הפרק האחרון של הסדרה

• פותח הנושא Guy K
  • פורסם בתאריך

Guy K

New member
הפרק האחרון של הסדרה

(כן, אני יודע שלא סימנתי ספוילר בכותרת - אבל זה רק כי זו הכותרת הכי מתאימה למה שאני כותב כאן. אל תדאגו, שום פרק אחרון - פשוט ככה הרגשתי אחרי שראיתי אחד הפרקים. אז מי שלא אוהב ספוילרים - להפסיק לקרוא
) אז אני באמצע מרתון היפים והאמיצים הקבוע שלי אחרי שאני חוזר מטיול/נסיעת עסקים כזה או אחר. ראיתי את ניק משתחרר מהכלא ואת ג'קי מספרת לו על בדיקת האבהות. ראיתי את ברוק מחליטה לחזור לרידג' למרות הכל ואת הלילה הרומנטי שלהם שהפך לליל-לידה. ראיתי את ניק שממהר להגיע לברוק היולדת כדי לספר לה שרידג' הוא בעצם האבא של התינוק שלה, ואת סטפני שממהרת למיטת ברוק כדי להזכיר לה שלעולם לא יהיו לה חיים טובים עם רידג' כל עוד ניק הוא האבא. ואז ניק הגיע לבית של ברוק, מיד אחרי שרידג' סיים ליילד אותה. הוא סיפר לשניים מה שהוא גילה. ד"ר מקליין (ד"ש לאמא) הריץ בדיקת אבהות מזורזת והתוצאות הגיעו, לזוועתה של סטפני: התינוק הוא אכן רידג' ג'וניור. המבט שהיה לה על הפנים היה בלתי נשכח, אבל כל זה מחוויר לעומת מה שקורה בהמשך. הדוקטור וניק עוזבים. ניק נפגש עם ג'קי, שהרגע נזרקה מהבית על ידי בעלה, ומכריז בפניה שמבחינתו היא מתה. ג'קי נשארת בבית, בוכה והמומה. ככה נהרסו החיים שלה, בערב אחד. חוזרים לבית לוגן, שם רידג' מסביר לסטפני שהילד - הוא הנכד שלה. והיא תאהב אותו. וכשסטפני מרימה את הקטנצ'יק, אפשר לראות עד כמה היא מתרגשת. מאוחר יותר ברוק ורידג' יחבקו את הילדון בזמן שסטפני תחבק את אריק ותאמר לו, בעצב נוראי, שאחרי הכל - ברוק ניצחה. מבחינתי, אפשר לגלגל את הכתוביות ולסגור את הסדרה. איזה סוף קלאסי לסיפור שלקח כל כך הרבה שנים. בסך הכל עברנו הרבה עם החבר'ה האלה. ראינו את אריק וסטפני מתקרבים ומתרחקים. ראינו את ברוק עושה הכל כדי להשיג את רידג' - או לפחות להיות פורסטרית. ראינו איך ברוק וסטפני הופכות לאויבות מושבעות, איך סטפני לא עוצרת בכלום כדי להפטר מהלוגנית, וברוק מבחינתה לא בוחלת בלגנוב את בעלה של סטפני, ולהתחתן עם שני הבנים שלה. כשברוק הצליחה להשיג את חברת פורסטר לעצמה כבר חשבתי לי שאולי זה הדבר הנוראי ביותר שברוק תוכל לעשות לסטפני - אבל אני לוקח את כל מה שאמרתי אז בחזרה. רק היום, כשסטפני ואריק (עדיין) ביחד, וברוק ורידג' מחבקים את הילד הראשון המשותף שלהם, אפשר להשען אחורה בכורסא, ולקבוע חד משמעית מי ניצחה בסיפור הזה. כי עם כל האהבה שלי לטיילור, מייסי, סאלי או ברידג'ט - היפים והאמיצים זה בדיוק ארבע דמויות, וכל השאר לא רלבנטיות. ברוק ניצחה. עכשיו כבר שום דבר לא משנה. לא חשוב מה יקרה בינה לבין סטפני בעתיד, או אם היא תחיה עם רידג' באושר ובעושר או שתפרד ממנו בשבוע הבא - הסיפור שהתחיל את כל הסדרה הזו נגמר מבחינתי. אגב, קרולין הינסי (שאתם כבר יודעים שאני תמיד מסכים איתה - היא בעלת הטור המיתולוגי "זו רק דעתי" ב SOD) כתבה השבוע שהיפים והאמיצים הצליחו לחזור לעצמם: בכל פעם שהסדרה מתחילה לשעמם, צריך לזרוק את רידג' וברוק אחד לזרועות השני ולתת לסטפני להלחם בזה. היא צודקת. הפרקים האחרונים באמת נראו כמו היפים והאמיצים של פעם. מצד שני, קצת עצוב שסדרה שרצה כל כך הרבה שנים עדיין מבססת את עצמה על אותה העלילה הנושנה.

NarihS

New member
וואי יפה! איזה הודעה יפה כתבת!!

ותאמת קצת הבהלת אותי עם הכותרת שלך חחח :) אבל ממש יפה מה שכתבת! וגם לדעתי כבר צריכים להפסיק את הסידרה ולסיים אותה בדיוק כמו שכתבת.. ואין לך מושג איך משום מה זה ריגש אותי שאמרת, ברוק ניצחה זה היה כזה יפה! תודה לך גיא!

Guy K

New member
גם אותי זה ריגש

(הפרק, לא ההודעה שלי
). נראה לי שכל מי שראה את הסדרה מהפרק הראשון יתרגש מהפרק הזה - בלי קשר למה שהוא מרגיש כלפי ברוק או סטפני.

לינה18

New member
אהבתי מאוד את ההודעה הזאת של

גיא. גם לדעתי אפשר לסיים בזה את הסידרה! העיקר שברוק ניצחה! אני מתה כבר לראות את הפרק הזה. למרות שאני לא רואה ממזמן, אני מכירה די טוב את כל סיפור היריבות שבין ברוק לסטפני. לשמוע מפיה את המילים "ברוק ניצחה" - זה משהו ששווה לראות הרבה פעמים ולזכור במשך שנים! אני בטוחה שאתענג על כל דקה מהפרק. במיוחד לשמוע את "Queen Stephanie" בכבודה ובעצמה מודה בתבוסה! זה צריך להיות גדול!

girlontop

New member
אחלה הודעה ../images/Emo45.gif

אבל לאור מה שכתבת אני חושבת שהסדרה בעצם מושתתת על שתי דמויות - ברוק וסטפני (בטח שלא אריק, שמאז הרומן עם ברוק לא הייתה לו עלילה משמעותית). היריבות ביניהן מניעה את הסדרה מהיום הראשון שלה כמעט וזה לא חשוב אם ברוק נמצאת עם רידג'/ת'ורן/אריק/גרנט/וויפ/ניק וכו' - סטפני תמיד תהיה שם. והמעניין הוא שלמרות הכל ברוק מאמינה שיום אחד סטפני תקבל אותה. אני מקווה שסגירת המעגל הענק הזה תתן מקום לצמיחה והתפתחות של עוד דמויות, שכבר שנים הוזנחו, או אפילו התפתחות בנפרד של סטפני וברוק, ללא קשר אחת לשניה (למרות שהסצינות בין ס"פ וקק"ל תמיד אדירות!).

NarihS

New member
../images/Emo45.gif פשש אחלה הודעה גם לך!

את לגמרי צודקת!!

יניב1

New member
באמת יפה../images/Emo70.gif

ובאמת נראה כמו פרק שצריך להיות אחרון. זאת גדולתה של סדרה ובפרט של יוצריה: לדעת מתי צריך לסיים. ולסיים צריך בשיא. היפים והאמיצים אמנם כבר מזמן לא בשיא שלה, אבל הפרק הזה הוא מעין פרק שיכול להוות סיום הולם למה שכבר מזמן פרח הלך לו. כל הסדרות הגדולות (בפרט אופרות הסבון הגדולות של שנות השמונים) ידעו לזהות את הזמן בו הן צריכות לפרוש. זה קרה עם "דאלאס" ו"שושלת" בזמנו והמשיך עם "נוטס לנדינג", "פלקון קרסט" ואפילו "מלרוז פלייס". למרות שכל אלו סבוניות פריים טיים אני חושב ש"היפים" מזוהה בעיקר איתן מאשר עם הסדרות היומיות. וככזו, עם כל הצער שבדבר, הגיעה זמנה לפרוש.

rachelMcfadden

New member
נשמע נחמד...

אבל באמת שכבר משעמם הסיפור של רידג'-ברוק! די נמאס מהם.. צריכים להביא לברוק מישו חדש, כנ"ל לרידג'! קצת שינויים כאלה לא יזיקו. כי כבר ממש משעמם הסיפור שלהם...

לינה18

New member
לדעתי

צריך להשאיר את ברוק עם ריג'! כי הם הזוג הראשי של הסידרה! והם תמיד ישארו במרכז!

NarihS

New member
בגלל שהם במרכז

אז תמיד מפרידים ביניהם, אם יניחו להם לכמה זמן ויתמקדו בדמויות אחרות, אז לא יפרידו ביניהם.. לפחות לא בזמנים הקרובים(אני מאוד מקווה..)

הדס123

New member
באמת הודעה יפה ומרגשת

לדעת סוף סוף שהזוג הניצחי של הסידרה יחד ומחבר ביניהם משהו באמת חזק- ילד שז גם אסור לשכוח מה שחיבר בין טיילור לריד'ג. לגבי ברוק- סטפני, אין ספק שזה תמיד מעניין לראות נשים חזקות רבות. ואפשר לומר שהן שני צדדים של אישה אחת. לשתיהן חשובה אהבה ומשפחה והן יפעלו בכל דרך אפשרית על מנת לשמור את שלהן. ובזה לסיים את הסידרה? אפשר אבל כ"כ התרגלנו שהיפים זה חלק מחיינו, שזה יהיה עצוב

למעלה