הפרק היום בביפ..

ד י י ז י

New member
הפרק היום בביפ..

לקראת סוף הפרק , באפי זאנדר ווילו וג´יילס הולכים ומדברים על כל ה"פי השאול" בכל מקרה , הם אמרו משהו על זה שמה אם פי השאול הוא בבית ספר , ואז באפי אמרה שהם יוכלו לפוצץ אותו , זה כמובן מזכיר את סוף עונה 3... השאלה שלי היא , האם ג´וס חשב על זה אז? (מה שלא נראה לי ממש הגיוני) וסליחה שאני משגעת אותכם כל פעם עם הפרקים בבאפי.. פשוט זאת הפעם הראשונה שאני רואה את העונה הראשונה...

blackwolf

New member
תשובה מדוייקת אני לא יכולה

לתת לך. אבל יש לי השערות משלי. קודם כל, אני חושבת שהוא קבע מראש את מיקום פי השאול בספריה. בקשר לפיצוץ בי"ס, אני חושבת שהוא ידע שהוא יפוצץ את ביס גם אם הוא לא היה סגור על איך. ידוע שג´וס מחובר מאוד לילד הפנימי שלו, למעשה יותר נכון להגיד שהילד מחובר למבוגר הפנימי שבו. זו סדרה לצעירים והוא חושב בכיוון, לא כי הוא רוצה להרשים את הקהל אלא כי גם הוא כזה, צעיר. בטח היה חנון בילדותו וסבל מאוד בבי"ס, או דברים כאלו. לדעתי, הוא בהחלט תכנן את זה. ולנושא אחר: ספוילרים עונה 6. באחד הפרקים באפי וספייק "נפגשים" בברונז. הוא עומד מאחוריה בצורה מאוד דומה לצורה שבה עמד ג´יילס בברוכים הבאים לפי השאול 2. אני יודעת שאין שום קשר, ואני יודעת שזה חולני, אבל זה הדבר הראשון שקפץ לי לראש כשראיתי את הפרק היום. סוף ספויילר. בקשר לאיך שדיויד משחק את אנג´ל. כמו שראינו, הוא חייך, בציניות אמנם, אבל חייך. אני חושבת שבשלב הזה דיויד ואולי גם ג´וס עוד לא היו סגורים על האופי של אנג´ל. ברור שהעבר שלו היה ברור בקווים כלליים בלבד, אבל נראה לי שחלק מהאופי של אנג´ל פשוט ´החליק´ למקומו בהמשך, אולי הם הבינו או החליטו לבנות את הדמות של אנג´ל אחרת. אבל זה לא האנג´ל שיבוא עוד כמה פרקים. עוד דברים שכיף לשים אליהם בקשר לעונות ראשונות. כשדרלה פונה לג´סי היא מתערפדת כשהיא אומרת FEED ( בהנחה וככה כותבים את זה), היא מתערפדת במילה הזאת במטרה להפחיד ובצורה מוגזמת. זה כל כך כיף לראות דברים ישנים כפי שהם נראים כשאנחנו היינו חדשים לסדרה, כשהיא הייתה חדשה וכשג´וס עוד לא היה סגור על עצמו לחלוטין. ודבר אחרון, מי הוא השחקן ששיחק את ג´סי ולמה הוא כל כך מוכר לי? אני מניחה שהיה כבר פתיל על העונה הראשונה, אבל עוד לא יצא לי לקרוא אותו.

star lili

New member
הי

גם אני חשבתי על הסצנה הזאת מעונה 6 כשראיתי את "הקציר"... בקשר לדרלה- מה שיותר נראה לי מוזר בהתחשב בעתיד (ובעיקר עבר, בפלאשבקים) באנג´ל, זה שאפילו לא עלה בדעתה שזו הקוטלת, ובכלל לא נראה שהיא יודעת שיש דבר כזה... אבל כמובן שאני מסספנדת, וכמו שטריליאן אמרה- הנפח שהדמות שלה מקבלת מאוחר יותר הוא רק בגלל הצורך לפתח את אנג´ל (וימי ה fanged four העליזים).

Cyber Cat

New member
ג´סי מגולם ע"י השחקן אריק בלפור

וכל אחד יכול לבחור מאיפה הוא מוכר לו, מתוך הרשימה כאן. Cyber Cat

Schnickelfritz

New member
דרלה.

כל הקטע עם דרלה נורא לא ברור לי. כשראו אותה ב Fools foe love, בפלאשבקים, היא נראית ערפדה נורא ברמה. זאת אומרת, מעיין High Class שכזאת, ופתאום אני רואה אותה בעונה הראשונה והיא נראית לי ערפדה טיפשה כזאת, כאילו הפכו אותה רק לפני שנה או משהו... זה מוזר קצת... סביר להניח שלא חשבו שיפתחו את הדמות של כל כך כמו שפיתחו (או שכן
), אבל זה סתם... עוד פאק קטן נוסף בעלילה...

nAm250

New member
גם לי זה לא הכי הסתדר

באנג´ל ובפלאשבקים של ספייק היא תמיד יצרה הרגשה של ערפדה גדולה, חזקה ,תככנית, אחת שיודעת מה היא עושה ולא נותנת חשבון לף אחד. ואז פתאום היא נראית שברירית כזאת

כן.. גם אני חשבתי על זה..

אחרי כל המהומה שעושים סביבה באנג´ל, רואים את הפרק הראשון שהיא מופיעה בו בבאפי ולא מבינים למה היא כזאת חסרת תיחכום , ערפדה כזאת שבאה והולכת. סספנדי. ואל.

sprites_touch

New member
יש לי תאוריה קטנה בנושא

היא פשוט הפכה להיות שאננה עם השנים והקרבה למאסטר בטח נסחה בה לא מעט ביטחון שווא, התלבושת של הצ´ירלידר היא סתם בדיחה על זה שאינג´ל מאוהב בבאפי אחרי שהוא היה עם דארלה. מעבר לזה, דרלה היא זאת ש"משחה"/עירפדה (איך לעזאזל מתרגמים sirred) את אינג´ל ונטשה אותו בעבר והיא כנראה לא בנתה על זה שהוא יתחזק ויתבגר עם השנים, ההתנשאות הזאת עלתה לה ביוקר. העובדה שלאנג´ל הייתה נשמה ב80 השנים האחרונות גם משפיעה, הוא לא אותו האנג´ל שהיא הכירה. משכנע?

trilliane

Well-known member
מנהל
צריך לזכור משהו חשוב על עונה 1

כשהיא צולמה, זה היה בערך כ"תוכנית גיבוי", כדי להיכנס באמצע העונה ולהחליף סדרה אחרת (לכן צולמה רק חצי עונה). WB היתה רשת חדשה שאף אחד בקושי שמע עליה, הם עוד לא ידעו מה קורה איתם, לאן הם הולכים, לאיזה קהל הם פונים... ג´וס קיבל תקציב קטן ו"אור ירוק" לצלם 12 פרקים, וזה מה שהוא עשה. הוא לא ידע אם יהיה להם המשך, לאף אחד לא היה מושג אם הסדרה תמשיך אחרי העונה הראשונה. כל הפרקים צולמו מראש, עוד בטרם הסדרה עלתה לאוויר, ורק אחרי שהיא עלתה והצליחה הם קיבלו הודעה מהרשת לצלם גם עונה שניה. למעשה, ג´וס די "סגר" את העונה, כך שאם זו אכן תהיה סדרה של עונה אחת, היא תהיה סגורה. שימו לב שאין קצוות פתוחים - לא שלא נותרו נקודות לגעת ולטפל בהן, או נושאים שאפשר להרחיב; כאלה תמיד אפשר למצוא. אבל אם רואים רק את העונה הראשונה, מרגישים שהסיום שלה הוא די סגור, ולא פתוח (לעומת סוף עונה 2 או סופים של עונות אחרות למשל). אז באותו זמן של חוסר וודאות, לא מסתכלים כ"כ רחוק... אולי ג´וס תכנן יום אחד לפוצץ את ביה"ס, אבל אני בספק אם הוא חשב בכלל כ"כ רחוק - מי האמין אז שתהיה עונה שלישית? יכול מאד להיות שזה היה קצת ההיפך - ג´וס זכר את ההערה ההיא מהעונה הראשונה, ובסוף עונה 3 החליט לסיים את ביה"ס בפיצוץ ראוותני... ואולי הוא לא זכר ולא תכנן, אלא פשוט המוח שלו קונסיסטנטי מספיק, וזה יצא לו בתת מודע. גם זה קורה
בכל מקרה, כל המיתולוגיה, הדמויות, הפיתוח הרציני של הסדרה לעומק נעשה רק אחרי העונה הראשונה, כשכבר ידעו שיהיה לה המשך. החוקים היו פחות מגובשים, ולכן יש כל מיני סתירות עם דברים שבאו בעתיד... אני נוטה להתייחס בסלחנות לכל הקטעים האלה שקצת "לא מסתדרים" כי הסיבה הטכנית ברורה לי. הדמות של אנג´ל קיבלה קביעות בעונה השניה כי ג´וס ראה שהיא דמות פופולרית ואנשים אוהבים אותה, וגילה שהוא יכול לפתח אותה ולהשתמש בה כדי לעשות מטעמים בעלילה
הדמות של דרלה, היתה מתוכננת במקור למות בפרק הראשון (או בשני, זה לא משנה כי הם שודרו ברצף במקור). מי שראה את הפיילוט הלא משודר, יודע שהיא מתה בו... (ווילו שורפת אותה עם צלב - הנה עוד דבר שהשתנה...בסדרה עצמה לא הורגים כך ערפדים). ג´וס אומר בקומנטרי לפרקים הראשונים שהוא היה מרוצה מג´ולי בנץ, והוא הגיע למסקנה שבדמות של דרלה יש פוטנציאל ליותר. הוא תכנן בראש את פרק 7, בו גילינו שאנג´ל הוא ערפד, ולכן היא הושארה הלאה כוון שהיא קיבלה חשיבות - משמעות נוספת: הסייר של אנג´ל. בפרק ההוא היא מצאה את מותה, כך שלא תוכנן לה עתיד רחוק טווח עד כדי כך... אבל עם הזמן התברר שהדמות של אנג´ל תופסת תאוצה, הדמות שלו התפתחה, הוא קיבל סדרה משלו (וזה היה ידוע לג´וס כבר מסוף עונה 2) וכך נשלפה חזרה דרלה מהארון, וקיבלה זמן מסך רב - בפלשבקים, ואח"כ גם בסדרה אנג´ל. ברור שאי אפשר היה להשאיר אותה דמות שטוחה וחד מימדית של ערפה טיפשה... וכך קיבלנו את הדרלה שאנחנו מכירים היום. צריך להבין את ההבדל בתפיסה - אז היא היתה דמות כמעט חד פעמית ולכן טופלה בדומה לרוב הערפדים ש"באים והולכים" (קצת יותר טוב, כי בכל זאת היתה לה מעט יותר חשיבות) אבל ברגע שהוחלט להחזיר אותה, היא זכתה לטיפול מיוחס, כמו אנג´ל, ספייק, דרוסילה וכו´.

Mr Freeze

New member
אני מסכים איתך...

גם אני מאוד סלחן על הסתירות בעונה 1. למרות שזה באמת היה מוזר לראות את דרלה כה כנועה למאסטר... ובפלאשבקים בפרק "דרלה" היא ממש לא מפחדת ממנו, הם מעין משפחה, אבל נראה שהיא רכשה לו כבוד מיוחד. בר.

Buffy1

New member
נכון ש...

לוק נורא דומה לעומר ברנע?
(זוכרים את הקאסט של באפי הגירסה הישראלית? עוד אחד לאוסף
)

למעלה