ייעוץ עם פרופ רוזנבלום וכרמית פריש

ייעוץ עם פרופ רוזנבלום וכרמית פריש

ביום רביעי 22.1.2014 בין השעות 21.00-22.30 יתארחו בפורום פרופ' שרה רוזנבלום וכרמית פריש מפתחות גישת POET

פרופ' שרה רוזנבלום
ראש המעבדה לתפקוד אנושי מורכב והשתתפות ,פרופסור חבר בחוג לריפוי בעיסוק, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה.
פרופ' רוזנבלום הינה מרצה, חוקרת ומפתחת כלי אבחון ושיטות התערבות בתחומים של תפקוד – ואי תפקוד בקרב אוכלוסיות שונות בדגש על המתמודדים עם מוגבלות חבויה ,כמו ליקויי למידה, הפרעת קשב וריכוז, סרבול מוטורי

כרמית פריש, BOT, MSc, דוקטורנטית בחוג לריפוי בעיסוק באוניברסיטת חיפה.
גב' פריש הינה מרצה וחוקרת בתחום של תפקודים ניהוליים בילדים צעירים - איתור, אבחון והתערבות טיפולית.
בעלת ניסיון קליני עשיר כמרפאה בעיסוק המטפלת בילדים עם קשיי קשב והוריהם במכון להתפתחות הילד של "מכבי שרותי בריאות" בחיפה.

הנכם מוזמנים להציג שאלות לפרופ' רוזנבלום ולכרמית פריש כתגובה להודעה זו

zivadina

New member
נשירה מבית הספר/ קשת1512

רציתי לשתף ולהתייעץ במצב בו בני מאובחן עם ADHD ומטופל תרופתית תלמיד כיתה ג' (עם סייעת אישית) בחודש האחרון החל להמעיט להכנס לשיעורים בכיתה והמצב התדרדר עד שאינו נכנס רוב היום...(אני נאלצת להשלים עימו שיעורים בבית)
בישיבות עם צוות החינוכי והפסיכולגית בבבית הספר דרשו שנבוא לבית הספר לראות עם מה הם מתמודדים ולנסות להכניס אותו, אך גם זה קורה תחת בקשות/איומים/משא ומתן מולו... ונראה כי ברגע שלא נהיה שם המצב ישוב לקדמותו..
כששואלים אותו מה הסיבות עונה בסתמיות: לא רוצה להכנס,לא בא לי וכו...
מודאגת/מיואשת וחוששת מאוד מההשלכות..
מה עושים ???

נשירה מבית הספר

ילד אינו מחליט סתם שאינו נכנס לכיתה, כנראה שהייתה לו חויה לא טובה
במצב כזה הגישה שלנו היא לחפש את הדברים הטובים של הילד, לחזק אותו מכיוון זה. האם המורים יכולים להתמקד בדברים שהוא טוב בהם ולחזק את העוצמות שלו..? משם אחרי כן ייפתח שביל גישה אל הקשיים..
בגישת POET אנו נותנים להורים את הכלים לאפשר למורים למוצוא את גורמי המוטיבציה של הילד ולראות אותו מזויות שונות, ולא בהכרח בהקשר ללמידה, וליצור לו סביבה שהוא ירצה להיות בה. להמחשה, ראי סרט על איתור חוזקות. http://www.youtube.com/watch?v=UJLvp_Ky000

zivadina

New member
צמאה לעזרה/ סימנישאלה

אני כל כך שמחה שמצאתי את הפורום הזה כי אני מרגישה שאני כרגע ממש לבד ואין לי את מי לשתף ברמה שלא ישפוט או יקטלג מייד את הילד
לפני כחצי שנה עברנו דירה לעיר אחרת (עזבנו סביבה מצוינת שהיו לנו בה המון חברים רק כי רצינו בית חדש וגדול יותר)
בננו בן 5 היה מאז ומתמיד ילד פעיל , אף פעם לא הצליח לשבת מפגש שלם בגן, קופץ על ספות , רץ , הכניס דברים לפה גם בגיל מבוגר (4) ומידי פען נשך ילדים בגן
השנה כמובן שהוא עבר לגן חובה חדש , בעיר החדשה ומאז המצב רק הולך ומחריף אם בתחילת השנה הגננת היתה מתלוננת שהוא לא יושב מפגש שלם ומידי פעם חוטף ילדים או מרביץ להם , עכשיו הוא גם מרביץ לגננות!!!
חשוב לי לציין שמדובר בילד איננו אלים כלל , זאת אומרת שלא יוזם מכות אבל אם מציקים לו או שהוא מרגיש חוסר צדק שהגננת מענישה אותו למרות שלא התחיל אז הוא מגיב כלפיה או כלפי הילדים באלימות.
הגננת אומרת ששמבחינה קוגנטיבית הוא מפותח ומתאים לכיתה א וכמו כן יש הרבה רגעים יפים בגן בהם הוא משחק יפה ובריכוז, יושב לאורך מפגש, משתתף וכו כמו כן בבית הוא מבסוגל לשבת איתי ולעשות יצירות או דפי עבודה במשך שעה כמעט
אנחנו הולכים לאיבחון אצל נוירולוג ילדים וגם פנינו לאיבחון בהתפתחות הילד אבל כרגע אנחנו לא יודעים מה לעשות! איך להגיב בבית לאלימות שלו בגן
כמו אני מניחה שההורים כבר מדברים מאחורי הגב ושדי סימנו אותו בתור ילד בעייתי ולכן אני משתדלת שלא לקחת אותו לימי הולדת אחר הצהריים וכו
בבקשה שתפו אותי מנסיונכם מה לעשות? איך התמודדתם וכו
כתבו כל דבר אני צמאה לכל סוג של עזרה

צמאה לעזרה

את מתארת קושי גדול שילדך ואת חווים. שינויים בשגרה אצל ילדים עם פעילות יתר ואולי קשיי קשב מכניסה אותם למתח., והם זקוקים לסיוע בהתאמת הסביבה החדשה לצרכים שלהם. לכן אנו מציעות לך לפנות לאחת מהמרפאות בעיסוק שהוכשרה בתוכנית POET ותוכל לסייע לך במציאות ההתאמות הדרושות לבנך. מצורפת רשימה. בהצלחה רבה

למעלה