הפרעת קשב בילד בן 4

amirbara

New member
הפרעת קשב בילד בן 4

שלום לכולם,
ראשית אני חייב לציין שזה פורום מקסים עם המון מידע.
בני בן ה4 אובחן כסובל מהפרעת קשב לאחר בדיקה של נירולוג.
היינו כמה פגישות בטיפול רגשי דרך קופת החולים אך לא ראיתי שזה מועיל (לדעתי איכות הטיפול מאוד נמוכה).
כיום אנחנו נמצאים בפגישות של הדרכת הורים.
הגננת בגן טוענת שיש לילד בעיה בויסות החושים וגם בתפקודים ניהוליים (הגיעה מישהי לגן שצפתה בילד).

הדבר הראשון שאני מעוניין לעשות הוא לקבל חווד דעת נוספת מנירולוג פרטי ואשמח לקבל המלצה על אחד כזה באיזור השרון\תל אביב. אני מעוניין לשלם ממיטב כספי כדי לקבל איבחון מפורט.
שנית אשמח לקבל הכוונה ממכם מה כדאי לעשות מפה? האם לקחת מטפלת פרטית של ריפוי בעיסוק? האם זה לא מוקדם מידי בגיל 4?
ממש נשמח לעזרה.

לאב המודאג

לדבריך, בנך מאובחן עם הפרעת קשב והגננת מזהה קשיים בוויסות החושי ובתיפקודים הניהוליים.
אילו שני הדברים שמאפיינים הפרעת קשב וכל המחקרים בשנים האחרונות עוסקים בהם.
הדרך הטובה לטפל בנושאים אילו בגיל הרך היא קודם כל הדרכת הורים ייעודית להפרעת קשב, וריפוי בעיסוק. בגילאים מבוגרים יותר יתאימו אימון אישי או משפחתי, טיפולי cbt, טיפול התנהגותי ועוד - בהתאם לצורך לצד טיפול תרופתי.
לא כתבת מהן הסיבות לכך שאתם רוצים לעשות לילד אבחון נוסף. אני מציעה לכם לא למהר להוציא כסף, אם לא הוצע לכם טיפול תרופתי שגורם להורים להתלבט.
לעיתים הריצה בין האבחונים והטיפולים מקשה על הילד וגורמת להעמקת התסכול שלו, מה שיחליש את ההתמודדות עם הוויסות החושי. מנסיוני, צפויים לכם מספיק אבחונים וטיפולים בעתיד. לכן רצוי להתמקד בעיקר, במה שדרוש לו.
גם אם אין לו הפרעת קשב, עדיין כדאי לעזור לו בקשיים של הוויסות החושי והתיפקודים הניהוליים, וכדאי להתחיל מוקדם ככל האפשר.

ambarane

New member
תודה על התשובה, עוד שאלות

אובחנו ע"י נירולוג בקופת החולים וחשבתי להפעיל את הביטוח הפרטי ולקבל עוד חווד דעת מנירולוג מומחה בתחום כדי לאשרר את הבעיה.

שנית אני מרגיש שהטיפול של קופת החולים לוקה בחסר ואנחנו לא רואים שם התקדמות ולכן אני שואל עם איזה טיפול את ממליצה להתחיל? והאם תוכלי להמליץ לי על מטפלים באיזור השרון.
"עדיין כדאי לעזור לו בקשיים של הוויסות החושי והתיפקודים הניהוליים" - איך את ממליצה להתחיל עם העזרה?

zivadina

New member
טיפול בילד בן 4 עם הפרעת קשב - שיטת POET

א. הדרכת הורים על ידי מומחה להפרעת קשב היא הטיפול המומלץ ביותר
ב. ריפוי בעיסוק לויסות חושי והתנהגותי.
יש כיום שיטה מיוחדת לטיפול בילדים בגיל הרך עם הפרעת קשב, שנקראת POET.
אתה מוזמן לקרוא את הארוח שעשינו בפורום למפתחות השיטה לפני שנתיים:
ייעוץ עם פרופ' רוזנבלום וכרמית פריש - מפתחות שיטת POET

dark7777

New member
המלצה לפנות למרכז רמי קץ

שלום לאבא החושב
הייתי בהרצאות של מרכז רמי קץ. התרשמתי מהגישה שלהם בטיפול בילדים עם קשיים שונים. במרכז שלושה רמות עשייה: הטיפול, המניעה ורמת קידום התפקידים. הגישה
הנוירו-התפתחותית-תפקודית. לפי דעתי היא מעניינת ועוזרת להורים לבנות את תהליך התמיכה והטיפול בילדיהם.
בהצלחה.

למעלה