הפרעת קשב?
שלום לכם!
אני סטודנטים שנה א', בדיוק לקראת סוף תקופת המבחנים הראשונה שלי ועוברת בי המחשבה שאני סובלת מהפרעת קשב מסויימת,
נתחיל בזה שבהרצאות במהלך הסמסטר אני פשוט לא מסוגלת להקשיב, אני כל פעם מנסה להחזיר את הריכוז שלי להרצאה, מנסה לכתוב תוך כדי אבל מאבדת את זה יחסית מהר. זה לא משהו שקורה רק בקורסים המשעממים יותר, אלא גם בקורסים בהם אני מאוד מתחברת לתוכן... המקרים הבודדים בהם הצלחתי לעקוב אחרי שיעור כמעט שלם (שעה ורבע) היו כשהנושא דיבר אלי אישית.
ועכשיו אני שמה לב שגם כשאני לומדת למבחנים וגם במבחנים עצמם, אני לא שמה לב לפרטים הקטנים ותמיד יש לי טעויות שטותיות שאני נזכרת בהן פתאום לאחר שאני יוצאת מהמבחן.
בעיה נוספת היא שיש לי הרגל נוראי, עוד מתחילת התיכון, אני מתעסקת ללא הפסקה בקצוות השיער מה שגם לרוב מושך את הריכוז שלי מההרצאה או מהלמידה בבית. אני יכולה לשבת ולהתעסק רק בשיער, וכשזה קורה המחשבות שלי נודדות למקום לא ברור.. ניסיתי לאסוף את השיער- זה פשוט לא עוזר!
כל מה שציינתי מלווה אותי מאז שאני זוכרת את עצמי, ביסודי הייתי ילדה חולמנית ולא הייתי מכינה שיעורי בית כבר מכיתה ג', סבלתי משגיאות כתיב עד גיל יחסית מאוחר אבל זכור לי שלרוב הייתי מקבלת ציונים טובים. כשעברתי לחטיבה ולתיכון לקחתי את עצמי בידיים, הבנתי שללימודים יש חשיבות, חרשתי יומיים לפני המבחנים אבל בשיעורים עצמם לא הצלחתי להתרכז, בבגרויות בסופו של דבר קיבלתי ציונים טובים אבל תמיד הייתי נופלת על טעויות של חוסר תשומת לב. גם בפסיכומטרי עצמו הציון שלי היה נמוך ב-90 נקודות מהסימולציות, אבל גם בתחום הזה לאחר כמה נסיונות הצלחתי לקבל ציון שתאם ליכולת שלי..
עד עכשיו זה לא ממש הפריע לי, איכשהו הצלחתי בכל היעדים שהצבתי לעצמי. אבל כיום אני מרגישה שזה בדיוק מה שחסר לי כדי להצליח ברמה שאני מצפה מעצמי..
אז מה דעתכם? נשמע לכם כמו בעיית קשב או שאני סתם מפוזרת וצריכה להתאפס על עצמי ולהוריד ציפיות (ולעשות קרחת) ..
אני מתנצלת על הפרידה ומודה מראש לעונים