הפרעת קשב גבולית

shron 22

New member
הפרעת קשב גבולית

היי בני בן ה8 עבר איבחון נורולוגי ואבחון MOXO שכל הממדים יצאו מצוינים מעל הנורמה חוץ ממדד ההיפרקטיביות שיצא לא תקין הרופא קבע שיש לו הפרעת קשב גבולית מה זה אומר ? האם זה מחייב התערבות תרופתית ??

מה זה אומר?

הפרעה היא הפרעה כשהיא מפריעה.
כדאי לשקול התערבות טיפולית או תרופתית כשיש קשיים ובעיות התנהגות ותפקוד.
מה הסיבה שבנך הופנה לאבחון? אבחון הפרעות קשב וריכוז הוא לא כמו בדיקת דם. כשמישהו מרגיש טוב, ובבדיקת הדם רואים שיש לו חידק כלשהו- הוא חיב לקבל תרופה, גם אם הוא לא מרגיש שום דבר יוצא דופן.
לעומת זאת, בהפרעות קשב וריכוז- אם אין בעיות אין צורך בתרופות...

shron 22

New member
תשובה

הוא הופנה לאיבחון עקב בעיות ישיבה בלימודים והצקה לחברים אבל מבחינת האבחון כל התוצאות הם תקינות ואפילו מעבר לנורמה חוץ מהתוצאה של היפרקטיביות השאלה עם זה יכול להירגע בלי התערבות תרופתית?

הצקות לחברים, וקושי לשבת לאורך זמן

זו לא עילה מספיקה בעיני לתת תרופה.
לטעמי , מה שקובע זו ההתנהגות, והתפקוד הלימודי.
יכול להיות שבטיפול התנהגותי קצר או בשיחות או בשינוי של מקום בכיתה הבעיה תיפתר.
מי הפנה אותו לאבחון?
האם הוא עבר איבחון אמיתי, על ידי רופא? האם המורה ואתם מלאתם שאלונים לבחינת התנהגות?
מבחן מוקוסו לא קובע אם יש הפרעות קשב וריכוז או לא. את זה יכול לעשות רק רופא עם אבחון יסודי.

shron 22

New member
תשובה

הוא עבר איבחון אצל נורולוג והמורה והמנהלת הפנו אותו הם טוענות שלפי הארגון שלו בכיתה ולפי ההתנהגות שלו ( הרמה הלימודית שלו דוקא מצוינת הוא מבין את החומר אבל לפעמים יש שאלות שהתשובה נימצאת בתוך השאלה וקשה לו למצוא אותה ...)זה יכול להיות בעיה של קשב וריכוז לקחתי אותו לאיבחון מוקסו האיפולסיביות ומדד הקשב יצאו מצוינות רק ההיפרקטיביות יצאה גרועה אצלו השאלה עם ההיפרקטיביות הזאת זה באמת הפרעת קשב שמצריך טיפול תרופתי.....

shron 22

New member
הוא אמר הפרעת קשב גבולית

הוא הסתמך לשאלון שהמורה מילתה לו על איך שהוא מתנהג בכיתה לפי כל הממדים זה יותר היפרקטיביות הוא אמר....

יעל גגג

New member
גם אצל הבן שלי, הרכיב העיקרי שאובחן במוקסו

היה האימפולסיביות.
אצל הבן שלי היו הפרעות בלתי נגמרות בכיתה. פטפוטים עד כדי שילדים אחרים בכיתה החלו להתלונן שהוא מפריע ללמוד.
התלבטתי רבות ובחודש האחרון ללימודים, מיד עם תוצאות האבחון התחלנו ריטלין.
אני לא יכולה לתאר לך מה שזה עשה להערכה העצמית שלו וכמה המצב הקודם היה פוגעני לתפיסה העצמית שלו. היום אני מבינה שגם בקשר עם חברים האימפולסיביות שלו פגעה - אני פשוט רואה איך הקשרים החדשים נבנים.
היום, גם כשהוא בקיטנה הוא עדיין לוקח את הכדור בבוקר. אני מרגישה שזה עוזר לו בשליטה גם בקשר חברתי (היום לדוגמא מצאתי אותו יושב ומשחק בקלפים עם ילדה מהכיתה).
מחזקת אותך. אם תמצאי שהשיטות האחרות שתנסי לא עוזרות אני ממש מחזקת אותך לעזור לו בכל דרך אחרת - למען ההערכה העצמית שלו את עצמו.

למעלה