיע בטיסה של שעה מ-JFK בניו-יורק ל-DULLES בוושינגטון, אבל זאת שעה טיסה נטו - מרגע המראה ועד רגע נחיתה. לצורך העניין צריך לקחת בחשבון שמאלדר עדיין לא היה בשדה אלא חיפש מסמכים במכונית וגם איך בדיוק הוא היה יכול להשיג טיסה מעכשיו לעוד רגע? בקיצור, אין מצב. בנהיגה המרחק ממנהטן לוושינגטון (נניח לשד' החוקה) הוא כ-4.5 שעות.

1Shir

New member
אל תצטערי, אז מה אם לא זכרת? :)

ודבר ראשון - תשני כמו שצריך!! :) מה זה DULLES? נמל תעופה בוושינגטון?

Gilliana

New member
אכן

וקרוי על שם אחד מראשי ה-FBI לשעבר...
לישון? קשה קשה בחום הזה, וחוץ מזה - מכירה את השיר של בון ג'ובי?

1Shir

New member
רק לי לא ממש חם?

ורגע... שיר של בון ג'ובי?.. לא נראה לי, איזה?.. ולגבי ראשי FBI, תני לי עוד איזה שיעור בהיסטוריה.. :) מי היה אש ה-FBI בתקופת מאלדר וסקאלי? :)

Gilliana

New member
../images/Emo13.gif I'll sleep when I'm dead

מי היה ראש ה-FBI בתקופת מאלדר וסקאלי, זאת אומרת בין 93 ו-2002, נכון? אם כך, מ-1993 עד 2001 כהן בתפקיד אחד לואיס פרי שנכנס לתפקיד ב-1 בספטמבר 93, זה בערך חצי שנה אחרי שמאלדר וסקאלי נפגשו לראשונה. מ-87 ועד 93, כיהן בתפקיד אחד בשם ויליאם ס.סשנס והחל מספטמבר 2001 ועד היום -ראש הביורו הוא רוברט ס. מיולר שנכנס לתפקידו ב-4 בספטמבר 2001.

1Shir

New member
לא מכירה את השיר הזה ../images/Emo13.gif

תודה על כל המידע! :) הם לא הוזכרו בסדרה, נכון?

Gilliana

New member
לא שידוע לי

למעשה, היחיד שהוזכר היה הובר, מי שגם ייסד את הבולשת והווה תיק X אחד גדול בפני עצמו. ולגבי השיר - את עוד תכירי, מבטיחה לך...

1Shir

New member
אם לך לא ידוע

אז זה לא היה. את בשבילי הסמכות העליונה בנושא: "תיקים באפלה - האלמנט המציאותי". אם אני לא טועה, על הובר דיברו ב-Travelers. באיזו שנה נוסדה ה-FBI? ואני בשמחה אזכור לך את ההבטחה...

Gilliana

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

טוב - התשובה לשאלה מורכבת קמת יותר משום שה-FBI עבר כמה "גלגולים": בשנת 1908 נוסד גוף בשם "special agent force". כשנה לאחר מכן שונה שמו ל-The Bureau of Investigation. אדגר ג'יי הובר מונה לראש הגוף הזה בשנת 1925. ב-1932 השתנה השם שוב, הפעם ל-The US Bureau of Investigation. רק ב-1 ביולי 1935 הבולשת מקבלת את השם הידוע FBI - Federal Bureau of Investigations ונכון, על הובר דיברו ב-TRAVELERS אבל לא רק. וזה רעיון לחידה - באיזה פרק מזכיר מאלדר באזני סקאלי את הובר ובאיזה הקשר?

Gilliana

New member
אה, אבל לא התכוונתי לזה

התכוונתי למאלדר שמזכיר את הובר באזני סקאלי.

למעלה