הפרעת חרדה או טורט

annipk

New member
הפרעת חרדה או טורט

טוב, האמת היא שהייתי כל כך מאושרת כשהנוירולוגית אמרה שזה כנראה לא טורט שלא כל כך התמקדתי בהפרעת החרדה. אז שבוע אחרי אני קצת יותר מאופסת ולמעשה הנוירולוגית אומרת שהוא לא עומד (עדיין) בקריטריונים של טורט וייתכן שבעתיד האבחנה תשתנה. בכל מקרה היא כן רואה (משיחה של רבע שעה עם הילד ותיאורים שלי) בעית חרדה קשה ולכן היא המליצה לטפל בכך כרגע. היא הפנתה אותנו לפסכיאטרית בשם גילה שן שמומחית בטיפול בהפרעות חרדה באמצעות CBT. אני אלך לייעוץ אבל אני מאוד מתלבטת מה הטיפול המתאים לילד אם בכלל. הוא כבר שנה בטיפול פסיכולוגי אבל אני לא רואה שום שיפור שם. אולי עדיף להניח לילד? אולי סוסים? ריפוי בעיסוק? האם CBT יעיל? תודה! אני

טיקים / טוראט והפרעת חרדה

הפרעת חרדה מוכרת כהפרעה שיש לה קשר הדוק לטוראט / טיקים, למרות שלא כל ילד עם טוראט / טיקים אמור לסבול מחרדות. לגבי טוראט - לאחרונה חודדה האבחנה המבדלת לגבי טוראט - ראי בהתייחסות שלי ל- DSM5. במסגרת זו, נקבע גם כי האבחנה לטוראט תינתן רק כאשר הטיקים נמשכים למעלה משנה ללא הפסקה שארוכה מ- 3 חודשים. זו, ככל הנראה, הסיבה בגינה עדיין לא קיבלתם אבחנה של טוראט וכאמור, יכול להיות שבעתיד האבחנה תשתנה. לגבי הפרעת חרדה - מי שמוסמך לאבחן חרדה הוא בד"כ פסיכיאטר, אף אם לנוירולוגים רבים יש נסיון והיכרות עם ההפרעה בגלל הקשר שלה להפרעות אחרות (טוראט, ADHD). הטיפול בהפרעת חרדה אשר קיים חשש שהיא משולבת עם טיקים או טוראט הוא מורכב מאד - בעיקר בשל המגבלה של טיפול תרופתי. ניתן לקרוא על כך במאמר הבא. בהמשך לכך - ה- CBT הינו הטיפול המומלץ, היות וטיפול זה נמצא כיעיל ביותר במקרים של הפרעת חרדה. הרחבה לגבי טיפול קוגנטיבי התנהגותי (CBT) ניתן למצוא בקישור הבא. מדובר בטיפול ממוקד ואפקטיבי, אשר משכו תלוי בשיתוף הפעולה של הילד. בהמשך לכך, אני ממליצה בחום לגשת לייעוץ אצל ד"ר גילה שן (מוכרת לי באופן אישי), לקבל התייחסותה להפרעת חרדה ולהתייעץ עימה באשר לדרכי הטיפול. הכי מעניין הוא, שבדיוק סיימתי לעיין במצגת על הפרעת חרדה אצל ילדים. מצרפת קישור למצגת (למרות שהיא די מתומצתת...) שיהיה

שביק

New member
משהו שקיבלתי על בתי הספר

הבית ספר רוצה מאיתנו ש....נקום בבוקר כמו תרנגולים, נסחוב תיקים כמו חמורים, נרוץ לבית הספר כמו איילות, ... נהיה חרוצים כמו נמלים, נעתיק מהלוח כמו קופים, ונהיה בשקט כמו דגים, ואחרי זה..... כל המורים מתעצבנים למה אנחנו מתנהגים כמו חיות. תהנו ותחשבו על זה. ליל מנוחה משביק

למעלה