הפרעת פוסט טוראט

nervy river

New member
הפרעת פוסט טוראט

הייתי בהופעה ובשלב מסוים האורות במה פליקרים שריצדו שם ללא הפסק גרמו לי לתזזיות בלתי רצוניות באזור הצוואר ומעלה עד שזה היה בלתי נסבל וחלף לאחר שהאורות נכבו. האם יש קשר בין זה או שזו סתם תגובה טבעית של הגוף למשהו שפוקד אותו במהירות שהוא לא מסוגל לעכל ללא הפסק?

חגית35

New member
זה ידוע בספרות כהתקף פוטופובי

מאוד ידוע כתבתי על זה המון פעם אחפש ואפרסם פה מידע על התופעה שהינה דמויית התקף אפילפטי והנוטים לזה עליהם להתרחק מאורות מהבהבים בדיסקוטקים ויש משחקי מחשב בטכנולוגיה מסויימת שיש עליהם אזהרת אפילפסיה זה אחרי מקרים רבים של התמוטטויות ילדים ביפן כשיצא משחק הנינטנדו.

שביק

New member
לנרוי ברוכה הבאה, זכור לי שבני,

כאשר עשה בדיקת EEG, נימסר לנו בתוצאה, שאורות ניאון, אורות מרצדים של דיסקו, וכדו', גורמים לו להגברת הטיקים ושאר תופעות הטוראט. מאז הקפדנו, עד כמה שניתן להימנע ולהתרחק מהבזקים אלו.

שאלה לשביק

האם ה- EEG נערך כחלק מן האיבחון של טוראט / כחלק מהטיפול בטוראט? ומה עוד עשויה בדיקה כזו לגלות (בהקשר של טוראט, כמובן)?

השגיא

New member
eeg היא בדיקת תקינות גלי המוח

היא נערכת בהרדמה ובד"כ עושים אותה ללוקי טוראט אם רוצים לשלול אפשרויות אחרות, (למשל שהטיקים נובעים מאפילפסיה). אנחנו למשל לא עשינו את הבדיקה הזו..

mazy

New member
בהרדמה?????

גם אצלנו זה נעשה ללא הרדמה, ורק כדי לשלול איזו הפרעה מוחית כלשהי. אגב, אנחנו עשינו גם סי.טי מוח במסגרת בדיקות הבירור טרום אבחון הטוראט.

השגיא

New member
לי נאמר שזה מבוצע בהרדמה

אולי רק אצל קטנים מאוד זה מבוצע בהרדמה, ע"מ שלא יזוזו...

לנופר בוצע EEG בגיל 6 ללא הרדמה.

היה צורך לעצום עיניים ואח"כ דווקא להשאירן פקוחות. זוהי בדיקה שנערכת על מנת לשלול ממצאים אחרים.

חגית35

New member
EEGרגיל ובחסך שינה:

לבדיקה הרגילה לא צריך לישון (אבל נהוג לטשטש קצת אם זה ילדים) אבל לבדיקת תפקוד המוח בחסך שינה שהינה יעילה לאיתור הפרעות שבעת חסך שינה צצות וקלות לאיבחון כמו אפילפסיה למשל, אז יש למנוע שינה למשך כמעט לילה ואז בבוקר מייד לבצע הבדיקה אחרי שהנבדק נרדם (אם לא נותנים תרופת שינה) ואז הבדיקה הינה בשינה אבל לאחר חסך שינה של לילה.

שביק

New member
תיקון להשגיא: את בדיקת גלי המח

EEG בדרך כלל לא נהוג לעשות בהרדמה כי אין צורך.

שביק

New member
צוללת יקרה, בני הוא כיום בן 34+

ואת ה EEG ערכו כאשר היה בן 14 בערך, נהוג היה לעשות בדיקה זאת בעיקר כדי לשלול אפשרויות נורולוגיות אחרות. שהרי כל נושא הטוראט עוד היה בחיתוליו, ועל כן במסגרת האיבחונים זה נעשה. כיום עושים EEG רק כאשר יש חשד לבעיה נוספת או אחרת.

למעלה