הפרעת קשב ADD

binon

New member
הפרעת קשב ADD

שלום רב, רק עכשיו גיליתי את הפורום הזה... בני בן 11, אובחן השנה כסובל מ- ADD. כל השנים הוא היה איטי, עם איחור בגדילה (נולד פג בשבוע 32). לאחר שאובחנה הבעיה פניתי לביה"ס בבקשה לסיוע מצידם, אך הם מטילים את כל ההתמודדות עם הבעיה עלי, מבחינתם אני צריך לתת לו ריטלין וכל השאר לא מעניין אותם. עלי לציין שהפרעת הריכוז היא רק בהכנת השיעורים. במקרים אחרים הוא יכול להתרכז בעבודה זמן ממושך (ציור, מחשב...) קבעתי תור לנוירולוג ילדים, אך התור הקרוב הוא לדצמבר, ועד שנגיע אליו ונתחיל בטיפול כבר תלך לאיבוד מחצית השנה. שאלותי הן: 1. האם חייבים לעבור נוירולוג כדי להתחיל טיפול בריטלין או שמספיק מרשם מרופא אחר 2. האם יש תחליפים טבעיים שהוכחו כעוזרים (שמעתי על תחליף בשם אדלס, האם מישהו שמע משהו עליו)? 3. האם יש דרכים לסייע בהגברת הריכוז מלבד טיפול תרופתי זה או אחר? בתודה מראש לכל העונים

ברוך הבא,binon../images/Emo140.gif

ציינת כי בנך אובחן כ-ADD, היכן? ע"י מי? אם בידכם אבחון מלא (מרופא מוסמך לכך,או מכון)הממליץ על טיפול תרופתי, ניתן לגשת איתו לרופא/ת הילדים שלכם ולקבל מרשם לריטלין. מניסיוני עם עצמי וארבעת ילדיי,כמו מכרים,חברים ומכאן- הטיפול התרופתי הינו הטיפול המוכח כיעיל ביותר להפרעת קשב וריכוז. בנוסף מומלצים טיפולים משלימים שונים, הוראה מתקנת ועוד, אך הינם מהווים חלק מן הטיפול היעיל- לא תחליף. מצרפת עבורך קישור לספרית הפורום העמוסה מידע מכל טוב, על מנת לענות על שאלות נוספות שבטח יצוצו, ואנחנו כאן- נשמח לתמוך ולעזור גם בהמשך

binon

New member
תודה רבה

בני עבר אבחון רב תחומי באחד המכונים הפרטיים. בהמלצות אין התייחסות לריטלין אלא המלצה לבדיקת "טובה" האם אישור בדיקה זו הוא גם בסמכות רופא משפחה? ותודה על הקישורים, יהיה לי הרבה חומר לקריאה בסופ"ש...

כל מה שכתבו זה TOVA?!

האם האבחון הושלם או שאחרי הTOVA הייתם אמורים לחזור למאבחן כדי לקבל במלצות מלאות? ההמלצות אמורות להיות רבות ומגוונות. יש הרבה מה לעשות וצריך לעשות הרבה.

אנרגטית

New member
הדבר היחיד שרופא המשפחה יכול לתת

לך הוא מרשם לתרופה. מעבר לזה לקופת חולים אין שום דבר עם האבחון. הכל אמור להעשות באופן פרטי.

האם הילד עבר אבחון פסיכודידקטי?

אז יכול להיות שהמשמעות היא שהפנו אתכם הלאה לאבחון של קשב וריכוז. כמובן שהתור דרך קופת חולים לנוירולוג ילדים הוא מס' חודשים, ובכל מקרה הנוירולוג יגיד לכם ללכת לעשות מבחן טובה (על חשבונכם כי הקופה לא מממנת)- ואז לחזור אליו- ושוב לחכות מס' חודשים. מה שאנחנו עשינו- פנינו למכון פרטי (יש כאן בקישורי הפורום קישורים למכונים שונים), שם נערך אבחון שכולל בדיקת טובה, ושם נערך גם סיכום האבחון. כך קיבלתי את בתשובות הרבה יותר מהר, בצורה יותר מקיפה ואפקטיבית. אחר כך, באמצעות קבלות שקיבלנו- קיבלנו החזר מקופת החולים (הם מחזירים עבור פגישות יעוץ עם רופא מומחה שהוא מנהל או סגן מנהל מחלקה בבית חולים).

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

אני שמחה שמצאת אותנו, אני יודעת, כאמא לחמישה חבר'ה עם הפרעת קשב, כמה חשוב להיות במקום שנותן תמיכה, עצה טובה וכתף בשעת צרה... למעשה, עד שהילד לא יאובחן אצל נוירולוג - לא ניתן לעשות כלום לגבי הטיפול התרופתי. אני מציעה ל"נדנד" למזכירה של הרופא ולשאול מידי פעם האם מישהו ביטל תור ואז מתפנה מקום. לחכות כחצי שניה לרופא זה משהו מאוד מקובל ברמת שירותי הבריאות בארץ (ומרגיזזזזזזזזז
). בבית הספר כדאי לפנות למחנכת ולבקש שיתוף פעולה על מנת שבינתיים הילד יקב פחות מענה חלקי. יש לנו כאן קישורים חשובים: טיפים להורים ולמורים ותוכל להיעזר בהם. אתה מוזמן בכל עת!

למעלה